Novo pri T2 II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
aplauz.gif

Ginginova

Guru
28. jul 2007
6.522
1.405
113
Čez 18 mesecev bo pa spet jok in stok in nova runda a gre firma v novo prisilko ali stečaj. Fantje so še vedno pridni predvsem v štancanju izgube.
Samo, da čez 18 mesecev glasovanja za prisilko ne bo več. 40% od 40% bo namreč samo še 16% in bo vsem upnikom reč popolnoma jasna.

Če bodo pametni, bodo trenutni (novi) lastniki reč prodali, dokler se še da bilokaj iztržiti. Sedaj so si kupili nekaj časa. Ampak v dobri slovenski maniri, bodo verjetno šli po poti Zvonov - hočemo 400 M. Potem pa pade stečaj ali prisilka, v obeh primerih torej razlastitev.

Nazadnje urejeno:

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
OK

PRISILNA PORAVNAVA JE POTRJENA.

SODIŠČE JE ZAVRNILO UGOVOR TELEKOMU SLOVENIJE

cheer.gif

Samo da se v tej deželi prisilka razglaša kot zmaga!

Kot drugo, podobo kot je Ogo napisal, je komentar TadejaK s financ:

"Bistven problem je tukaj v tem, da sta družbi, ki bosta s pravnomočnostjo sklepa o potrditvi prisilne poravnave postali 98.91% lastnici T-2, že več kot eno leto insolventni in imata že več kot pol leta tudi blokirane vse transakcijske račune. Iz naslova pravnomočnih izvršb.

Kar pomeni, da bosta skušali, kolikor se v prisilni poravnavi to pač da, svoje stanje sanirati na plečih T-2. Saj zato sta tudi pristali v konverzijo terjatev v lastniške deleže.

Kolikšna je verjetnost, da bo T-2 pri takih novih lastnikih in pri nadaljevanju vodenja s strani ljudi, ki so v veliki meri prispevali k njegovemu sedanjemu stanju, prebrodil teh 9 let prisilne poravnave in jo uspešno končal, lahko presodi vsak sam. Osebno menim, čeprav si tega - da ne bo spet kaj narobe interpretirano - niti približno ne želim, da ni prav velika..."

Nazadnje urejeno:

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Treba je še računat, da počasi prihaja čas novih investicij. Trenutni lastniki po prisilki pa nimajo za burek.
Dolgoročna viabilnost T-2 je posledično nekje okrog 0.

Šanse ima samo po prevzemu s strani nekoga, ki ima denarja, kot peska. Samo problem je, kdo bi prevzel podjetje, ki ima sedaj "samo" 62 M dolgov in ni viabilno delat plus. Realna vrednost T-2 pa so le uporabniki in še to tam do 50 M EUR.

Jebeno bo. S tem, da se bo po mojem itak najprej začelo reševat nove lastnike s pumpanjem denarja ven iz T-2, kot je že napisal TadejK. Kakšne bodo posledice za T-2 je itak jasno.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Dvomim, da lahko brez botra z denarjem vzdržijo še dalj časa. Problem je namreč v sledečem: prisilka se preverja in odbor upnikov se lahko v vsakem momentu odloči za stečaj. Če T2 ne bo začel delati dobička, vsaj dobička pred amortizacijo in s tem pozitivnega denarnega toka, je mrzel.

Tablice in drugi sladkorčki, namenjeni pridobivanju novih naročnikov pa so verjetno odliv; plati i nosi.... Če bi bil brez obveznosti in ne bi imel tablice, bi sklenil naročnino... Naj plačajo tablico, zakaj pa ne.. Saj ni del stečajne mase.

nahrung002.gif
:

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Sem se pred časom pogovarjal z znancem, iz samega vrha Telekoma. Mi je malo razlagal kikse tako Telekoma, kot tudi ostalih nastopajočij. Ker poznam tudi lastnika Gratel-a, sem povprašal, kaj pravi glede optike, ki se polaga po Ljubljani. Mi je lepo razložil, da je optika čisto v redu, samo velika neumnost je, da je T2 polagal kable tam, kjer jih je že Telekom imel...

Saj ni treba biti posebno nadarjen, da izračunaš, kako tvegano je to početje. Kot, da se bodo sedaj vsi naročniki Telekoma preselili na njihov kabel.. Če pa se ne, pa je kabel v zemlji, tu en klic... tam en klic
bonk.gif
Zato dvomim v uspeh prisilke in se mi zdi, da je stečaj neizbežen.

