Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
842
19
18
Jah jaz sem že eden tistih, ki bi jim veliko bolj prav prišel kakšen euro popusta na telefone, ker imam na mesec ravno okrog 20 minut pogovorov v druga omrežja.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Saj imajo popust, če vzameš dodatno količino interneta - tako silne popuste, da je recimo iz 300€ telefon znižan na 250€
bonk.gif

Ravno iz tega razloga sem šel na Tušmobil - vzel sem dodaten internet in dobil telefon za 30€. Pa še vem, da operater ne bo v minusu zaradi tega.

Torque

Pripravnik
22. jul 2007
842
19
18
Ja, ampak kaj mi pomaga dodatnih 100 MB, če pa imam recimo že v paketu Orto Smart 1 GB prenosa? Za enkrat imam samo Orto u nulo, pa še 100 MB ne porabim, ampak to je verjetno zaradi 4 leta starega telefona, za katerega sem takrat plačal 1 eur. Zame je simobil sicer še vedno najbolj ugoden, ker imajo vsi okrog mene simobil, ampak cene telefonov so pa res mal pretirane.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Naj se jeb*jo drhal. Pred 5 dnevi sem prešaltu iz mobitela na simobil zaradi podatkov. Ko sm vprašu če bo kaka akcija v bližnji prihodnosti je bil odgovor še nekaj časa ne. Seveda iz "čistilne akcije mobitelov" že zdavnaj vse razprodano. Pa ko bi mi glih te minute prav prišle. Pedri !

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Če ne potrebuješ interneta je seveda odveč vzet dodaten internet. Ampak ravno za drage telefone pride internet prav. Osnovni so pa že tako poceni, kdor vzame tak telefon pa najverjetneje interneta sploh ne potrebuje.

darlev

Fizikalc
18. apr 2008
693
65
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Naj se jeb*jo drhal. Pred 5 dnevi sem prešaltu iz mobitela na simobil zaradi podatkov. Ko sm vprašu če bo kaka akcija v bližnji prihodnosti je bil odgovor še nekaj časa ne. Seveda iz "čistilne akcije mobitelov" že zdavnaj vse razprodano. Pa ko bi mi glih te minute prav prišle. Pedri !

Kdo ti je kriv da ni blo nobenega telefona ce se spomnis it to delat skoraj zadnji dan akcije ki je trajala skoraj 2 meseca.....
bonk.gif
Tudi ko je akcija obutve na zadnji dan dobis kaj??? Mogoce stevilko 49.... Pa lahko bi predvideval da na zacetku solskega leta ima vsak operater kaksne akcije plus to da so prodajalci zavezani da ne dajo informacij predno se zacne akcija oz. jih dobijo par dni pred zacetkom akcije.... Mislim da tukaj lahko jebes samo sebe prjatu pa na vazelin ne pozabit....

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Daj nauči se brat. Še enkrat. Vprašal sem ali se obeta kmalu kakšna akcija. Odgovor je bil sledeč: Še nekaj časa ne. Zdaj js nevem ko za vas pomeni še nekaj časa ne. Za mene je to vsaj mesec ali 2. Za mobitel nič ne rečem. Niti se nisem zaradi tega prestavil, ubistvo sploh nisem vzel nobenega telefona in imam še prost aneks. Sam razp**di me ko jo direkt vprašam in ona mi direkt odgovori NE!! Če bi bila tiho bi si pogruntu, al pa bi mi na tiho namignala. Če se bo kdo obregno v to da ni vedla, je brezveze govorit, ker 2 dni prej pa sigurno ve da se obetajo spremembe.

Borovnica, ja velikokrat je kriv operater. Nekaj primerčkov:
- Narobe obračunana položnica. Posledica 2 ure izgubljenega življenja da smo rešili "napako".
-2x poslana ista položnica.
-uveljavljanje garancije (izgubili so mi telefon, ki se je po čudežu našel ko so dobili dopis odvetnika)

Kar se tiče pa cen telefonov je pa brezveze. Ker ga dobiš v Sloveniji ceneje brez naročnine novega. Velja za vse ponudnike mobilnih storitev.

