Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Kako pa je s prenosom številke iz omrežja mobitel? Kaj je treba narediti?

Gres do Si.mobil prodajnega mesta... s seboj imej zadnji racun od Mobitela... osebni dokument in davcno stevilko... ter poves, kaj bi rad... v parih minutah bos prodajno mesto zapustil z novo SIM kartico (z zacasno stevilko) in cez par dni dobis SMS na staro stevilko, kdaj tocno bo izvrsen prehod...

Sicer imas pa vse opisano tukaj >> http://www.simobil.si/sl/packages.cp2?cid=FB1BD2DC-358D-43BD-3B0A-317D62010575&linkid=package

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Seveda ... saj to je ze od nekdaj bilo mozno ...
smile-1.gif

http://www.simobil.si/sl/faqCenter.cp2?cid=C92F9630-B837-DFE2-A484-C2E00E17BBD9&linkid=faqCenter

SynTax64

Pripravnik
6. jan 2009
74
0
6
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Hvala!
A pri mobitelu pa ne rabiš prekinit naročniškega razmerja?
Pri prenosu imaš dve možnosti, se pravi prenos številke na Simobil brez, da se naročniško razmerje prekine ali da se prekine. V primeru, da pri starem operaterju nimaš aneksa ti referenti pri Simobilu staro pri prenosu prekinejo v nasprotnem primeru rečeš, da bi rad naredil prenos na novega operaterja s tem, da naročniško pogodbo ne prekineš. To neprekinjeno pogodbo oz. naročnino potem normalno plačuješ pri starem operaterju do zapadlosti aneksa saj se s tem izogneš pogodbeni kazni.

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Itak da bodo podražili, saj je njihov sistem drugace nevzdrzen, vse napol zastonj. Americani imajo super pregovor "there is no such thing as a free lunch".

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala!
Torej, če ima aneks do naslednjega leta pri m@, gre enostavno na mobitel, plača pogodbene kazni, nadalje pa se ureja pri Simobilu (orto v nulo)?
Je pa tako, da je mobitelov paket napisan na njo, orto bi bil pa name. Je pri prenosu številke tu kakšna komplikacija?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Hvala!
Torej, če ima aneks do naslednjega leta pri m@, gre enostavno na mobitel, plača pogodbene kazni, nadalje pa se ureja pri Simobilu (orto v nulo)?
Je pa tako, da je mobitelov paket napisan na njo, orto bi bil pa name. Je pri prenosu številke tu kakšna komplikacija?

Ce bo tako naredila, stevilke sploh ne bo mogla prenesti... Prenos stevilke lahko namrec delas le, dokler je stevilka aktivna. Ce bo placala pogodbeno kazen in prekinila pri Mobitelu, stevilka ne bo vec aktivna...

Narediti mora tako, kot sem ze prej napisal... (in tudi drugi)... Torej gre do operaterja, kamor zeli prenesti stevilko, prinese s seboj tisto, kar je zahtevano in rece, da zeli pri Mobitelu prekiniti nar. razmerje... Potem bo pa tako od Mobitela dobila poloznico s pogodbeno kaznijo ... Lahko pa se odloci, da pri Mobitelu ne prekine... in to pac pove pri novem operaterju. V tem primeru bo samo placevala narocnino do izteka aneksa, lahko pa pri Mobitelu tudi dobi novo nadomestno stevilko ...

Glede tega, na koga bo napisan paket pri Si.mobilu ni nobenega problema... Najbolje, ce oba prideta na Si.mobil in povejta, kaj bi rada naredila...

kripo

Fizikalc
19. avg 2007
1.941
1
38
46
Ljubljana
Zadeva je takšna:

Imam orto u nulo in se mi je aneks že iztekel, tako da sem bil v "prostem teku"
smile-1.gif

Ker bi rad ostal na Orto u nulo za vedno, sem moral do danes skleniti/podaljšati razmerje. Najraje bi sicer vzel Desire, a ga nikjer ni. Potem sem pa vzel Wildfire (zadnjega v Sloveniji) zgolj zato, da podaljšam/obdržim razmerje. Zdaj sem torej na Orto u nulo za vedno.

Če bi vzel le bonus na klice in potem predčasno prekinil razmerje, ne bi več mogel skleniti Orto za vedno
smirk-1.gif

Steve

Guru
13. avg 2007
10.011
1.905
113
mene pa zanima kako je obračunsko obdobje? je vedno na prvega v mesecu, ali se spreminja?

Sokol

Pripravnik
4. avg 2007
660
9
18
Dolenjska
Citat:
Uporabnik Steve pravi:
mene pa zanima kako je obračunsko obdobje? je vedno na prvega v mesecu, ali se spreminja?
Obračunaska obdobja so različna, odvisno od tega kdaj si sklenil naročnino. In sicer so na 7, 14, 21 in 28 v mesecu. Na prvega ga ni.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Jest, hvala!
Zadnjič mi je za njen paket zračunal pogodbeno kazen - a misliš, da bo ta znesek isti, ko bo dobila od mobitela domov položnico? Ne bi namreč rad, da bi bili potem nevem kakšni visoki stroški...

