Novo pri Telekom Slovenije III.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.322
151
63
Brezveze pol...
Recimo da moraš vsake 3 mesece naložiti 1,52 evra, da se ti podaljša veljavnost. To ni problem, ampak ker podatki prenehajo zadnjega ob polnoči, ti lahko pokuri še ostanek denarja na računu ali vsaj pol evra, če res nalagaš minimum in ne rabiš nič klicev. Pa potem ti tudi ne deluje internet, dokler prvega v mesecu enkrat zjutraj ne naložiš novih GBajtov. Če imaš kartico za telemetrijo (ali alarm), potem je to dokaj ugodno za 3 evre na mesec. Če pa rabiš še kaj več, pa vključiš mini mobi in gre potem 4evre na mesec, ampak si stalno dosegljiv, manjko gigabajtov pa v miru naložiš prvega čez dan... Definitivno je to še vedno ena cenejših "naročnin", ki imajo polno funkcionalnost (mini mobi ima 400 enot klicev/sms /in/ali MMS ter 1GB podatkov na mesec).

Jernej

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Se ne spoznam, a to so applove ure, ki imajo notri elektronsko sim kartico? A pri nas kdo to sploh podpira?:sprasujemse:

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Da, to so ure, ki podpirajo e-sim in si dosegljiv tudi na uri (torej ne rabiš telefona s seboj nosit). V tujini operaterji to omogočajo, pri nas pa se nič ne piše. Predvidevam, da bi Telekom prvi moral to omogočit, saj je nekako najbolj povezan z Applom. No, morda je tudi A1, ne vem.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU

sylver

Fizikalc
21. okt 2008
3.338
27
48
Izola, Ljubljana
Sem na hitro našel naslednje na googlu:

1. Apple: Poišči mobilne operaterje in ponudnike storitev po vsem svetu, ki ponujajo storitev eSIM
    1. kjer sicer piše, da v Sloveniji to podpira samo A1
  2. Telekom
    1. očitno tudi oni omogočajo eSIM
  3. A1
    1. omogočajo eSIM
  4. T-2
    1. omogočajo eSIM
  5. Telemach
    1. omogočajo eSIM
Tako da verjetno je najboljše, da kar direkt vprašaš tvojega operaterja, kako to nastaviš; sploh če tudi oni prodajajo takšno uro z LTE funkcionalnostjo. In potem še nam poveš, kako:cheer:
Ne pomaga samo to, da operater ponuja e-sim. Tudi omrezje mora omogocat to funkcionalnost. Zato pa sprasujem, ce je ze kaj novega ali pa ce se vsaj ve, ce sploh bo pri nas na voljo?

Ocitno res ni nekega interesa to omogocit, ker se noben operater ne odziva in ne posreduje nekih konkretnih inforamcij. Skoda, pa tako napredna omrezja imamo pri nas.

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
A pa to z Applom sploh kje v EU funkcionira? Ker Apple ima veliko teh štosov, ko je treba iskati alternativne rešitve, samo zato ker oni ne spoštujejo standardov.

• Haha
Reactions: zino

NekdoK

Guru
17. jun 2008
4.156
747
113
EU
Nazadnje ko sem imel hece z njmi, je bilo pri NFC plačilih, ko sem moral iskati alternative rešitve za plačevanje s telefonom. Tako da sem že navajen, da je Apple vedno nekaj “posebnega”:cheer:

• Haha
Reactions: zino

XSIDE

01101010
22. jul 2007
4.404
487
83
::1/128
AFAIK je potreben tudi poseben HW/SW na strani operaterja, da potem vse skupaj deluje malo bolj seamless med telefonom in uro, ne zgolj kot dve ločeni napravi z (e)SIM. Samo nobenemu od naših operaterjev so očitno ni vredno s tem ubadat oziroma investirat v to. Jaz to težko čakam že od kar je prišel ven prvi Apple Watch s cellular podporo (series 3 enih 6 let nazaj?) in sem bil pripravljen takoj menjat uro in operaterja, če bi kdo pri nas podprl. No uro imam, ker Ultra brez cellular ne obstaja, ampak s podporo pri naših operaterjih pa še kar nič :(

Plačevanje je precej bolj simpl, sem se razvadil že na series 0, enih 9? let nazaj in od takrat skoraj vse plačujem z uro. Sedaj je seveda še lažje, ker je Apple Pay tudi uradno na voljo v slo in imaš kup opcij (Curve, Revolut, N26, Intesa, …).