SouthPark

5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Kar se tiče pa cen telefonov je pa brezveze. Ker ga dobiš v Sloveniji ceneje brez naročnine novega. Velja za vse ponudnike mobilnih storitev.

No saj je logično, da navijejo cene telefonov. Tako si jih lahko privoščiš samo s nakupom dodatne storitve/opcije, v primeru predčasne odpovedi pa lahko potem toliko več zahtevajo nazaj. (spet velja za vse ponudnike). Trgovine pa si navijanja seveda ne morejo privoščit, saj v zameno ne ponujajo nič.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
bom odgovarjal kar po vrsti
1. post pred tem je vsaj neokusen ce ne kaj drugega
2. zaposleni o bodocih akcijah nimajo kaj govoriti saj so podpisali dokument o zaupnosti poleg tega je jasno da je vedno kama akcija. enkrat za ta drugic za drugi segment
3. glede krivde operaterja, strinjam se da se naredijo tudi kake napake. ne more pa biti operater biti kriv ce ti nisi logicno razmislil o akcijah. ne razumem zakaj si porabil 2uri za reklamacijo. na prodajnem mestu ali razlozijo kaj si razlagas narobe ali spisejo reklamacijo. reklamacijo lahko podas tudi preko telefona, maila ali portala
4. telefon lahko vsak uporabnik kupi kjer ga je volja na netu iz tunguzije,v trgovini, pri uvozniku ali operaterju kjer mu je najugodnejse.operater v osnovi prodaja storitve ne telefonov
lp b

TARIFEpikaSI

Pripravnik
30. maj 2010
172
0
16
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Za mobitel nič ne rečem. Niti se nisem zaradi tega prestavil, ubistvo sploh nisem vzel nobenega telefona in imam še prost aneks

Če imaš aneks še prost, ga preprosto skleni na ORTO SMART do 31.10.2012 in prejel boš dodatnih 1000 min. Akcija je za nove in obstoječe naročnike. Če ne rabiš telefona, skleni aneks na popust pri mesečnem računu.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Daj nauči se brat. Še enkrat. Vprašal sem ali se obeta kmalu kakšna akcija. Odgovor je bil sledeč: Še nekaj časa ne. Zdaj js nevem ko za vas pomeni še nekaj časa ne. Za mene je to vsaj mesec ali 2. Za mobitel nič ne rečem. Niti se nisem zaradi tega prestavil, ubistvo sploh nisem vzel nobenega telefona in imam še prost aneks. Sam razp**di me ko jo direkt vprašam in ona mi direkt odgovori NE!! Če bi bila tiho bi si pogruntu, al pa bi mi na tiho namignala. Če se bo kdo obregno v to da ni vedla, je brezveze govorit, ker 2 dni prej pa sigurno ve da se obetajo spremembe.

Borovnica, ja velikokrat je kriv operater. Nekaj primerčkov:
- Narobe obračunana položnica. Posledica 2 ure izgubljenega življenja da smo rešili "napako".
-2x poslana ista položnica.
-uveljavljanje garancije (izgubili so mi telefon, ki se je po čudežu našel ko so dobili dopis odvetnika)

Verjemi, da prodajalci ne vedo nic... O novih akcijah so obvesceni takrat, ko se akcija zacne... In to prqv zaradi tega, ker se je ze preveckrat prej susljalo o akcijah...

Sicer ce pravis, da se nisi vezal z aneksom, pac gres sedaj na Si.mobil in se vezes, ter dobis se te dodatne ugodnosti... Nevem cemu tak "prostaski" izpad z neokusnimi pripombami...
bonk.gif

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Zakaj pa potem zaposleni ne reče :"Ne vem, gospod." ? Ali "Tega ne povemo vnaprej"? Zakaj namesto tega laže? A je podpisal(a) dokument o laganju?

