Novo pri T2 II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik mitjai pravi:
Problem je bil njegov kreditodajalec, ki je naenkrat izginil. In z njim dotok denarja, na katerega je T-2 seveda računal še za nekaj časa.

Če je bila taka tudi miselnost vodilnih na T-2ju, pol je bil propad že vkalkuliran v formulo.

Ali razumete krog denarja v ozadju, vsaj tistega iz cerkvenega vira? Pojdimo od konca nazaj.
T-2 <- Zvon Ena in Zvon Dva holding <- Gospodarstvo Rast (Mariborska nadškofija) <- Državne banke (NLB, NKMB, Abanka,..) <- Politika <- TI (davkoplačevalec).

T-2 je politični projekt. Nihče drug ne bi dobil toliko denarja.

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
To, da je bil politični projekt, je jasno. Tudi to, da so nekateri s projektom T-2 obogateli, drugi pa izgubili svoje prihranke in službe v firmah, ki jih je holding scuzal, da bi sfinanciral neskončno luknjo T-2.

Nazadnje urejeno:

mitjai

Pripravnik
28. jun 2009
91
0
6
Ljubljana
mitja.blogspot.si
Ok zdaj pa pretiravaš, zaradi T-2 ni noben izgubil prihrankov, no.
Tudi če je bil političen projekt to ne zmanjšuje njegove tehnološke izjemnosti. Zdi se mi, da je politika, prisesana na TS, imela veliko več za izgubiti kot pridobiti s T-2.

Dolgoročnost projekta še ni "neskončna luknja".

Nazadnje urejeno:

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Kako ni nihče izgubil prihrankov? Cel kup babic in dedkov je prihranke zaupalo Zvon-ovom in so izgubili čisto vse kar so noter dali. Vse do zadnjega centa vloženega v Zvonove je šlo v dim.

Med tem, ko ste tistih nekaj inženirjev, ki ste delali za tisto bogih par jurjev EUR bruto mesečno, bili zaslepljeni s svojo tehnološko superiornostjo, so magi iz ozadja črpali milijone v lastne žepe direktno in indirektno. Milijone, ki niso bili njihovi ampak od vlagateljev v Zvonove in davkoplačevalskega denarja državnih bank.

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Ogo pravi:
To, da je bil politični projekt, je jasno. Tudi to, da so nekateri s projektom T-2 obogateli, drugi pa izgubili svoje prihranke in službe v firmah, ki jih je holding scuzal, da bi sfinanciral neskončno luknjo T-2.

Ogo ko smo že pri političnem projektu na T-2 ne gre pozabiti, da je potemtakem tudi Tušmobil bil političen projekt
wink-1.gif

T-2 = Kramberger
Tušmobil = Majzelj
wink-1.gif

Oba prišla iz Telekoma Siol oz. Mobitela
smile-1.gif

S to razliko, da je Tušmobil skoraj na kolena spravil Holding Tuš, k sreči se je postavil na noge, medtem ko T-2 uničil svoj holding in se še ni postavil na noge.

Lp.

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik mitjai pravi:
Še za slabo vreme je kriv T-2!

MMX že leta pljuva po T-2 in sedaj vsak dan orgazmira od sreče.
smile-1.gif
Jaz sem šel na T-2 prvi dan, ko je bilo mogoče in Siolu celo plačal neko pogodbeno kazen. Do danes mi še minute ni bilo žal, da sem se tako odločil.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Jaz tudi bil med prvimi a sem mogel svojo zvestobo obljubiti kablašem ker so obljubljali nekaj kar ni delovalo na preperelih paricah od Telekoma.
Linija je padala voip je ven metalo da se sploh ni dalo pogovarjat
Nedosegljivo številko iz tujine tv ni delal.......

Slika je bila lepa za tiste minute ko je delalo napram analogni kabelski.

No potem pa je bilo vsega dovolj in sem šel na kabelski internet.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Koaks je najbolj zapostavljen in pozabljen medij za širokopasovni dostop tekom prejšnjega desetletja v Sloveniji. Posledično so kablaši največji zmagovalci, T-2 pa največji luzer zadnjega desetletja.
Z relativno malimi investicijami kablaši brez težav deplasirajo ponudnike preko optike. Ameriški proizvajalec kabelskih modemov Arris je demonstriral hitrosti do 10 Gbps dl in 2 Gbps ul do uporabnika.
Skratka, odločitev metati enormne denarje v optiko do končnih uporabnikov, sploh tam, kjer so že kablaši, je bila ekonomsko zgrešena, ker bo kabelski operater preprosto cenovno bolj ugoden, pa še TV dela iz škatlice, brez IPTV kolobocij in sranja z STBji.

Azgard

Pripravnik
5. feb 2011
688
0
16
Optika si čez kakih 50-100 let komot obeta doseganje Tbps(ja 1000Gbps) in višji, tak da kratkoročno se da debatirati, dolgoročno pa je optika medij prihodnosti.

Iz tega razloga so kabelski operaterji dokaj konzervativni pri investicijah.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Niso konzervativni, samo butasti niso, da bi razmetavali z denarjem.
Itak je strategija za kablaše za naslednje desetletje optika do soseske. Za kasneje pa do uporabnika. Ampak pazi, čez 10 let bo investicija za optiko do uporabnika minoren delež tega, kar je T-2 razmetal v luknjo brez dna. In ves ta čas so in bodo konkurenčni in dobičkonosni, T-2 bo pa potem že 10 let samo zgodovina, finančna luknja povzročena s strani slednjega bo pa še vedno nekatere tepla.

Nazadnje urejeno:

bizi

Guru
21. nov 2007
27.271
-2.011
113
Kočevska
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
pa še TV dela iz škatlice, brez IPTV kolobocij in sranja z STBji.

Pa imaš pri tem časovni zamik za 3 dni in snemanje na disk pri operaterju, kar ti ponujajo pri T-2? Kolikor berem, moraš zato tudi pri kablašu imeti neke škatle, zoper katere je v temi o Telemachu stotine pritožb? Mojega STB-ja mi ni bilo potrebno v desetih letih niti enkrat resetirati.

CLIO15

Guru
1. nov 2007
13.308
4.124
113
Bi šlo če bi D3 platformo naredili za smart TV-je

HBO OD laufa kot iz škatlice

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.