Novo pri Si.mobilu X.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

jolko

Fizikalc
17. maj 2010
3.164
1
36
Na osmici dela, morebiti ne v IE, ampak v drugih browserjih.
Kot računalničar pa bi to že lahko vedel.

Roberto

Majstr
19. jul 2007
12.057
154
63
Doma
Lej, meni ni cilj da na nov OS takoj tlačim gor neke druge browserje. Verjetno se niti ne zavedaš, da v nekaterih urejenih okoljih niti ni dovoljeno nameščati na delovne postaje kar nekih programov in browserjev. IE10 pa je stock na WIN8, in mene s stališča skrbnika zanima samo združljivost z sistemom, ki je "out of the box". Kroma, fajerfox, opera in podobno pa to niso.
Kar pa tlačite gor doma, mi je pa vseeno. Ampak zame pomeni to, da zadeva ne deluje na OOB sistemu da z njim ni združljiva.
EOS.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Pa bomo imeli še dodatno centralo pa oddajnike - baze., hitro omrežje
cheer.gif

http://www.finance.si/8335455/Si-Simobil-%C5%BEeli-kupiti-Tu%C5%A1mobil

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Pa bomo imeli še dodatno centralo pa oddajnike - baze., hitro omrežje
cheer.gif

http://www.finance.si/8335455/Si-Simobil-%C5%BEeli-kupiti-Tu%C5%A1mobil
To se ne sme zgoditi. S tem prevzemom se bi v roku 1 leta mobilna telefonija podražila za 100 do 200%.

S odhodom Vege sta Telekom in Si.mobil krepko povečala dobiček, s prihodom Tušmobila pa ga zmanjšala tudi za 50%.

V reprogramu Tuš Holdinga je napisano, da banke ne pustijo prodati Tušmobila pod 40 mio EUR. Prav tako je Mirko Tuš zavrnil ponudbo Tele2, ki je bila se mi zdi 70 mio EUR.

Torej 2 mobilna operaterja s 99% pomeni duopol in krepko zvišanje denarja na položnici. Zakaj si Si.mobil želi prevzeti Tušmobil. S tem bi namesto 40 mio EUR dobička letno imel tudi čez 100 mio EUR čistega.

Telekom in SI.mobil sta že dokazala kaj naredita ko sta sama na trgu. En operater zviša mesečno naročnino za 5 €, drugi pa tudi za 1 mesec zviša naročnino za 5 €. Razmerje v ugodnosti ostane isto, imamo samo večji dobiček obeh operaterjev.

Če bo Tušmobil kdaj bil prodan bo po mojem mnenju prej Tele2ju ali Mid Europa Partners oziroma Telemachu.

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
Tako bo rešen TM, in SM pridobi veliko. Kdo pa ti bo podražil cene ? Lahko samo pričakujemo, da se počasi Mobitel uniči, kar se ne bo nikoli zgodilo (država). T-2 pa naj Mobitel prevzame. Naj se podraži naročnina cca 2-3 €, bomo imeli saj omrežje poštimano. Sedaj tudi veliko plačujemo pa dela ali ne.

Nazadnje urejeno:

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.021
342
83
www.svetidej.com
Da je na trgu zdrava konkurenca moremo imeti 3 infrastrukturne operaterje. Pokazalo se je že, da 2 operaterja nista konkurenca. Pozabil si, če ne bi bi bilo Tušmobila mogoče še danes ne bi imeli paketov z zakupljenimi količinami. Kdo bo podražil cene? Telekom in Si.mobil. In kaj bo pravi razlog? Višanje dobička. Če bi bila 2 operaterja še zdaleč se ne bo naročnina podražila za samo 3 €. Za največje pakete govorimo tudi o 50€ več naročnine! Prav tako morajo biti 3 operaterji, da lahko MVNO najugodnejše izbirajo med več infrastrukturami.

Tušmobil je končno skoraj zgradil omrežje, skoraj dela dobiček ti bi pa uničil zdravo konkurenco? Ravno zaradi Tušmobila je Si.mobil resno začel graditi omrežje, prej mu ni bilo v interesu.

Vprašanje je tudi če bi pri UVKju šla združitev Si.mobila in Tušmobila čez. Nastal bi operater s 42% tržnim deležem!

Je pa logična združitev Si.mobila in T-2 (združitev mobilnega in fiksnega dela). T-2 praktično nima mobilnega omrežja, ima pa fiksnega. To združitev podpiram.

Če bi Si.mobil prevzel Tušmobil bi nastal nov 3. operater. Naj ta operater spet 10 lt gradi omrežje, ali je lažje prevzeti že obstoječe omrežje 3. operaterja?

Jaz vidim najboljšo konsolidacijo slovenskega trga tako:
- Telekom
- Simobil + T-2
- Tušmobil + Telemach

To bi bila najboljša varianta za uporabnika glede na cene ter kvaliteto omrežja. Jaz si ne predstavljam kot Tušmobil uporabnik šel k SI.mobilu. Raje vidim da me zadene metek, kot pa da se mi to zgodi
smile-1.gif
Takih natagancij kot jih je SI.mobil izvedel pri uporabnikih si ne predstavljam da bi jim plačeval račune in to podpiral.

