Novo pri Si.mobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Gamero

Majstr
13. avg 2007
5.075
136
63
okolica mesta
Pa si sedaj že probal če dela v isti trgovini? Pri nas v Špar ko vstopiš notri ne dela internet pri nobenem operaterju, kot bi imeli notri kakšen motilec
confused-1.gif

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Ni motilec, beton...Te stavbe so tako sestavljene. Jaz delam v Tušu in edino Tuš mi v notranjosti dela ker imamo postajo nad glavo... vsi ostali so zelo slabo...

mobifrik99

Fizikalc
20. nov 2007
1.138
5
38
Citat:
Uporabnik Gamero pravi:
Pa si sedaj že probal če dela v isti trgovini? Pri nas v Špar ko vstopiš notri ne dela internet pri nobenem operaterju, kot bi imeli notri kakšen motilec
confused-1.gif

Malce nerodno sem opisal, takoj sem preklopil na 2G na istem mestu po par sekundah, takoj mi je našlo poln signal...imam pa ponovadi vklopljeno 2G/3G

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Novo pri Si.mobilu X.
#1781479 - 24.05.2013 20:48

Poglej kdaj in kaj sem objavil. L.P. Ga imam že od 21.5.2013 od Si.mobila na testih.

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
Je LTE za voice pakete že zunaj?,.. bučke, bučke,. nekdo hudo prikraja resnico
evil.gif
ali tvoj kolega ali pa ti,..
Tvoje govorjenje očitni ni ravno zaupanja vredno...
b

Ko si omenjal bučke: Kaj so zapisali tvoji na vašem FB profilu, da o verodostojnosti vašh informacij ne zgubljam besed:

Vprašanje nekoga: včeraj, 27.05.2013
Zakaj se na Samsung Galaxy S4 ne da vklopiti LTE omrežja?
Zanima me tudi, kako se aktivira aplikacija Samsung Knox, program ki ločuje zasebno in poslovno uporabo telefona...vse S4 imajo ta program že naložen, samo ne vem kako se ga aktivira???
Včeraj, 27.05.2013 ob 20:25
Odgovor Simobila:
Si.mobil (ime te osebe), zaenkrat Samsung Galaxy S4 pri nas še ne omogoča uporabe omrežja LTE. Tudi mi si želimo, da bo posodobitev, s katero bo to možno, kmalu na voljo. V zvezi s tem, pa tudi v zvezi z uporabo te aplikacije, boš več informacij dobil na pooblaščenem servisu. Gre za podjetje RAM 2, njihove kontakne podatke pa najdeš na povezavi http://bit.ly/GRZaJI.

Borovnica, kdo zdej prodaja buče?
Daj povej, kdaj boste nehali zavajati narod ?
Halooo? Kakšna posodobitev telefona za LTE? Halo?? pa saj niste normalni, res ne.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik knike pravi:
Ko si omenjal bučke: Kaj so zapisali tvoji na vašem FB profilu, da o verodostojnosti vašh informacij ne zgubljam besed:

Vprašanje nekoga: včeraj, 27.05.2013
Zakaj se na Samsung Galaxy S4 ne da vklopiti LTE omrežja?
Zanima me tudi, kako se aktivira aplikacija Samsung Knox, program ki ločuje zasebno in poslovno uporabo telefona...vse S4 imajo ta program že naložen, samo ne vem kako se ga aktivira???
Včeraj, 27.05.2013 ob 20:25
Odgovor Simobila:
Si.mobil (ime te osebe), zaenkrat Samsung Galaxy S4 pri nas še ne omogoča uporabe omrežja LTE. Tudi mi si želimo, da bo posodobitev, s katero bo to možno, kmalu na voljo. V zvezi s tem, pa tudi v zvezi z uporabo te aplikacije, boš več informacij dobil na pooblaščenem servisu. Gre za podjetje RAM 2, njihove kontakne podatke pa najdeš na povezavi http://bit.ly/GRZaJI.
Včeraj ob 20:48

Borovnica, kdo zdej prodaja buče?
Daj povej, kdaj boste nehali jebat narod v glavo?
Halooo? Kakšna posodobitev telefona za LTE? Halo?? pa saj niste normalni, res ne.

