Novo pri Si.mobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.075
136
63
okolica mesta
Citat:
Uporabnik retro pravi:
Kupil bi Prestigio in ne bi 9mel teh problemov.
jezen.gif

Kakšen prestigio, kolegu ne dela internet, kljub nastavitvam in pomoči tehnikov..ga že menja za Samsunga, Htc karkoli, samo Prestigio ne
smile-1.gif

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
No da povem še svojo štorijo, vsak tretji klic ki ga sprejmem ali opravim preko Simobila, ga moram po treh sekundah končat ker nič več ne slišim, sekunde pa vseeno letijo. Ko sem v Ljubljani (pretežno pol tedna vsak teden) se mi to ne dogaja (nikoli, niti enkrat), na Štajerskem pa nonstop! Torej po X dneh me kliče tehnik in me vpraša kak telefon imam, mu povem da S3, no in me pouči da so bazne postaje updatali in da se je težava s temi tihimi klici zmanjšala za 95% in da imamo težave le še lastniki Samsungov S3, nekateri večje, nekateri manjše in da je težava najbrž v kernelu telefona. Torej zdaj pa nevem ali sem jaz butast in ima moj telefon težave le na Štajerskem (okolica Hoče, Fram, Radizel) kjer je top signal in smo prekriti z antenami ali pa je res težava pri Simobilu in jih žal ne znajo rešiti? Torej naj me nekdo prepriča da je kriv moj telefon na Štajerskem kajti jutri grem načeloma na Mobitel da mi prenesjo številko v njihovo omrežje...

to sem čakal...jaz mam jabuka 4s pa mam enake probleme...na območju MB ...pokličem ali sem klican pa tišina noter...sekunde itaq tečejo...treba je prekinit in na novo poklicat...jaz v takem primeru še vedno izklopim 3G in potem dela...v glavnem to s prekinjanjem me pošteno moti že...torej je težava na SImobilu...Borovnica to je resen problem...mene tudi že pošteno razjezi to...

Enako se dogaja tudi meni, predvsem ko klicem mojega racunovodjo, ki ima novega iPhona. Ne vem, ce je problem to, ampak pri njemu v 90% primerih je prvi klic tisina ali pa sploh ne zvoni.....pri drugem ali tretjem poskusu pa normalno.

Sem pa opazil, da se v zadnjem tednu podobno zgodi tudi pri drugih uporabnikih, ki jih klicem (ne vem, ali so uporabniki Simobila ali ne)

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pozdravljeni

Sem čisto nov na Simobilu, zato vas prosim za pomoč.
Ali se da kako izklopiti (popolnoma) prenos podatkov v tujini?

Hvala

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.539
291
83
Citat:
Uporabnik Jodlarcek pravi:
Pozdravljeni

Sem čisto nov na Simobilu, zato vas prosim za pomoč.
Ali se da kako izklopiti (popolnoma) prenos podatkov v tujini?

Hvala

Se da ...Moreš it na nabližje prodajno mesto in zahtevat blokado prenos podatkov v Tujini..
wink-1.gif

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pokliči na info simobil 040404040 in povej, da naj ti izklopijo - blokirajo data tujina na tvoji številki. Ne rabiš nikamor hoditi. Dobiš povratni sms ko bo urejeno, in tudi v moj.simobil bo vidno.

Nazadnje urejeno:

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Izgleda da je S! še zmeraj v letu 1970... Ali pa so tolk levi da ne znajo to poštimat... Mogoče bi bilo vseeno bolje, da malo v opremo in znanje investirajo ne pa v nove skrete in poslovne prostore...
Potrditev prejema SMSa...
Sporocilo za 38631xxxxxx z identifikacijo 10FB4AD6 je bilo dostavljeno dne 1970/01/01 ob 01:00:00

Ne rabim govort, da je pravi datum 2013/01/29 11:12:00

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.468
109
63
40
Malo tu,malo tam :)
Nič kaj pretresljiva nova akcija na Si.mobilu
smile-1.gif

Na internet za več posla!

Omogočamo vam lažji začetek mobilnega poslovanja preko spleta. Cenovno ugodnim paketom PODJETNIM START z brezplačnimi pogovori med sodelavci, vključenimi minutami in sporočili SMS in MMS, smo dodali še 300 MB prenosa podatkov za elektronsko pošto in brskanje po spletu tudi na poti.

Kako lahko izkoristim ugodnost?

Ugodnost "Prenos podatkov na paketih START" velja za nove in po Pogojih predčasnega nakupa telefona tudi za obstoječe naročnike Si.mobila ob vezavi za 24 mesecev na izbranih paketih PODJETNI START. Naročnik bo z ugodnostjo v 24 mesecih od dneva vezave poleg storitev, ki so že vključene v posamezen paket PODJETNI START, vsak mesec brezplačno prejemal 300 MB prenosa podatkov, kot je določeno v ponudbi. Ugodnost se izključuje z ostalimi akcijami, ki potekajo na Si.mobilovih prodajnih mestih. Vse cene vsebujejo DDV.