Po drugi strani, bolje bi bilo da so cerkvenjaki lastniki, oni vsaj imajo denar. Gratel je na psu... Pozitivni denarni izid imajo iz naslova amortizacije in povečevanja dolgov. In kot je že prej omenjeno. Nič več ne bo moč kupiti brez plačila vnaprej... Mimogrede bo nastal negativni denarni tok... in stečaj bo tu
frown-1.gif

nahrung002.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Cerkvenjaki imajo še večji dolg kot Gratel
tongue-1.gif
en se je že potopil, two more to go..

Nazadnje urejeno:

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Ja vem ja. A pri cerkvenjakih bi bila vsaj možnost, da se jih usmili Bog... ali vsaj njegovi namestniki v Vatikanu. Pri Gratelu pa še Boga nič ne briga, tam še Bog govori o konkurenci in tveganju
cheer.gif

nahrung002.gif

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Zvonov se ne bo nihče več usmilil. Za vse je cenejši stečaj. Ker bi morali not fuknit 200 M EUR da pridejo zgolj na točko ničelnega kapitala, ker sedaj je kapital negativen.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.661
6.423
113
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Ker poznam tudi lastnika Gratel-a, sem povprašal, kaj pravi glede optike, ki se polaga po Ljubljani. Mi je lepo razložil, da je optika čisto v redu, samo velika neumnost je, da je T2 polagal kable tam, kjer jih je že Telekom imel...
A ni bilo ravno obratno? Ko je T-2 pričel polagati optiko, je Telekom vlekel še baker.

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Citat:
Uporabnik erikson pravi:
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Ker poznam tudi lastnika Gratel-a, sem povprašal, kaj pravi glede optike, ki se polaga po Ljubljani. Mi je lepo razložil, da je optika čisto v redu, samo velika neumnost je, da je T2 polagal kable tam, kjer jih je že Telekom imel...
A ni bilo ravno obratno? Ko je T-2 pričel polagati optiko, je Telekom vlekel še baker.

Saj to ne spremeni dejstva. T-2 je vlekel optiko tam, kjer je Telekom že imel povezavo. Povezave se posodabljajo.. a samo zaradi posodobitev se uporabniki ne selijo. Tega pa T-2 ni upošteval, zdaj pač je, kjer je
grims-1.gif

nahrung002.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Saj to ne spremeni dejstva. T-2 je vlekel optiko tam, kjer je Telekom že imel povezavo. Povezave se posodabljajo.. a samo zaradi posodobitev se uporabniki ne selijo. Tega pa T-2 ni upošteval, zdaj pač je, kjer je
grims-1.gif

nahrung002.gif

To pomoje ne drzi... V sluzbi smo sli takoj na T-2, ko so polozili omrezje in ko je bilo to mozno... (prej internet preko ISDN, potem preko kabelskega operaterja, pa potem preko SiOL ADSL in sedaj na T-2 optiki) ...

Za doma. Jaz bom sel takoj k tistemu, ki prvi v nas kraj pripelje optiko...
grims-1.gif

Artist

Pripravnik
20. feb 2011
133
0
16
MB
Zakaj pa je potem T-2 v riti???? In komu bo firma šla, če gre T-2 v stečaj
confused-1.gif

Nazadnje urejeno:

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Artist pravi:
Zakaj pa je potem T-2 v riti???? In komu bo firma šla, če gre T-2 v stečaj
confused-1.gif

Ze veliko podjetji je slo v stecaj... a se delo nadaljuje...samo pac pod drugim ... mogoce bolj sposobnim vodstvom oz. lastnistvom ... Mislis, da bodo kabli ostali zakopani v zemlji neizkorisceni? In oprema, ki je ze postavljena in deluje odlicno?

Morphey

Fizikalc
6. okt 2008
1.164
4
38
Maribor
Storitve T-2 od decembra 2011 tudi na optičnem omrežju Telekoma Slovenije

Objavljeno : 30.11.2011 17:45:31

Storitve T-2 so od danes na voljo tudi na izbranih lokacijah optičnega omrežja Telekoma Slovenije.

Uporabnikom je na voljo celotna paketna ponudba, v kombinaciji z internetom pa lahko naročajo tudi posamezne storitve televizije in/ali telefonije.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.