In kaj so takega napisalo, da te je tako "razkurilo"... Napisali so tisto, kar je res ... Na zacetku ni bil aktiven LTE v Galaxy 4 in je to prislo sele kasneje z eno nadgradnjo. In nekateri imajo se take, ki niso nadgrajeni... In za take zadeve je pristojen pooblascen servis ...

Je pa definitvno ze na voljo ROM, ki omogoca LTE povezljivost... ker sem imel pred kaksnimi 14 dnevi v roki Galaxy S4, kjer je LTE deloval (preko Mobitela) ...

Screenshot_2013-05-13-07-06-57.jpg

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Razjezilo me je to, da je borovnica rekel, da ni res, da S4 ne dela na LTE omrežju, in da moje trditve niso ravno zaupanja vredne.
On je pač trdil drugače. Nič drugega ni bilo. Mi je pa nekako nenavadno, da ponujajo LTE, kjer pač že ga, kupiš telefon, kateri naj bi delal na LTE, potem pa ti govorijo, da se čaka posodobitev telefona. Žal, tle mi to nekako ne gre skup.Saj se ne bi oglasil, ker sem šel stran od Simobila, samo ko sem videl ta zapis na SImobilovi FB strani sem se moral oglasiti.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
knike, ko si ti spraševal LTE za voice še ni bil na voljo za naše naročnike, in o tem na spletni strani ni bilo napisanega nič. Ven je šel press relese za novinarje,.. Jest je bil eden prvih, ki je imel vklopljen LTE na voicu,.. zato da ti LTE deluje moraš imeti vklopljeno opcijo in telefon, ki ima LTE ODKLENJEN npr. Sony experia Z,...

zunaj še ni uradne posodobitve za S4, ki bi odklenil LTE, lahko pa daš gor custom rom,.. tudi za iPhone 5 še ni updatea, ki bi odklenil LTE,..

Toliko o dejstvih,..tvoje navedbe pač niso bile točne,..
glej odgovora 21.05.12:34 in 23.05.2013 08:56

b

Nazadnje urejeno:

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
knike, ko si ti spraševal LTE za voice še ni bil na voljo za naše naročnike, in o tem na spletni strani ni bilo napisanega nič. Ven je šel press relese za novinarje,.. Jest je bil eden prvih, ki je imel vklopljen LTE na voicu,.. zato da ti LTE deluje moraš imeti vklopljeno opcijo in telefon, ki ima LTE ODKLENJEN npr. Sony experia Z,...

zunaj še ni uradne posodobitve za S4, ki bi odklenil LTE, lahko pa daš gor custom rom,.. tudi za iPhone 5 še ni updatea, ki bi odklenil LTE,..

Toliko o dejstvih,..tvoje navedbe pač niso bile točne,..
glej odgovora 21.05.12:34 in 23.05.2013 08:56

b

Prvo kot prvo, jaz NISEM NIČ spraševal za LTE. Samo napisal sem, kaj so kolegu rekli na SImobilu. Prav TI SI pisarill, da prodajam buče, in da moje informacije niso verodostojne, in da LTE dela. Sam sem točno navedel za kateri telefon gre. A se ti ne zdi malo čudno, da kupiš telefon, daš 600 €, operater ti veselo tvezi, da boš imel sedaj LTE, potem pa ugotoviš, da boš moral čakati na nadgradnjo telefona, da bo telefon delal v LTE. Čak, kako omrežje pa pol mate, da ne delajo telefoni na vašem LTE? Ma nehajte ga srat že enkrat. Daj malo sam preberi nazaj, kaj sem pisal, kaj si pisal ti, in kaj pisarijo vaši na FB. Če drugega ne, se vsaj uskladite, da boste enako govorili, oz. pisarili. Glej, šalabajzerji ste, da vam ni para. Kolegica je spet imela težave, kljub polnemu signalu, ni mogla klicat in SPET ji je bilo rečeno, da naj da na 2 G. Ja malo morgen. Na veliko zgubljate naročnike. Ti boš seveda spet rekel, da moje informacije niso verodostojne. Samo jaz vem za najmanj 40 ljudi, kateri so besni šli stran od vas. Leto in pol že nadgrajujete omrežje. CCCC, pa tisti tip ki je meril, da imate najhitrejše omrežje. Malo poglej kje se je vozil. Zakaj ni šel merit v kakšno sory izrazu vukojebino?
Zame je sedaj zadeva resnično zaključena, s Simobilom in oglašanjem tle.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
In kaj je tukaj Si.mobil kriv, ce PROIZVAJALEC TELEFONA naredi napravo, za katero v tehnicnih specifikacijah pise, da omogoca nekaj... in to ob dobavi se ni aktivirano... Takih naprav je ravno pri LTE kar nekaj... recimo iPhone 5, Samsung Galaxy S4, Nokia Lumia 820, 920 ... vsi ti telefoni imajo zapisano, da omogocajo LTE povezljivost... niso pa je imeli aktivno (nekateri sploh ne, drugi pa so imeli aktivno le za dolocena omrezja,...) Zadeve se sicer sedaj nekako urejajo... ampak v obtoku so mobilniki, ki zadeve pac ne omogocajo brez da bi nadgradil zadeve... Pri nekaterih lahko to naredis sam, pri drugih je vsaj na zacetku potreben obisk servisa ...