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Citat:
Uporabnik Torque pravi:
Jah jaz sem že eden tistih, ki bi jim veliko bolj prav prišel kakšen euro popusta na telefone, ker imam na mesec ravno okrog 20 minut pogovorov v druga omrežja.

Ravno zato si za operaterja nezanimiv oziroma na tebi ne naredi skoraj nič profita. Kot je že napisal Borovnica: operater v osnovi prodaja storitve mobilne telefonije, aparati pa so samo nagrada za stranke z večjo porabo.

Itak se pa danes da tudi v prosti prodaji ali preko bolhe dobiti dober telefon za pameten denar, pa še vezan nisi potem in se lahko obnašaš tržno.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:
Če je 5 dni nazaj pa skensli pogodbo. Mislim, da je 8 dni časa.

luknjac

Pripravnik
21. feb 2008
374
13
18
Priznam, da sem se res izrazil neprimerno, ampak sem bil tako slabe volje, da sem moral nekam to izlit. Se opravičujem.

Pa gremo po vrsti.

Borovnica:
2 uri sem porabil za reklamacijo, ker so vztrajno trdili, da je to moja napaka in da sem dolžan plačati položnico v celoti. Ko je prišlo tako daleč, da sem zahteval na telefonu nadrejenega, je vrli gospod za telefonom le bil pripravljen pogledati kaj JE bilo plačano in kaj ne. No po 2 urah pregovarjanja z gospodom, je ugotovil, da je pa le napaka na njihovi strani. Ni bilo opravičila, oz. razlage. Ampak samo: "Zgleda, da je vaš račun nekaj posebnega". Razumem folk je tečen, teži za vsako malenkost, ampak če redno plačujem položnice in imam zadnje 3 lete konstantni račun ki varira za +-10€, kar naenkrat pa dobim položnico s 3x zneskom standardne pa nekaj ne štima. In ja redno pregledujem stanje, porabo, število še zakupljenih količin, tujina...

Glede telefonov mi je popolnoma jasno in logično. Telefona nisem kupil na aneks že več kot 3 leta. Kot sem že napisal. Razlog prestopa k simobilu ni bil v nakupu telefona. Je pa treba priznati, da so cene pri ponudnikih oderuške. Kakorkoli preračunavaš ne prideš skozi ugodno. Recimo primerček: Splošna cena SGS3 pri mobitelu je 649€, pri simobilu 690€...Splošna cena pri mobisvetu je 559€. Zdaj meni tukaj ni jasno. Kako lahko konkurira oziroma bolje rečeno ubije ceno neko podjetje mobisvet, ki se po velikosti in prodaji ne more primerjat z nobenim. Ali imajo tako nesposoben kader na simobilu in mobitelu da ne morejo zdilat cene, kljub temu da prodajo 1000x več telefonov kot pa mobisvet? Saj me nič ne moti, razumem marketing, prodaja, akcije .... ampak spet pa nismo vsi tako naivni, da ko rečejo akcija pa na vrat na nos po nov telefon, kljub temu da si nato preračunaš, da ga dobiš še zmeraj ceneje v splošni prodaji preko drugih trgovin.

Da se bo kdo spet jezil, tukaj ni govra o storitvah ampak o cenah telefonov ,ki jih postavijo operaterji in so absolutno prenapihjene.

TARIFEpikaSI hvala za odgovor, če je to res potem je bilo razburjenje brezpotrebno.

Jest :v tvojo izjavo močno dvomim. Recimo, da je res. Da izvedo prodajalci na dan začetka akcije, pravila akcije. Recimo da je po Sloveniji 50 simobilovih centrov in prodajaln. Pa jih je verjetno več. Si upaš trdit, da vse centre pred pričetkom obratovanja, obvestijo o novi akciji, prodajalce pripravijo in jim vse razložijo, pripravijo flayerje , plakate in razne brošure z novo akcijo katere dostavijo po vsej sloveniji, popravijo spletno stran, popravijo program s katerim trgovci delajo?

