Kakor vzameš, pri nas ima Telemach signal v hiši in na dvorišču nikakršen, konstantna nedosegljivost, dela le v Mansardi. Hitrosti tam okrog 2 Mbit. Dela pa lepo, če se z avtom zapeljem do oddajnika (tudi tam nekje 150 Mbit) ampak meni to ne koristi ravno kaj dosti.
Telekom v hiši tam med 8 in 14 Mbit, pri oddajniku 140 Mbit. Sicer imam vse pokrito z Wifi, in mi hitrost mobilnega interneta ne igra neke vloge, važno je, da sem dosegljiv. Če grem v klet pa se mi tako prestavi na VoWifi. To je bila tudi moja zamera do Telemacha, ker se niso potrudili, da bi usposobili VoWifi, zato smo doma na štirih številkah kar naprej dobivali obvestila iz strani Telemacha, da nam bo nacionalni roaming izklopljen, ker smo ga preveč uporabljali. Pa so šle štiri številke na Telekom...
Drugače imam na eni lokaciji, kjer imam njivo težavo s Telekomovim signalom, ker 4G celice očitno niso obrnjene v tisto smer (2G dela). Sem jim javil kako to, da kilometer od oddajnika ni signala in sta dejansko v nekaj dneh prišla dva z merilnim telefonom preverit kaj je na stvari. Žal se zadeva ni dala prilagoditi, ker gre za obmejno območje, so se pa potrudili. Sedaj tam pač preklopim na HT, ki dela na 4G.