Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

erikson

Guru
25. avg 2007
22.370
6.153
113
Narobe si vtipkal PIN ali PUK? PUK lahko dobiš na 080 40 40 40 če veš osebno geslo.

KdoZ

Pripravnik
28. maj 2011
364
2
16
Oboje. Vem,da dobim, sem pa imel napačen PUK na listku napisanem na roko in sem pač sklepal, da je pravi (ter posledično zato nisem klical na info) in sem pridno poskušal večkrat..
smile-1.gif
) No pa ni bil pravi. Torej 4.9.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik erikson pravi:

Koga pri Simobilu je "napelo", da se je spomnil te neumnosti.

Predlagam uporabnikom, da pošljejo na Simobil pisno izjavo, da ne pristajajo na enostransko spremembo pogodbe in da iz njihove naročniške pogodbe izključijo te storitve za katere hočejo nadomestilo.

Tu bo potrebno ukrepanje nekih inštitucij, ker to je že malo smešno, da dobiš na gsm sms sporočilo, da te o nečem "obveščajo".

Tudi jaz bom sedaj njih obvestil.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Zato, ker je enostransko, ti omogčajo prekinitev. Imaš možnost izbire.

I

Izbrisan uporabnik #488

Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
Zato, ker je enostransko, ti omogčajo prekinitev. Imaš možnost izbire.

Tu je treba zadeve malo bolj poglobljeno pogledati.

Po moje gre za tipičen-šolski primer zlorabe pravic, prevladujočega položaja operaterja, ki lahko uvede neka "nadomestil" kakor se mu zdi, pri tem pa jih zavije v celofan, da zgleda kot da imajo nekakšno podlago.

Po pravni logiki bi morale nastopiti spremenjene okoliščine, ki bi narekovale spremembo pogodbe = višja naročnina, nadomestila ipd.

Kaj takšnega pa se ni zgodilo, saj gre dejansko za neke storitve, ki jih naročnik sila redko uveljavlja, torej ne gre za neko novo zadevo, ki bo povzročila ali pa je povzročila izjemne stroške.

Operater na tak način zlorablja svoj prevladujoč položaj, na izbiro pa daje le plačaj ali "******".

Saj tako nas ropa večina tovrstnih ponudnikov, od elektrike, gsma itd... Ponavadi pa se še uskladijo med sabo.

Po drugi strani pa je znesek skoraj 10 EUR strahoten.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.774
6.761
113
pri taščici
To idejo so najbrz pobrali pri stromarjih ki ti po novem zaracunavajo izdajanje in posiljanje racuna.. Sicer se me pa zadeva ne tice. Dobro leto sem se "najemnik" dzabesta, potem bo treba pa drugega lastnika najti. Mogoce bo kak alter simobilovc tako dobra dusa....

motofrik

Majstr
24. dec 2009
2.987
357
83
tam ko se terc po tori rola
Lepo SMS, da se naročnina dvigne za 2Evra mesečno, pa letni pavšal bo 9 Evrov za vodenje. Banda, ko se mi izteče tisto dvoletno obdobje vezave, prekinitev in amen. Pa mislim, da ne bom edini.
Kaj pa kakšna skupna pritožba?

stein

Fizikalc
16. sep 2007
19.575
1
36
Citat:
Uporabnik motofrik pravi:
Lepo SMS, da se naročnina dvigne za 2Evra mesečno, pa letni pavšal bo 9 Evrov za vodenje. Banda, ko se mi izteče tisto dvoletno obdobje vezave, prekinitev in amen. Pa mislim, da ne bom edini.
Kaj pa kakšna skupna pritožba?
Kako vezavo imaš?
Če prekineš, plačaš samo še neplačani del kredita za telefon.
Če pri novem ponudniku vzameš še nov telefon "za 1 EUR" in enega prodaš, si praktično brez izgub.

I

Izbrisan uporabnik #488

Kakšna pa je sploh razlika v "storitvi" če greš na "kartico" in se nehaš ubadat z naročninami?

cordo

Pripravnik
21. maj 2008
52
0
6
Na prostem trgu (bolhadotkom) sem kupil jabolko 4 od simobilovca. Če ta simobilovc prekine naročnino ali ima to lahko kakšno posledico na mojem telefonu?

