Novo pri T2 II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.
22. jul 2007
13.557
1.744
113
124
dream ne se dat
zmaga.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik DreamDesign02 pravi:
So me že enih 10x banali IP/username pa sem še vedno na forumu... 1-2 tedna sem lepo počakal, da mi odstranejo ban (sploh ne vem zakaj sem ga dobil). Če ne gre z lepa, pravjo da gre z grdga ...

Mogoce zato, ker se ze na dalec vidi, za katerega operaterja delas PR...
hysterical-1.gif

DreamDesign

Pripravnik
26. jul 2010
734
0
16
jaz delam za alternativce. Ljudje pravijo, da delam za Tušmobil, eni za Pink SI, drugi za Norkring. RTVjevci mi očitajo, da delam za Norkring, Mobitel & Si.mobil za Tušmobil
smile-1.gif

Ponavadi se oglašam takrat, kadar alternativci ne zanjo braniti. Oziroma so podane napačne informacije. Dokler bo ogrožen obstoj alternativcev (delanje izgube, zavajanje nekaterih) bom seveda bolj na strani alternativcem ter večji ponudbi in nižjim cenam.

Več televizij nam da večjo ponudbo filmov/oddaj, več operaterjev nižje cene in večjo izbiro.

Če misliš, da delam PR za Tušmobil se motiš, delam PR za obstoj konkurence ter najugodnejšo izbiro. najbolj si želim obstoj treh operaterjev. če propade bi se zviša račun za mobilno telefonijo za več 50-100%. Za telefon (po novem za 3 osebe) + internet sedaj plačam 28,30 EUR/mesec. Ne želim si iti k Mobitelu ali Si.mobilu ob propadu tušmobila zaradi zavajanje uporabnikov (naprimer Si.mobil neupravičeno prijavil ZPS-ju, Tušmobil in m@ roaming decembra 2008, ...) ...

Drugače sem pa dobr PR a?
smile-1.gif
PR verjetno neb take članke pisal.
fb-tusmobil.png

Tudi ne želim propada T-2ja glede internetnih storitev. Menim pa, da bi se moral losati UMTS 2100. In če s optiko leta 2015 posluje pozitivno se javi na razpis za LTE 800 MHZ, ki bo leta 2015. Drugače APEK načrtuje da bo T-2ju v prihodnosti omogočil nacionalni roaming UMTS 900 na Tušmobilu ali Si.mobilu.

Nazadnje urejeno:

Desty

Pripravnik
2. jul 2009
613
0
16
desty.biz
Resnično hvala, Mikrohard, da si mu tole pojasnil. Mi gre dobesedno na organ, ko se najde kakšen "nadpovprečno pameten" osebek, ki še slovnično pravilno ne zmore zapisati svojih pametnih mnenj.
smile-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Mogoče kdo ve, katero leto so telefoni, ki jih imajo v prodaji proizvedene? So to letnice izzidov telefonov, ali so proizvedene tudi v tem času (2010 in 2011)?

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.483
119
63
40
Malo tu,malo tam :)
Kramberger hoče od T-2 3,45 milijona evrov

V postopku prisilne poravnave cerkvenega telekomunikacijskega operaterja T-2 je Miran Kramberger, ki so ga imeli za idejnega očeta, sivo eminenco T-2, prijavil za 3,45 milijona evrov terjatev. Vendar za terjatev ni predložil prepričljivih dokazov, zato ga je upraviteljica Milena Sisinger zavrnila.

Miran Kramberger za svoje terjatve ni predložil dokazil, ki bi prepričala upraviteljico prisilne poravnave T-2.

Terjatve izvirajo iz leta 2006, ko je Kramberger z nekdanjim šefom T-2 Matevžem Turkom podpisal pogodbo o izdelavi rešitve tehnično-ekonomske težave v T-2. To je potrdila tudi Sisingerjeva.
Kaj je v pogodbi

Naši viri blizu T-2 pravijo, da je pogodba - skupaj z dokazili o Krambergerjevih terjatvah - neprepričljiva. Kaj to pomeni? "Kramberger se je v pogodbi zavezal, da bo našel cenejše rešitve za T-2 pri nakupu opreme oziroma central za nove priključke, pri čemer naj bi dobival provizijo za vsakega novega naročnika," pravijo neuradni viri. O tem smo vprašali tudi prvega moža T-2 Uroša Rožiča in Mileno Sisinger, ki informacij sicer nista ne zanikala ne potrdila.

Kramberger ni bil dosegljiv. Spomnimo, da je Kramberger podpisal nezavezujočo ponudbo za neznanega kupca T-2, a njegova vloga pri tem ni jasna. Več o tem v članku T-2 bi lahko prodali, če bi hoteli; a ponudba je menda neverodostojna.

Sisingerjeva pravi, da ni dobila verodostojnih dokazil o tem, kaj bi moral Kramberger dobiti in kakšni so sploh finančni učinki njegovega dela na T-2: "Na T-2 ni knjiženih nobenih obveznosti do Krambergerja oziroma so bile te sproti zavrnjene. Predvidevam, da bo poskušal Kramberger terjatev uveljavljati prek sodišča."
Upniki prijavili za 184,5 milijona evrov terjatev

V postopku prisilne poravnave je terjatve do T-2 prijavilo 185 upnikov za skupno 184,5 milijona evrov, upraviteljica jih je priznala za 142,6 milijona evrov. Največjo terjatev je prijavilo kranjsko podjetje Gratel , in sicer 77,2 milijona evrov; priznana je v višini 71,5 milijona evrov. Možno je, da bo Gratel, ki je za T-2 gradil optično infrastrukturo, terjatev spremenil v lastniški delež.

Telekom Slovenije [TLSG 80,00 -3,61%] je prijavil za 28,3 milijona evrov terjatev, upraviteljica jih je priznala 16,4 milijona evrov. Med večjimi upniki so Hypo Alpe-Adria Bank , Banka Celje , Smart Com , Loka Invest , Nokia Siemens Networks , Združenje skladateljev, avtorjev in založnikov za zaščito avtorskih pravic Slovenije . Več o tem v članku Upniki T-2 prijavili za 184,5 milijona evrov terjatev.
Izboljšanje poslovanja

Že drugi mesec od uvedbe prisilne poravnave T-2 izkazuje pozitiven denarni tok, so sporočili iz družbe. Februarja so ustvarili 4,12 milijona evrov čistih prihodkov, kar je 26 odstotkov več kot v istem obdobju lani. EBITDA oziroma dobiček pred davki in amortizacijo je februarja znašal 906 tisoč evrov.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Imaš takšne in drugačne, nekaterim celo ni para.
Sicer pa je imel T-2 v februarju 141 manj fiksnih uporabnikov zaradi izklopov iz naslova neporavnanih obveznosti. Na seji upniškega odbora Gratel lobira za konverzijo terjatev v lastniške deleže, a sam ima blokiranih vseh 5 računov, torej zna tudi sam potonit. Med drugim je v obravnavi tudi predlog preureditve programskih vsebin (po domače: ali bo manj programov ali bodo dražili ali pa najverjetneje kar oboje). Sprejet je bil tudi sklep o prodaji 4 vozil Renault Kangoo express po ceni od 300 do 550 EUR.

Narodnjak: kje lahko kupim kakšnega vašega kangooja?
smile-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
čaki, sam jaz se ne hecam, v zapisniku je to sprejeto, še številke šasij so pripisane. Cene so tudi pristne. Sam ne piše v kakšnem stanju pa so avtomobili. Vpraši šefa. Zihr bo tebi dodeljeno, da jih objaviš na avtonetu
wink-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.