Novo pri Si.mobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
ksz. Pa kaj je te vazno kolko so hitrosti? ne vem komu bo koristil LTE?!?!? na telefonu...3g je super hitrost in mora zadovoljiti vse potrebe...ne vem zakaj toliko haloja okrog LTE kot da je razlika ce dela 50mbps al pa 15 mbps al pa 7...mislim kr nekaj...vecina ima še doma 2 mega linke pa so preživeli do danes...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
LTE bo brezžični ADSL/optika. Vodafone DE že ponuja trojček na LTE.

LTE Advanced bo omogočal do 3 Gb/s. Leta 2020 mora imeti vsako gospodinjstvo EU vsaj 30 Mbit/s povezavo. Pač to EU misli realizirati s pomočjo LTE omrežja.

Tudi na začetku UMTS-a so bile hitrosti pri GSM in UMTS omrežijih skoraj enake (EDGE proti UMTS), potem pa so prišle nadgradnje.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
690
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
ksz. Pa kaj je te vazno kolko so hitrosti? ne vem komu bo koristil LTE?!?!? na telefonu...3g je super hitrost in mora zadovoljiti vse potrebe...ne vem zakaj toliko haloja okrog LTE kot da je razlika ce dela 50mbps al pa 15 mbps al pa 7...mislim kr nekaj...vecina ima še doma 2 mega linke pa so preživeli do danes...

Pa kako ne veš da imamo vsi na alterju Iphone 5 z LTE.... Tko da nujno moramo imeti še LTE omrežje....
smirk-1.gif

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Resnici na ljubo, Šitmobil ni sposoben zagotavljati niti običan UMTS, to je navaden 3G, zanesljivo in stabilno. To, da mi njihov support prijavi da naj fiksiram na EDGE pa je
bonk.gif

Kot da bi fisiral internet na dial-up linijo na PSTN...

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:

LTE Advanced bo omogočal do 3 Gb/s. Leta 2020 mora imeti vsako gospodinjstvo EU vsaj 30 Mbit/s povezavo. Pač to EU misli realizirati s pomočjo LTE omrežja.

Tudi na začetku UMTS-a so bile hitrosti pri GSM in UMTS omrežijih skoraj enake (EDGE proti UMTS), potem pa so prišle nadgradnje.

vodafone DE...ves kje so oni pred nami? Eh brez veze...v glavnem tolko napihovnaja glede LTE...ne vem pa kje si prebral da bo leta 2020 MORALO vsako gospodinjstvo imeti 3 giga povezavo...že če bo 3g dobro delal bo OK

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
To je EU direktiva, ki jo morajo vse članice EU spoštovati. Malo bolje si preberi. Gospodijstva morajo imeti leta 2020 vsaj 30 Mbit/s linijo.

Tehnologija LTE pa dopušča, da bodo njene izpelnjanke zmogle do 3 Gbit/s (to bo 2020-2030).

Na telefonih je vseeno ali je UMTS ali LTE hitrost, se pa pozna v pokritosti in tistim, ki uporablja doma za domač internet. LTE (ko bo implementiran 800 MHz) bo imel večjo pokritost kot jo imata GSM 900 ali UMTS 900 (da ne govorimo o UMTS 2100).

Prav tako ima LTE 1800 boljšo pokritost kot UMTS 2100.

Omrežja GSM in UMTS se bodo leta 2020-25 ugasnila. V ZDA bodo GSM izklopili že leta 2017.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
To je EU direktiva, ki jo morajo vse članice EU spoštovati. Malo bolje si preberi. Gospodijstva morajo imeti leta 2020 vsaj 30 Mbit/s linijo.

Tehnologija LTE pa dopušča, da bodo njene izpelnjanke zmogle do 3 Gbit/s (to bo 2020-2030).

Na telefonih je vseeno ali je UMTS ali LTE hitrost, se pa pozna v pokritosti in tistim, ki uporablja doma za domač internet. LTE (ko bo implementiran 800 MHz) bo imel večjo pokritost kot jo imata GSM 900 ali UMTS 900 (da ne govorimo o UMTS 2100).

Prav tako ima LTE 1800 boljšo pokritost kot UMTS 2100.

Omrežja GSM in UMTS se bodo leta 2020-25 ugasnila. V ZDA bodo GSM izklopili že leta 2017.

najdi mi to direktivo?

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.523
425
83
nisem spraševal za šprinte, ki jih omrežje doseže ampak za vsakdanjik

Karkuliram, če je kam za pobegnit od T-2. Lukne v pokritosti in občasne težave pri prehodu v in iz roaminga so me počasi začele motiti.
200-300kB povprečja UL in le redko prek 5000kB mi ne omogoča uporabe Splashtopa recimo na remote lokaciji.
Za vsakdanjik na telefonu bi sicer šlo. A če se bom selil bom verjetno vse.

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
http://www.ris.org/index.php?fl=2&lact=1&bid=11572&parent=27

http://www.scalabiliti.com/blo...es_for_everyone

http://ec.europa.eu/europe2020/europe-2020-in-a-nutshell/priorities/smart-growth/index_sl.htm

Zato pa tudi EU daje denar za gradnjo optike (OŠO naprimer). Mobilni operaterji pa si obetajo denar EU za pokrivanje podeželja z LTE.

saj sem vedel da si nepismen...to ni DIREKTIVA niti UREDAB ampak je načrt - agenda...