Paketi PODJETNI so namenjeni pravnim osebam in samostojnim podjetnikom posameznikom, v paket vključene količine se ne prenašajo v naslednje obračunsko obdobje. Za pakete PODJETNI veljajo posebni pogoji uporabe, ki so skupaj s cenami ostalih storitev, storitev v tujini in cenami izven zakupljenih količin dostopni na http://www.simobil.si/, na številki 040 40 40 40 in na Si.mobilovih prodajnih mestih.

Karizma

Pripravnik
28. dec 2012
199
0
16
ksz ...

Zanima me, kakšna je praksa v naslednjem primeru: Telefon sem v roku pol leta nesla na servis 2×, ker zaslon na dotik ni deloval (telefon je touch&type, tipkovnica je delovala, karkoli je bilo treba potrditi prek zaslona, pa ni delovalo). Danes sem telefon nesla nazaj tretjič, po 4ih mesecih delovanja je zaslon spet nehal delovati. Telefon se je uporabljal normalno, brez posebnosti, po navodilih proizvajalca. Ker so mi nekateri predlagali, naj na Simobilu zahtevam nov telefon, ker s tem očitno nekaj ni OK, me zanima, če bi bila do tega sploh upravičena? Če ima kdo mogoče izkušnje s tem, ker mi je moteče da je vsakih par mesecev na popravilu ...

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.468
109
63
40
Malo tu,malo tam :)
Simobil se je lotil posodabljanja omrežja v Ljubljani. Do začetka marca 2013 bo potekala nadgradnja transportnega omrežja t.j. posodabljanje povezav med posameznimi lokacijami in centralo. To bo omogočilo drugo fazo, ki bo potekala od sredine marca do sredine aprila 2013 in bo obsegala celotno radijsko infrastrukturo. To pomeni nadgrajevanje baznih postaj, ki bodo podpirale tehnologijo DC-HSPA+, ki omogoča download hitrost prenosa do 42Mbps.

DC-HSPA+ bo omogočen na 90% zgoraj označenega področja, ki obsega 130 baznih postaj. To pomeni, da bo na obstoječi pokritosti uporabnikom omogočen hitrejši prenos in tudi večja zmogljivost v primeru veliko hkratnih dostopov uporabnikov na eno bazno postajo. Torej povedano drugače, npr. med protesti v Ljubljani bi omrežje moralo zdržati večjo množico ljudi na eni lokaciji. Prav tako bo do sredine aprila 2013 več kot 50% Ljubljane znotraj avtocestnega obroča imelo LTE pokritost.

Pri Simobilu so še pojasnili, da se mariborski izpad tukaj ne more zgoditi, saj gre za nekoliko drugačno nadgradnjo, pri kateri se večina dela opravi na sami bazni postaji. Glede na to, da ima Ljubljana precej gosto poseljene bazne postaje se downtime posamezne ne bi smel poznati. Če že bi se tista urica, ko je bazna postaja izklopljena lahko poznalo znotraj prostorov.

S to posodobitvijo, ki je neobhodni del mobilnega omrežja, bo Simobil tudi uporabnikom in uporabnicam v Ljubljani zagotovil kakovostno in tehnološko posodobljeno omrežje.

Več na: http://www.blog.uporabnastran..../#ixzz2KbhWheUy

hinko

Pripravnik
22. jan 2013
222
0
16
Citat:
Uporabnik Karizma pravi:
ksz ...

Zanima me, kakšna je praksa v naslednjem primeru: Telefon sem v roku pol leta nesla na servis 2×, ker zaslon na dotik ni deloval (telefon je touch&type, tipkovnica je delovala, karkoli je bilo treba potrditi prek zaslona, pa ni delovalo). Danes sem telefon nesla nazaj tretjič, po 4ih mesecih delovanja je zaslon spet nehal delovati. Telefon se je uporabljal normalno, brez posebnosti, po navodilih proizvajalca. Ker so mi nekateri predlagali, naj na Simobilu zahtevam nov telefon, ker s tem očitno nekaj ni OK, me zanima, če bi bila do tega sploh upravičena? Če ima kdo mogoče izkušnje s tem, ker mi je moteče da je vsakih par mesecev na popravilu ...

Če je aparat 3x na servisu zaradi ISTE!!! napake, ti mora servis dati nov aparat. Tega se vsi servisi otepajo, ker to pomeni tudi nova garancija, ki se spet šteje od začetka in znaša novih 12 ali 24 mesecev (prejšnja garancija ne velja več). Če ti npr. po letu in pol aparat crkne tretjič, si upravičen/a do novega aparata (ali podobnega, boljšega ali v isti vrednosti, če starega ni več na zalogi) in garancije. Če je aparat 3x na servisu, vsakič zaradi druge napake, potem tega ne moreš zahtevat.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.