No če bi bilo to res, potem bi se zgodilo naslednje. Dijak bi šel za foro pogledat pred šolo simobilovo spletno stran, vidu akcijo in pogruntal da ma fraj aneks. Med prvim odmorom bi že hitel v center po nov telefon. Zgodilo bi se da bi on prodajalki razlagu o novi akciji ob 9. zjutri in ne ona njemu.

Stein: ti razumeš zakaj sem se razjezil. Če mi prodajalka nebi ničesar rekla, bi bila tiho, bi rekla nevem, bi rekla tega vam pa ne smem povedat. Ok, razumem. Je podpisala dokument bla bla. Tako mi je pa odločno zatrdila NE!, ŠE NEKAJ ČASA NE!

Nevem no. Jasno mi je, da je zdaj čas akcij, pa tudi decembra je, pa spomladi, pa pred poletjem... Se tega zavedam, zato sem pa tudi vprašal če bo v bližnji prihodnosti kakšna akcija.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik djpiky pravi:

Jest :v tvojo izjavo močno dvomim. Recimo, da je res. Da izvedo prodajalci na dan začetka akcije, pravila akcije. Recimo da je po Sloveniji 50 simobilovih centrov in prodajaln. Pa jih je verjetno več. Si upaš trdit, da vse centre pred pričetkom obratovanja, obvestijo o novi akciji, prodajalce pripravijo in jim vse razložijo, pripravijo flayerje , plakate in razne brošure z novo akcijo katere dostavijo po vsej sloveniji, popravijo spletno stran, popravijo program s katerim trgovci delajo?

No če bi bilo to res, potem bi se zgodilo naslednje. Dijak bi šel za foro pogledat pred šolo simobilovo spletno stran, vidu akcijo in pogruntal da ma fraj aneks. Med prvim odmorom bi že hitel v center po nov telefon. Zgodilo bi se da bi on prodajalki razlagu o novi akciji ob 9. zjutri in ne ona njemu.

Ne bos verjel... ampak tocno to se velikokrat dogaja... Da prvi dan akcije marsikateri kupec ve vec, kot prodajalec...

Sicer prodajalci ponavadi pridejo prej v sluzbo in izvedo te zadeve... Redki, ki sicer vedo o akciji kaksen dan prej, pa ponavadi ne delajo kot navadni prodajalci... ampak so to ponavadi vodje izmene ali vodje poslovalnic ... in kot ze veckrat omenjeno... Tudi ce vedo, o tem ne smejo govoriti ... In zaradi taksnih in drugacnih strank... vcasih naredijo tudi traparijo, kot je v tvojem primeru... in izjavijo nekaj v stilu, da akcije se nekaj casa ne bo... se pa tudi zgodi, da nekdo izjavo potegne iz konteksta, da se potem "lepse" slisi
smile-1.gif

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
ja vedno je kriv operater kdo drug bi ze lahko bil?
bonk.gif

b

V dotičnem primeru je kriv operter ter ga zavedel. Lepo je vprašal bo akcija? Operater je rekel; "Ne bo še dolgo!" Potem, čez par dni, ne tednih pa akcija.

Lp.

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
Ma to je pomoje vse odvisno od prodajalca in njegove dobre volje. Fotr je isto tko hotel enkrat podaljšat aneks, pa mu je prodajalec rekel, da naj počaka do naslednjega tedna, da mu ne bo žal... in res mu ni blo žal, je dubu dobr dil
smile-1.gif

Maš pa primer npr, jst osebno sem šel nazadnje podljšat v BTC, pa sem rekel, da bi rad vzel nov telefon in sicer HTC Desire, pa mi je rekel, da pa oni tega telefona nimajo. Sem debelo pogledal, vstal in šel do telefona, ker sem mislu, da sem se jaz zmotil pri izgovorjavi. Pazi to - ni bil HTC Desire, ampak je bil HTC Desire S
uf-1.gif
In pol prodajalec jasno pameten, "ja tega pa mamo ja..."... pa še ene par for je mel med sklepanjem pogodbe, ampak se jih zdej ne spomnim...

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.