"vsem državljanom Unije zagotoviti dostop s hitrostjo vsaj 30 Mbit/s" kar še zdaleč ne pomeni do vseh domov ali do vsakega uporabnika ampak, da bo obstajala možnost v nekem okolju priti do take hitrosti...

tolko da sva razčistila glede tega kaj se MORA...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Ravno LTE pomeni do vsakega doma hitrost 30 Mbit/s. Ker se bo okrog leta 2020 GSM omrežje izključilo bo do morale biti vse GSM bazne nadgrajene na LTE. Če ima Mobitel z GSM 85% pokritost ozemlja, bo z enako število baznih postaj LTE imel pokritost čez 90% ozemlja.

To je res načrt, vendar direktive kako mora to biti narejeno dobi in izvaja APEK. APEK je dobil direkivo iz Bruslja, da mora znižati ceno zaključevanja klicev do 1.7. in jo bo kmalu znižal iz 0,0324 na 0,0105 €/min.

Torej iz tega načrta se in bodo izdajale direktive. Zakaj misliš, da je EU milijarde in milijarde dal v razvoj tehnologij LTE in LTE Advanced. Ravno zaradi teh 30 Mbit/s.

Tudi če države ne dobijo HAVE TO odredbe bodo vseeno mobilni operaterji pokrili podeželje z 30 Mbit/s, vsaj se bodo prijavili za evropska sredstva in dobili milijone € za izgradnjo LTE baznih na podeželju. Telekom Slovenije in OŠO operaterji gradijo optiko na podeželju samo z evropskimi sredstvi. Optični kabel imajo celo zidanice, ki nimajo elektrike!?

HEPAN

Majstr
5. sep 2007
2.889
155
63
Citat:
Ravno LTE pomeni do vsakega doma hitrost 30 Mbit/s. Ker se bo okrog leta 2020 GSM omrežje izključilo bo do morale biti vse GSM bazne nadgrajene na LTE. Če ima Mobitel z GSM 85% pokritost ozemlja, bo z enako število baznih postaj LTE imel pokritost čez 90% ozemlja.

To je res načrt, vendar direktive kako mora to biti narejeno dobi in izvaja APEK. APEK je dobil direkivo iz Bruslja, da mora znižati ceno zaključevanja klicev do 1.7. in jo bo kmalu znižal iz 0,0324 na 0,0105 €/min.

Torej iz tega načrta se in bodo izdajale direktive. Zakaj misliš, da je EU milijarde in milijarde dal v razvoj tehnologij LTE in LTE Advanced. Ravno zaradi teh 30 Mbit/s.

Tudi če države ne dobijo HAVE TO odredbe bodo vseeno mobilni operaterji pokrili podeželje z 30 Mbit/s, vsaj se bodo prijavili za evropska sredstva in dobili milijone € za izgradnjo LTE baznih na podeželju. Telekom Slovenije in OŠO operaterji gradijo optiko na podeželju samo z evropskimi sredstvi. Optični kabel imajo celo zidanice, ki nimajo elektrike!?

glej saj nebom s tabo debatiral...ampak delovanje EU ti niti malo ni jasno...pravni akti tudi ne...nima veze...

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
borovnica:
Zakaj Cell IDje na LTE baznih postajah ne poimenujete po imenu bazne postaje ampak po zaporedni aktivaciji LTE bazne postaje. To je butasto narejeno... Edino pametno mi pride, da bosta SI.mobil in Tušmobil imela skupno LTE omrežje. To bi še razumel, da bi tako poimenovali Cell IDje.

Glede SI Lokatorja me to ne moti, ker imam že imam izdelano rešitev, ki bo LTE Cell IDju pripopal na pravo bazno. Trenutno jo testiram v Srbiji. Čakam samo, da bodo Android telefoni prijavljeni na omrežje in bodo indeksiral
wink-1.gif

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik Roberto pravi:
Resnici na ljubo, Šitmobil ni sposoben zagotavljati niti običan UMTS, to je navaden 3G, zanesljivo in stabilno. To, da mi njihov support prijavi da naj fiksiram na EDGE pa je
bonk.gif

Kot da bi fisiral internet na dial-up linijo na PSTN...

Ti pa samo jamraš nonstop neki...
evil.gif

Ampak je pa v današnjem času po drugi strani res malo špasno da te support pošilja na EDGE...
bonk.gif

Mene naj samo poskusijo, jih bodo tako slišali, da jim bo žal da so se mi javli...

Nazadnje urejeno:

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik HEPAN pravi:
Citat:

vodafone DE...ves kje so oni pred nami? Eh brez veze...v glavnem tolko napihovnaja glede LTE...ne vem pa kje si prebral da bo leta 2020 MORALO vsako gospodinjstvo imeti 3 giga povezavo...že če bo 3g dobro delal bo OK

Toliko so pred nami, da nimajo signala na avtocesti pred samim vhodom v Stuttgard in na momente ga zmanjka tudi v samem mestu. Toliko so oni pred nami in oni niso osamljen primer
grin1.gif

P.S.
Da se razumemo imel sem njihovo SIM, katero mi je odstopil kolega.

Lp.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Zato, ker hočem storitev uporabljati. Če imam pametni telefon, ga hočem uporabljati z vsemi storitvami. Za klice only imam Nokia C1-01, kjer mi pa pomembno samo da imam GSM signal.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Galaxy S4 v omejenih količinah tudi pri Si.mobilu na izbranih prodajnih mestih,..
izvoli,..http://bit.ly/156lel8

b

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.