Novo pri Telekom Slovenije III.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.153
746
113
EU
To ni ok, da moramo uporabljati Curve in ne vem kaj še, za nekaj kar bi moralo delati brez tega:(

• Haha
Reactions: zino

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Prejel sem uradni odgovor s strani Telekoma:

Tehnična implementacija uporabe eSIM na Apple Watch napravah je zahtevnejše narave - odvisna je od veliko tehničnih dejavnikov in orodij, zato v krajšem časovnem obdobju ni predvidena.:confused:

Prejel sem tudi odgovor s strani Telemacha:
Obrnite se na pooblaščenega prodajalca oziroma uvoznika in servis, ker oni urejajo to. :oops1:

Tu se jasno vidi razlika v izobraženosti kadra pri obeh operaterjih. Pri slednjemu je škoda besed, da bi karkoli komentiral.

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Kakor vem. ima TM samo zaposlen kader in ne študentov (pustimo posredniška mesta, oni ne delajo na supportu). Sicer pa je vseeno, tudi če bi imeli samo študente, se vseeno pričakuje nivo znanja, s katerim se poda vsaj logičen odgovor.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.153
746
113
EU
Samo to je en vmesnik preveč. Tudi jaz že leta uporabljam curve, ampak bi veliko rajši, da delajo moje slovenske kartice direktno.

WPT78

Majstr
6. maj 2015
1.104
-866
83
Skoda, pa tako napredna omrezja imamo pri nas.
Ali si morda plačan za ta stavek , prejemaš kaj od operaterjev, da jim delaš reklamo, ali pa delaš za njih pa vejo kdo si , da si ne delaš blamaže ?
Piši realno. Kakšno je in kako imamo omrežje - mobilno . Ne zavajaj ostale , ki vemo kakšo je stanje . Bo šlo !

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Ali si morda plačan za ta stavek , prejemaš kaj od operaterjev, da jim delaš reklamo, ali pa delaš za njih pa vejo kdo si , da si ne delaš blamaže ?
Piši realno. Kakšno je in kako imamo omrežje - mobilno . Ne zavajaj ostale , ki vemo kakšo je stanje . Bo šlo !
Če nisi zaznal, je bila napisana poved sarkazem.

Sicer pa toplo priporočam Bromazepam, začni s 3mg. Namenjeno je za zdravljenje akutnih in kroničnih stanj stresa, vznemirjenosti in tesnobe.

• Všeč mi je
Reactions: WPT78

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
omrežje imamo super, povsod BP zame. že kr nekaj let.

• Objave ne odobravam
Reactions: WPT78

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
To ni ok, da moramo uporabljati Curve in ne vem kaj še, za nekaj kar bi moralo delati brez tega:(
Nic “in ne vem kaj še”… Samo Curve, ki je brez dodatnih stroskov… Seveda bi imel raje, da ni se kaksna SLO banka to ponujala… ampak dokler dela preko Curve, se ne sekiram kaj prevec… Manda bo pri NLB ze februarja… ampak jaz ne verjamem nic vec, dokler ne no res na voljo…

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.153
746
113
EU
Nic “in ne vem kaj še”… Samo Curve, ki je brez dodatnih stroskov… Seveda bi imel raje, da ni se kaksna SLO banka to ponujala… ampak dokler dela preko Curve, se ne sekiram kaj prevec… Manda bo pri NLB ze februarja… ampak jaz ne verjamem nic vec, dokler ne no res na voljo…
Ok to se najbrž razume, da ni brezplačnega kosila, Curve tako ali drugače nekako monetizira svoje storitve. Sicer ne vem kako, ampak lahko recimo prodaja naše podatke o nakupih, potrošniških navadah ipd. naprej.

zino

Guru
3. sep 2007
6.682
2.480
113
Ok to se najbrž razume, da ni brezplačnega kosila, Curve tako ali drugače nekako monetizira svoje storitve. Sicer ne vem kako, ampak lahko recimo prodaja naše podatke o nakupih, potrošniških navadah ipd. naprej.
kolko je vreden podatek, da si ti včeraj kupil žemljo in kekec pašteto, in to v Lidlu? koliko dobim za to?

Ping

Pripravnik
10. jul 2014
99
3
8
Prejel sem uradni odgovor s strani Telekoma:

Tehnična implementacija uporabe eSIM na Apple Watch napravah je zahtevnejše narave - odvisna je od veliko tehničnih dejavnikov in orodij, zato v krajšem časovnem obdobju ni predvidena.:confused:
Glavni problem je po moje finančni. Kupiti in plačevati je potrebno za apple entitlement server, kar za majhen trg in majhno število uporabnikov verjetno ni smiselno. Deluje pa Apple Watch eSim potem tako kot mora, ne pa ostale rešitve, kjer imaš dve ločeni številki, pri Appleu si dosegljiv na isto številko, klice, sms delaš z isto številko…
Nenazadnje - Telekom nima niti ene svojih glavnih storitev, Neo, podprte na Apple TV.
Koliko uporabnikov bi se odločilo za nakup še dražje ure z esim, hkrati pa plačevati še 10€ do 15€ mesečne naročnine za čas ko telefona nimaš pri sebi (če je v dosegu ios pa itak lahko opravljaš klice iz ure, ipados in macos).

Daniel

Guru
21. dec 2007
5.701
3.307
113
Tole bojo morali Apple uporabnikom pri nas malce dodatno predstaviti, ker dvomim, da večina ve, kaj vse lahko imaš v ponudbi.

Drugače pa...

Dokler je dodatna podatkovna SIM 10 EUR mene na teh paketih ne vidijo. Ene 1 - 2 eur/Mesec bi še dal, glede na to, da je njihov efektivni strošek za to 0, 10 pa nikoli.

• Všeč mi je
Reactions: Numy in NekdoK

pleXwriter

Majstr
3. avg 2009
3.376
303
83
Pri telekomu imam optiko, paket neo c...škatlo z wifi-jem so zmontirali nad vhodna vrata, , če grem v dnevno 4m stran mi vleče net...

DOWNLOAD Mbps
3.27
UPLOAD Mbps
9.83
Ping ms 4 441 802

...če se pa pod vrata postavim pa...

DOWNLOAD Mbps
65.91
UPLOAD Mbps
86.98

Če se pa na neo box priklopim ki ima wifi in grem pred vhodna vrata pa vleče (bojda ima samo neo box 5g škatla nad vrati pač ne)...

DOWNLOAD Mbps
38.42
UPLOAD Mbps
21.81

Ker je na začetko bolje delalo, sem klical in so resetirali na daljavo, kasneje pa me je kontaktiral še iz telekoma tehnik in pravi, da tko pač je. Je kdo opazil padec hitrosti oz, da ne dela več tko močan wifi, ker mi je mal čudno vse skupaj. Sem omenil spremembo frekvenc pa pač pravi, da nima kaj, da on vidi, da je vse ok pri meni, ter da lahko edino turbo wifi vklopim, ki pa je seveda za plačat.
Sej ok, mam na neo box pač priklopljeno, samo se velikrat kar izklopi oz ni stabilen.

Je tko, da tok pade hitrost al bi moglo mal bolje lovit?

Hvala!