Novo pri Si.mobilu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
Cawo, morda je tako stanje tudi zato, ker nas je večina mnenja, da je Jabuk pri naših operaterjih utopija.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Mogoče, analiz pa nisem delal. Vendar jaz vseeno mislim da ne. Koliko Galaxy S je pa na voljo, čeprav kao so na voljo? Po celem svetu ne zadostijo potrebam, še vedno je tako.

Dostopnost iPhonea oziroma bolje, nedostopnost pri nas, je pa predvsem problem politike/zahtev Applea. Ta čas je prišla resna konkurenca, preden bodo oni dovolili prodajo povsod, tako da mogoče so pa njihovi oportunitetni stroški neponujanja na vseh trgih višji, kot so sami računali ...

Megapixel

Pripravnik
28. sep 2007
976
2
18
Ljubljana
No ja, sem razmišljal o nakupu Galaxija, dokler ga nisem valjal po rokah in bil presenečen nad materiali in izdelavo glede na enormno povpraševanje in splošno hvalo, kljub precejšnjimi težavami z delovanjem, ki so opisane na različnih forumih. Prav nasprotno sem bil zelo prijetno presenečen, ko sem v roke prijel štirico, kateri se tudi signal ni spremenil, kakorkoli sem jo že prijel.
Priznam, da je filozofija teh dveh aparatov povsem različna, vendar Galaxy po moje ne deluje kot hi-end naprava, bolj kot konfekcijski poceni visokotehnološki dosežek za mase.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
@Cawo: Si upaš trditi, da bo čez eno leto globalno gledano prodanih več Galaxy S-ov od iPhone 4-ic?
smile-1.gif

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Galaxy S bo cez par mesecev pozabljen...ker bodo skoraj gotovo bruhnili na trg se par novih modelov
evil.gif
...

Tako je. Samsung je že obljubil naslednika tega telefona, ki naj bi ga predstavili enkrat drugo leto, mislim da še v prvi polovici. Verjetno je pa tudi odvisno od tega kako se bo prodajal in če se bo zelo dobro prodajal, potem morda bodo naslednika predstavili kasneje.

mrhowinar

Pripravnik
5. maj 2010
39
0
6
GALAXY S
ORTO/1Z = 360€
3Z = 300€
5Z = 250€

HTC HD MINI
ORTO/1Z = 280€
3Z/5Z = 220€

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
@mikrohard: Upam si trditi, da bo v obdobju enega leta prodanih več Samsungov z Androidom, kot Applovih telefonov.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Hmm... verjamem, da bo v enem letu prodanih več Androidov kot iOS naprav. Ne verjamem pa, da bo prodanih več Samsungovih telefonov z Androidov kot pa iPhonov. Bi bilo pa zanimivo videti številke.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
ZDA:
npd-mobile-os-.png

Citat:
"The Android operating system (OS) continued to shake up the U.S. mobile phone market in the first quarter (Q1) of 2010, moving past Apple to take the number-two position among smartphone operating systems, according to The NPD Group, a leading market research company. NPD's wireless market research reveals that based on unit sales to consumers last quarter the Android operating system moved into second position at 28 percent behind RIM’s OS (36 percent) and ahead of Apple’s OS (21 percent)."

Pa še trend v ZDA kjer itak ne poznajo druga kot japke:
trend.png

http://blog.quantcast.com/quantcast/2010/09/august-2010-mobile-os-share.html

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.884
764
113
www.jernej.org
Vem, da je Samsung velik... ampak je velik predvsem v spodnjem in srednjem segmentu mobilnih telefonov (podobno kot Nokia). In lepo se vidi, da Androidi v celoti (HTC, Samsung & Ostali) počasi prehitevajo (oz. si že prehiteli) iOS naprave... ampak še vedno dvomim, da bo Samsung sam v naslednjem letu z androidi prehitel Apple z iPhoni. Enkrat jih verjetno bo (ko bodo imeli več modelov z Androidom)... ampak v roku enega leta pa dvomim.

MadMitch

Fizikalc
29. sep 2008
6.163
0
36
A primerjate 2-3 telefone s celo plejado telefonov. Kot bi primerjal tržni delež Maseratija in Renaulta.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.513
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik stein pravi:
(Brez veze lastno temo odpret)

Na SiMobil prodaji aparatov še vedno svetujejo 12 ur polnjenja pri novem telefonu.
smile-1.gif

Vceraj sem bil na Si.mobilu v BTCju... in je prodajalec rekel, da baterije ni ptorebno polnit, ker je ze napolnjena... in se aparat kar takoj lahko uporablja ...

angeleyes

Pripravnik
12. jan 2010
39
0
6
Eden od prodajalcev baterij na svoji strani priporoča to:

Vse baterije polnite pred prvo uporabo 16 ur. Tako si boste zagotovili dolgo delovanje baterije.tukaj

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.