Tupli govoriš skoraj tako kot Gregor Golobič. V Sloveniji je dosti 1,2 operaterja: Mobitel ter Debitel.

Nazadnje urejeno:

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Simobil rabi nekoga z omrežjem. Že sedaj ima prepolno omrežje Svoje kar 2 x ( Bob in Simobil - redne pakete) in še T2 gostuje v omrežju.
Težave so znane. Omrežje je zabasano. Povsod po Sloveniji se pojavljajo težave, da se prekinjajo povezave, ne sliši se sogovornika...........Simobil za to ve, pokrene pa bolj malo, ali nič- Narod prepričuje, da je težava v telefonih, ali pa zavaja s tem, da ravno tam, kjer se kdo pritoži, da mu prekinja
opravljajo nadgradnjo. Meni se je tudi to dogajalo. Pa sem prijavljal napake, in so stalno nekaj preverjali, me klicarili njihovi tehniki, me prepričevali, da naj ugasnem telefon, pa spet prižgem...............HALO???? Pa enkrat je bila kriva SIM, pa drugič spet ne.............
Pol mi je pa dopizdilo, in sem šel stran. Ja, na Mobitel. tretji mesec sem na M, pa mi ni niti enkrat prekinilo ob vzpostavitvi povezave, klicani me sliši, in jaz njega. Glede na to, kakšno kvaliteto storitve ponujajo, so prekleto dragi. Pa ne mi zdej borovnica rečt, saj greš lahko drugam. Vem, jebe se vam za 1, ali 10 naročnikov. Kaj pa če jih bo odšlo nekaj tisoč? Kaj pa potem? S takim načinom poslovanja,
da nategujete in zavajte ljudi s temi nadgradnjami, ne bo šlo dolgo. Srečo imate, da je veliko folka vezanega. Sam se nikoli več ne bom vezal. Hvala. Če bom že dal 500 € za telefon, bom dal še tistih 130 €, pa ne bom vezan na nobenega operaterja.
Na kvaliteti ste padli na celi črti, zato je zastonj govoriti o najboljšem 3G omrežju. Ja, najboljšem v tem, da te prekinja, in klicani ne sliši.
Pri nas sem jaz že menjal, sedaj gre še cela širša familija. Vse skupaj nas je 10. Dost je bilo nategovanja!!!
(Nekaj iz Boba.............vse zastonj, lahko je super Bob, če prekinja, prekinja), ostali naročniki na paketih Zame.)

TUPLI

Fizikalc
12. jul 2010
4.703
0
36
All World
467716-post_slo.gif
. @Svetidej. Sem napisal samo, da bo omrežje saj funkcionalno, če se to zgodi. Seveda Si.mobil ima prenasičeno omrežje, zakaj pri Mobitelu ni tako ? Pa smo vsi na TM in SM naročniki. Če je lastnik A1 naj pa porihta vse, v avstriji je vredu - deluje. Klical sem parkrat na support, se ve zakaj - omrežje, tehnik reče v nadaljne ne bomo nič delali na tem območju. Lokacija Orion Lj. Z TM še nisem imel težav. Seveda je dosti 2. operaterja na 2 milijona prebivalcev v slo.

Nazadnje urejeno:

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
knike,.. razumem tvoje pomisleke, vendar se ti ne sanja kaj se dogaja z omrežjem,..
b

Lej, meni se ni treba nič sanjati. Imate težave, to je dejstvo, in to že lep čas. Naredili niste popolnoma nič. Nisem sanjal o tem, da prekinja, klicani me ni slišal............tle ni treba odkrivati tople vode. Mene kot uporabnika (na srečo nisem več) me briga, kaj se dogaja z omrežjem v toliko, da mi dela. Mene ne zanimajo vaše težave, hočem samo to, da za kar plačam, da dela. Nič drugega.
Verjemi, da bo čas in trg in nezadovoljen folk povedal svoje. A takrat bo mogoče za vas že prepozno. Kaj bo šele, ko bo sezona, in bo pri nas veliko turistov (recimo, da jih bo). Potem bo omrežje popolnoma počepnilo. Bil sem priča v hotelu, ko je en nemc pizdil, ko ni mogel klicati. Pa je bila antena na bližnjem turnu.
Zato še enkrat, uporabnikom se ne rabi NIČ SANJATI. Govorijo dejstva.

Pravzaprav pa vem, kaj se dogaja z omrežjem, saj sem občutil sam. Prenasičeni ste, prepolni, zato vam meče klice ven.
Da to ugotoviš, pa res ne rabiš biti strokovnjak.

