Hmm, mene pa zanima kaj pomeni dober časovni zamik? Namreč kot je rekel Mikrohard je Telekomov nekje vmes? Zanima me v čem je npr. T2 zamik boljši? Več kanalov kjer deluje zamik? Daljši časovni zamik? Reklame ven rezane? Ali kje je keč? Namreč kolikor uporabljam ta zamik deluje od Telekoma res odlično, brez minimalne pripombe, vse jasno in logično?
Boljši časovni zamik iz stališča uporabe. Kadarkoli lahko na živi sliki stisneš pavzo in nadaljuješ. Lahko greš iz žive slike nazaj za par minut, če želiš. Na program se ti shrani pozicija, kje si gledal časovni zamik (lahko preklopiš na drug program, prideš nazaj in nadaljuješ v časovnem zamiku). Ko se zaključi oddaja, te ne vpraša "ali želite nadaljevati", temveč predvaja brez prekinitev. Pri preskakovanju ti kaže slikice (kot Netflix). Pri raznih športnih dogodkih imaš na zamiku označene zanimive prizore in lahko enostavno preskakuješ med njimi, itd itd. To so te razlike, kje je pri T-2 zamik boljši od ostalih. Telekom je boljši od Telemacha v tem, da ga ima tudi na HD programih, ter da te po oddaji vsaj vpraša, če želiš nadaljevati (pri Telemachu AFAIK niti tega ni).
Preglednost vmesnika je sicer tudi stvar navade in posameznika (recimo
urby20 je dolgo uporabljal Telekomovega in mu je le-ta bolj všeč). Pri nas doma smo recimo par let imeli Telekom pa sta starša zelo kmalu po prestopu na T-2 rekla, da je T-2 vmesnik boljši. Isto sem slišal tudi od večine ostalih (seveda so pa tudi izjeme). Kar se pa vmesnika od Telemacha in A1, je pa (zame osebno) ena velika žalost.
Še en video, ki prikazuje uporabo zamika pri T-2: