vprašanje za "borovnico":
Leta 2001 sem dobil po pošti obvestilo z strani sodišča. Tožil me je simobil, da sem jim dolžan xy denarja. Na odločbo se nisem mogel pritožiti. Po klicanju in klicanju sem dobil na telefon nekega starejšega možakarja (za izterjave pri simobilu). Ta me še napizdi: kaj kličem, sem že kaj dolžan. No po pošiljanju položnic po faxu na simobil, ugotovijo, da je to njihova napaka.
O tem ni bilo več ne govora ne odločb. Jaz požrem takrat nastale stroške - samo, da je mir.
Nakar dobim, približno eno leto in pol nazaj, zopet odločbo z sodišča (zopet obvestilo o rubežu, blokadi bančnih računov, itd) za isto zadevo z sicer višjim zneskom. Zopet klicanja na simobil, pošiljanje položnic. Tokrat oseba ženskega spola vodi postopek. In tudi ona ugotovi: njihova napaka. In, da bo ugotovila, kdo mi je dolžan povrniti stroške. Nakar vse tiho je bilo.
In tu je moje vprašanje: Koga tožim v tem primeru?
Nihče se mi ni opravičil. Kdo mi bo povrnil stroške blokad in deblokad ban. računa, pošiljanje faxov, tratenja mojega časa in živcev?
Ali dam najprej zadevo v časopis (imam vse papirje in dokazila)?
(naslovil sem vprašanje nate, ker sem dobil občutek, da imaš malo več "pojma" o dogajanju v simobilu)
lp