19. jul 2007
2.832
1.553
113
Citat:

@ borovnica

upgredal IE9 na IE10 (Win 7) - sedaj je problem s klapo, ko želim napisat SMS mi da takoj: še 0 znakov, tako da se ne da napisat SMS-a
npr na Chrome dela v redu.

Dajte pri S! malo pogledat, če se da kaj naredit

gasdopodna

Majstr
22. jul 2007
3.702
127
63
Citat:
Uporabnik knike pravi:
Citat:
knike,.. razumem tvoje pomisleke, vendar se ti ne sanja kaj se dogaja z omrežjem,..
b
Mene kot uporabnika (na srečo nisem več) me briga, kaj se dogaja z omrežjem v toliko, da mi dela. Mene ne zanimajo vaše težave, hočem samo to, da za kar plačam, da dela. Nič drugega.

Kako smo uradni...
evil.gif

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Citat:
Uporabnik gasdopodna pravi:
Citat:
Uporabnik knike pravi:
Citat:
b
Mene kot uporabnika (na srečo nisem več) me briga, kaj se dogaja z omrežjem v toliko, da mi dela. Mene ne zanimajo vaše težave, hočem samo to, da za kar plačam, da dela. Nič drugega.

Kako smo uradni...
evil.gif

hysterical-1.gif

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Citat:
Uporabnik TUPLI pravi:
Na kakšen način nam lahko Si.mobil garantira, da bo sedaj po updejtu omrežja, pa zagotovo delovalo 100 % ?

Menim, da ne more.
Kje in kdaj pa je bilo, in naj povedo, kaj so nagdrajevali in kje? Tisti seznam na spletni strani je preveč splošen.
Tudi mene to zanima.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
mi je že žal da sem karkoli komentiral,..

@klnike imaš prav,.. imel si težave in odločil si se menjat operaterja razumem,..
da pa govoriš da je omrežje prenasičeno in da nismo nič naredili je pa čista braca v temo,..

@tupli,..nihče ne more garantirati da bo po nadgradnji omrežje delovalo,..pričakuje pa se, da bo,..

b

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Citat:
mi je že žal da sem karkoli komentiral,..

@klnike imaš prav,.. imel si težave in odločil si se menjat operaterja razumem,..
da pa govoriš da je omrežje prenasičeno in da nismo nič naredili je pa čista braca v temo,..

@tupli,..nihče ne more garantirati da bo po nadgradnji omrežje delovalo,..pričakuje pa se, da bo,..

b

Pa povej za božjio voljo KAJ ste naredili? Dajte se enkrat razjasniti, in nam nalijte čistega vina. Žena, tašča in tast imata popolnoma iste težave kot jaz pred 3 meseci?TI to kaj pove? Daj prosim te ne bluzi neumnosti, in ne brcaj v temo ti. Kaj ste naredili? Ravno danes je morala kolegico klicati 3 x, pa ji ni ratalo. 2 x je prekinilo, enkrat je bila tišina, nato jo je kolegica klicala sama nazaj. Ne zavajat ljudi. Povej enkrat jasno in glasno KAJ STE NAREDILI? NIČ niste naredili, ker so še vedno iste težave kot so bile.
In nehajte se sprenevedati, in zavajati ljudi. Ja, še vedno trdim, da je omrežje prenasičeno, da bi zmoglo normalno funkcionirati.
Govorim iz lastnih izkušenj in ne kar nekaj. Kdo torej brca v temo? Govorijo dejstva, borovnica, dejstva. Nič na pamet, dejstva so tista.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
zate se ni spremenilo ničesar,.. zame pa ogromno,..in še s dogaja,..
dejstvo je, da prihaja do prekinitve klicev in da se zadeve odpravljajo,..dokler nadgradnja ne bo zaključena bo še lahko prihajalo do težav,..
dejstvo pa je tudei, da so težave tudi pri drugih operaterjh, in nekaj tovrstnih zapisov je bilo tudi tukaj gor,..
ti ohrani svoj prav, jaz pa bom svojega,..
l.p. in veliko zadovoljstva pri novem operaterju
b

knike

Pripravnik
1. mar 2013
99
0
6
Hvala. Ga že imam, zadovoljstvo namreč. Ne prekinja, nimam klica s tišino v telefonu.............in to je to.
Te pa po svoje razumem, da ne moreš drugače govoriti, ker si pač zaposlen na SImobilu.
Ne da se ti dopovedati, da ljudem še vedno prekinja, in še vedno so gluhi telefoni...............torej se ni za tiste ki so še pri vas, ni spremenilo nič. Res ne razumem, kaj se je spremenilo.
Ampak kot si rekel, ti imaš svoj prav, jaz svojega. (nisem in ne bom govoril, kar nekaj na pamet. To sem doživel sam, in še doživljam doma, ko imajo ostali družinski člani iste težave, kot so bile) Si ne izmišljam. Sicer pa, malo poglej še na vašo FB stran, saj je tam tudi polno pritožb. Drugače pa res želim, da zadevo poštimate.
End of discussion !

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.