Hvala, ker si pojasnil. Torej greva oba na simobil, pove, da bi rada na mobitelup prekinila a obdržala cifro. Oni to uredijo, dobi začasno cifro (do končne), mobitel pa ji pošlje domov položnico. That's it?
Zglede res zelo simple...

Sicer pa ne, sem pogledaj pogoje orto v nulo za vedno - me ne zanima, ker itak po 31. letu ne bo mogla mami več uporabljat ta paket oz. ne bo smiselno, saj se ji prekine opcija 201 minut v ostala omrežja.
Tko da bova to uredila enkrat v prihodnje.

Glede pogodbenih kazni in ostalega... Kdaj se najbolj splača naredit prehod? A je recimo kakšna računica, če se to stori proti koncu meseca? Na začetku? Verjetno se ob sredini meseca plača sorazmerni del naročnine pri mobitelu in simobilu?
kaj meniš?

hvala!

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik mAn pravi:
Jest, hvala!
Zadnjič mi je za njen paket zračunal pogodbeno kazen - a misliš, da bo ta znesek isti, ko bo dobila od mobitela domov položnico? Ne bi namreč rad, da bi bili potem nevem kakšni visoki stroški...

Znesek pogodbene kazni je odvisen od prevec dejavnikov, da bi lahko kdorkoli svetoval, koliko bo... Najbolje bodo vedeli pri tvojem operaterju, kjer prekinjas pogodbo... Znesek pa je odvisen od tega, koliko ti je se ostalo do izteka aneksa... kateri mobilnik si vzel ob podaljsanju aneksa...

Citat:
Uporabnik mAn pravi:Hvala, ker si pojasnil. Torej greva oba na simobil, pove, da bi rada na mobitelup prekinila a obdržala cifro. Oni to uredijo, dobi začasno cifro (do končne), mobitel pa ji pošlje domov položnico. That's it?
Zglede res zelo simple...
Tako je... in tudi dejansko je tako "simple"
smile-1.gif
... Gresta samo na Si.mobil, povesta, da bi rada stevilko 041xxxxxx prenesla k Si.mobilu in da naj se narocnsikso razmerje pri Mobitelu prekine ...
Da te ne bo presenetil prevelik strosek, se prej informativno pozanimaj pri Mobitelu, koliko bi te kostalo, ce zelis prekiniti NR ...

Citat:
Uporabnik mAn pravi:Sicer pa ne, sem pogledaj pogoje orto v nulo za vedno - me ne zanima, ker itak po 31. letu ne bo mogla mami več uporabljat ta paket oz. ne bo smiselno, saj se ji prekine opcija 201 minut v ostala omrežja.
Tko da bova to uredila enkrat v prihodnje.
Poleg moznosti tega paketa za vedno dobis poleg se dodatnih 200MB podatkovnega prenosa... Sicer se mi zdi, da si ze v enem drugem postu napisal, da te to ne zanima, tako da je vseeno. Obenem lahko se malo prisparas, ce imas racun pri NLBju in uproabljas KLIK... Do konca leta imajo namrec akcijo, kjer ti priznajo 20€ popusta pri izbranih mobilnikih iz njihove poinudbe (Nokia 5230, Nokia C5 in Nokia E52) ter dva meseca castijo narocnino na izbranem paketu >> http://www.simobil.si/sl/actions.cp2?cid=831D149F-0B7B-F672-6E02-D3C418BFFE0D&linkid=action ...

Citat:
Uporabnik mAn pravi:Glede pogodbenih kazni in ostalega... Kdaj se najbolj splača naredit prehod? A je recimo kakšna računica, če se to stori proti koncu meseca? Na začetku? Verjetno se ob sredini meseca plača sorazmerni del naročnine pri mobitelu in simobilu?
kaj meniš?

hvala!

Kdaj delati prehod je skoraj vseeno... Mogoce cimbolj proti koncu obracunskega obdobja pri tvojem sedanjem operaterju...saj tam ne dobis povrnjen delez... sploh ce imas paket z zakupljenimi kolicinami... Pri Si.mobilu pa se ti zaracuna samo sorazmeren delez... ceprav zakupljene kolicine pa dobis v polnem obsegu... Pazi le, da ne bos prepozen, ker v nasprotnem primeru ti bo stari operater zaracunal se en mesec narocnine
smile-1.gif
...

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Hvala! Jest, mami ima mobitelov sos plus paket, zato je naročnina ne pride veliko, ampak veliko porabi za klice v m@ omrežje + sporočila, da ima mesečno vsaj 35€.
Torej bova šla enkrat sredi novembra.
Pri m@ pa sem že vprašal in mi je rekel, da ima aneks do aprila drugo leto (e63), ampak da bi bila pogodbena kazen samo 31€. Bom še enkrat preveril, ker se mi zdi zelo nizek znesek (beri: prenizek).

Bi še kakšen drug paket svetoval? Al pa operaterja?

SpEkTr

ex mroizo
19. jul 2007
1.553
37
48
45
Offtopic. A ma simobil kak gadget za pošiljanje smskov. Nekaj podobnega kot je mnamiznik?

Hvala

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.