Poglej recimo tule, kar je z rdeco napisano in obkrozeno...

Teleray_-_domov-20130529-070538.jpg

Podobno je bilo tudi ravno z Galaxy S4 ...

Uvoznik za Samsung ima celo napisano, da bodo ti modeli z LTE v kratkem na voljo ...

Janus_Trade%2C_d.o.o.-20130529-070739.jpg

Ti pa zlivas svoje frustracije na operaterja, ki ti je dal takso infomacijo, kot jo imajo...
bonk.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.489
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik knike pravi:
Na uradni strani Simobila to NE PIŠE !!!
Pameten si, da ti kar škodi.

stupid-1.gif

Nevem kdo je tukaj tisti, ki "je pameten, da mu kar skodi" ... Nikjer ne pise, da Galaxy S4 podpira LTE v Si.mobilovem omrezju ...

Ce na www.simobil.si oznacim, naj mi pokaze mobilnike, ki podpirajo LTE, dobim naslednji seznam:

Mobilni_telefoni_-_Si.mobil_d.d.-20130529-073237.jpg

V tehnicnih specifikacijah pa pise to, kar proizvajalec napise... in v tem konkretnem primeru krivda ni na Si.mobilovi strani... LTE je se "v plenicah"... pa ce to zelis zastopiti ali ne ...
bonk.gif

Samsung_-_Galaxy_S4_16GB_-_Mobilni_telefoni_-_Si.mobil_d.d.-20130529-073554.jpg

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Ne vem zakaj Mobitelu na S4 deluje LTE, pri SI.mobilu pa ne bi. Tega ne razumem, da bi Si.mobil dobil od istega dobavitelja zaklenjen LTE, Mobitel pa ne.

Edina razlika je da S4 i9500 nima LTE (ne bo ga v SLO), ter S4 i9505 ima LTE. In dvomim, da bi Samsung zaklepal LTE glede na nedelujoča omrežja, kot Apple. Pa tudi dvomim, da bi S4 LTE prodajal z zaklenjenim LTEjem. Tega Samsung si zagotovo ne bi privoščil.

Če pa SI.mobil prodaja i9500 potem pa LTEja na tem telefonu ne boste videli nikoli. S3 LTE (i9305) lepo poindeksira Si.mobilov LTE, ne vem zakaj ne bi tudi S4 LTE (i9505) ... Samsung zagotovo ni programsko blokiral LTE na teh dveh modelih, kot sta to storila Nokia in Apple. Samsung LTE na svojih telefonih ponuja že več kot 3 leta (LTE je pri Samsungu ufuran, ne vem zakaj bi potem programsko blokiral LTE!?).

borovnica: Kako pa poteka SMS na LTE omrežju? Enak princip kot pri GSM/UMTS?

Nazadnje urejeno:

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Koliko količin je na voljo v Orto paketu, če je bil paket spremenjen včeraj (iz L zame)?

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Obvestilo o uskladitvi cen

Dne 1.7.2013 začne veljati nov Cenik za Elektronske komunikacijske storitve, v katerem bodo cene storitev usklajene s spremenjenimi Veljavnimi predpisi o zvišani stopnji Davka na dodano vrednost.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.