Jado

SCANIA, na uro ziher 140
21. maj 2008
15.624
208
63
Kranj
erm? ti deluje iq?

Pravica do prekinitve naročniške pogodbe zaradi spremenjenih pogojev

Ker bodo napovedane spremembe cen paketov in uvedbe nadomestila za upravljanje z naročniškim razmerjem vplivale na obstoječa pogodbena razmerja, lahko Si.mobilovi naročniki do vključno dne 18.09.2011 odstopite od naročniške pogodbe in sicer s pisno izjavo (poslano na naslov Si.mobil d.d., Šmartinska cesta 134 b, 1000 Ljubljana) ali na Si.mobilovem prodajnem mestu in sicer brez odpovednega roka in brez sankcije, kar pomeni, da vam ne bo treba plačati stroškov predčasne prekinitve pogodbe oz. zapiranja računa v višini 5 EUR (+12 EUR manipulativnih stroškov za vezane stranke).

Ta pravica naročnikov pa v ničemer ne vpliva in ne posega v zapadle in neplačane obveznosti naročnikov ter v obveznosti izpolnitve pogodbeno dogovorjenih obveznostih naročnikov (npr. obveznosti dogovorjene v Pogodbi o zagotovitvi posebne ugodnosti v primeru nakupa subvencionirane opreme).

Naročnikom, ki bodo izkoristili pravico do odstopa od naročniške pogodbe in so hkrati vezani zaradi nakupa subvencionirane opreme, ponuja Si.mobil dve možnosti. Naročnik lahko od naročniške pogodbe odstopi in vrne opremo le v Si.mobilovih prodajnih centrih, pri čemer mora Si.mobilu plačati nadomestilo za uporabo opreme zaradi koristi, ki jo je s to uporabo imel. Ta možnost bo na voljo od 10. avgusta dalje v Si.mobilovih prodajnih centrih. Naročnik pa lahko izbere tudi možnost, da odstopi od naročniške pogodbe in obdrži opremo. V tem primeru je treba Si.mobilu povrniti sorazmerni del prejete ugodnosti. Slednje velja tudi za naročnike, ki so se vezali s popustom pri mesečnem računu. V tem primeru lahko naročnik prav tako odstopi od pogodbe in Si.mobilu povrne sorazmerni del prejete ugodnosti. Izračun za nadomestilo za uporabo opreme in odkup ugodnosti iz naslova vezave s telefonom ali popustom pri mesečnem računu lahko najdete tukaj.
Brezplačna menjava paketa

Uporabnikom, katerim se poviša mesečna naročnina, omogočamo brezplačno menjavo paketa na nove pakete do vključno 4. 9. 2011 (razen v primeru prehoda iz naročniškega paketa na predplačniški sistem, kjer se zaračuna enkratni strošek prehoda v višini 10 EUR).

http://www.simobil.si/sl/insid...F0213C#pnt-form

Nazadnje urejeno:

Cooper

Pripravnik
27. jan 2009
498
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik cordo pravi:
Na prostem trgu (bolhadotkom) sem kupil jabolko 4 od simobilovca. Če ta simobilovc prekine naročnino ali ima to lahko kakšno posledico na mojem telefonu?
Ne. Itak je njegova edina možnost ta, da odplača razliko med že plačanim in subvencijo.

Sheriff

Fizikalc
26. jan 2009
1.953
0
36
ksz

Učer bil na dveh obiskih: Na prvem nas je blo skp 6 in vsi naročniški uporabniki pa normalno debata o +2€ in pavšalu
smirk-1.gif

Itak da smo bli vsi enotni Gremo na TM
cheer.gif

pridem na drugi obisk tm še dva k so na SM pa en sorodnik k ma čez 60€/mes račun prav: Takoj k sm dobu SMS sm poklicu tisto deklco pa jo prosil da mi pošljejo "aneks kazen in prekinitev pogodbe"
smile-1.gif

No sam grem v pon. prekint 3 naročniške pakete od 4
cheer.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Mhm, zdaj vsi lajajo a na koncu ne bo nič grizenja. Greva stavit da niti trije ne bodo šli na TM?
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.