Novo pri T-2

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kritik

Pripravnik
3. nov 2008
60
0
6
Citat:
Uporabnik NavadniNimda pravi:
Ne nakladaj - model je jasen že cel cajt. Dela se na dolgi rok, ne pa da hoče na kratki rok "olupiti trg", kot je rekel eden od politično-nastavljenih falotov s Telekoma. (Ne bom pa povedal kdo je bil, razen če me boš res dobro sprovociral.)
wink-1.gif

Torej še enkrat: T-2 dela na dolgi rok, kar se vidi po cenah, ki so ekonomsko vzdržne, res pa je, da v dveh letih še ne bodo prinašale nekih bajeslovnih dobičkov. In ravno zato so telekomarji tako živčni, saj si ne morejo več nebrzdano BMW-jev (na stroške proračuna) kupovati.

Tko, zdej se pa vrnimo k temi...

Ali mogoče Toyote?
aplauz.gif

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Določeni projekti T-2 se nam zdijo kot vreča brez dna, zato smo zaskrbljeni za usodo našega priljubljenega operaterja
srce-1.gif

* VDSL/2 - OK

* optično omrežje - drago, vendar dobra naložba v prihodnost (če T-2 propade, to infrastrukturo uporabi kdo drugi)

* T-2 UMTS - dokler nima UMTS900 je edini mogoč moneymaker "fiksni mobitel" za dostop do HSPA interneta v večjih urbanih središčih za tiste, ki ne morejo dobiti *DSL, se preveč selijo ali jim to pride ceneje

* Hrvaška - ne poznam situacije, vendar bi potrebovali naklonjenost HR APEK-a in nekaj dobrih ljudi z DT (a la Miran Kramberger). Pa donacije HDZ. Tistih par procentov, kolikor bi s povedanim znižali stroške, lahko "make or break" projekt.

kritik

Pripravnik
3. nov 2008
60
0
6
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Določeni projekti T-2 se nam zdijo kot vreča brez dna, zato smo zaskrbljeni za usodo našega priljubljenega operaterja
srce-1.gif

* optično omrežje - drago, vendar dobra naložba v prihodnost (če T-2 propade, to infrastrukturo uporabi kdo drugi)
Kdo????
confused-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
1.) T-2 ima nizke cene, vendar niso dumping.

Uuuuuuu.. ob tole sem se pa spotaknu! Pa da malo potipamo kredibilnost.

Preprosto vprašanje:
Ali se strinjaš, da je pri t-2 "osnovni programski paket TV" (tistih 130 programov ) cenovno pozitivno naravnan s ceno 5,5 €? DA/NE?

p.s.: poznam cene licenc. Pa da čujemo!

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Kdo?

Mala malica. Kdrokoli. Telekom, UPC, Eles,...

Lukna je lukna, vseeno kaj v njo vtakneš.

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Še svojega cenika ne znaš na pamet? Še enkrat ga poglej, pa se sam popravi.

Nazadnje urejeno:

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Koliko stane "TV priključek"?
6€.

Kaj dobim za da tednar?
8 Programov.

Je v to ceno vključenih tudi 130 programov?
Ne.

Kaj morem storiti da lahko gledam še tistih 130 programov?
Doplačati 5,50€ za osnovni t-2 TV paket.

Sklep (kot piše v ceniku):
- TV priključek 6 €
- Osnovni T2 TV paket 5,50 €

Želiš demantirati lasten cenik? Ali priznavaš, da ste ga vizualno razbilina dva dela, da je videti ceneje od konkurence?

Odloči se za levo ali desno, v vsakem primeru je spolzko.

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ne, stroškovno je razbit, da se laže omogoča drugim operaterjem imeti storitve v T-2 omrežje.
V osnovi pa so všteti STB vmesnik in seveda vsi infrastrukturni stroški. Kot veš se končna cena potem prosto oblikuje, kot zahteva trg, tako, da se pokrije tudi stroške posameznih kanalov pri ponudnikih. Ker imate baje kar precej inšpektorjev, ki jih občasno pošiljate k nam, ti je seveda več kot jasno, da je vse legalno in pod kontrolo. (Kar te verjetno najbolj skrbi.)

Ni mi pa jasno, zakaj imate vi tako visoko ceno. Mi imamo recimo Discovery HD izven osnovnega paketa namerno, da se uporabniki standardne definicije (ki so v večini) ne bi slabo počutili, češ da morajo financirati HD programe (kot je primer pri vas na NGC HD).
Zgrožen sem.
confused-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Ja, njih moti, ker imamo nizko ceno. Tako so pred dilemo: ali zgubiti nekaj naročnikov, ali pa si talati malo manjše dobyčke. Temu se reče konkurenca, ima pa to dobro lastnost, da imamo uporabniki storitev A) izbiro in B) nižje cene na trgu.

Pa da nau kdo mislil, da šimfam čez kablaše - UPC je dobrodošel in pomemben igralec na trgu. Vedeti pa morajo, da je balkanoidnim poslom v naši đamahiriji odklenkalo. Poudarek naj bo na ugodni ceni ter na povečanju kvalitete in obsega storitev (več TV kanalov, hitrejši net, manj izpadov, več akcijskih poplesavanj pred novoletnimi prazniki, konvergenca mobilnih in fixnih storitev, itd.)
cool-1.gif

NavadniNimda

Fizikalc
8. sep 2007
1.070
0
36
Hyde-Park.si
Meni se zdi, ali pa ima zelo dobre veze z UPC, ne vem pa če dela tam, ali pa je nastopa samo v funkciji lastnika.
(Telesmeh so pa odstranili iz imena in načina obnašanja in takoj poželi pozitivne točke v moji knjigi!)
cheer.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Ne, stroškovno je razbit, da se laže omogoča drugim operaterjem imeti storitve v T-2 omrežje.( Uporabil si množino! Koliko pa jih je? Kateri so to? Edini ki je, vemo s kakšnim namenom je postavljen. Zakaj ni Amisa ali Tuš Telekom notri? Verjetno bi z veseljem vstopila.
V osnovi pa so všteti STB vmesnik in seveda vsi infrastrukturni stroški. Kot veš se končna cena potem prosto oblikuje( prosto oblikuje!? ), kot zahteva trg( zahteva trg?! ), tako, da se pokrije tudi stroške posameznih kanalov pri ponudnikih( to pa res ne bi bilo slabo ). Ker imate baje kar precej inšpektorjev, ki jih občasno pošiljate k nam, ti je seveda več kot jasno, da je vse legalno in pod kontrolo( Zakaj vidim Mediaset na T-2? Aja, Paško je osebno zrihtal pri zagorelem Berlusconiju ). (Kar te verjetno najbolj skrbi.)

Ni mi pa jasno, zakaj imate vi tako visoko ceno( Visoko? Glede na kaj visoko? Ker so vključeni sprotni stroški, vzdrževanje, material, zaposleni,.. ). Mi imamo recimo Discovery HD izven osnovnega paketa namerno, da se uporabniki standardne definicije (ki so v večini) ne bi slabo počutili( Ali da ne bi več plačevali? ), češ da morajo financirati HD programe (kot je primer pri vas na NGC HD)( Kdo pa pravi, da bi bila cena nižja če bi dali NGC HD ven? ).
Zgrožen sem.
confused-1.gif

mmx

Fizikalc
16. nov 2007
2.275
14
38
Citat:
Ja, njih moti, ker imamo nizko ceno.

Ne moti me nizka cena. Postavljate nerealno in nestroškovno naravnano ceno, kar je pa lahko na dolgi rok slabo za ene in druge. Vskakor pa pozitivno za uporabnike.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.