Novo pri Si.mobilu IX.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Poslovni uporabniki imajo ponavadi druge ugodnosti, ki so individualne glede na to, koliko NR imajo, koliko zapravijo,... In te ugodnosti niso javno objavljene... Tako kot je tudi pri drugih operaterjih ...

Earnhardt

Fizikalc
18. avg 2007
1.352
0
36
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Poslovni uporabniki imajo ponavadi druge ugodnosti, ki so individualne glede na to, koliko NR imajo, koliko zapravijo,... In te ugodnosti niso javno objavljene... Tako kot je tudi pri drugih operaterjih ...

Ce jih nisem delezen, me prav malo brigajo
smile-1.gif

Gledam cisto preprosto. Mesecni strosek imam na poslovnem cca 50 eur z ddv (sicer niha tudi cez 100...)
Kot fizicna oseba, bi lahko sklenil Preprosto zame al kako je ze, in bi placeval 20 z ddv

Cetudi dam v stroske, odbijem davek ... je razlika se vedno na strani paketa za fizicne osebe...

Kako poteka prenos iz pravne na fizicno osebo, ce imam kot pravna oseba vezavo?

btw koliko nepotrebnih stroskov si simobil dela s tem, ko uporabniki šaltajo pakete in v centrih delajo gužvo. Pustmo, seveda te za to tudi oglobijo vendar mislim, da ni računice
smile-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Earnhardt pravi:

Ce jih nisem delezen, me prav malo brigajo
smile-1.gif

Gledam cisto preprosto. Mesecni strosek imam na poslovnem cca 50 eur z ddv (sicer niha tudi cez 100...)
Kot fizicna oseba, bi lahko sklenil Preprosto zame al kako je ze, in bi placeval 20 z ddv

Cetudi dam v stroske, odbijem davek ... je razlika se vedno na strani paketa za fizicne osebe...

Pac vzames tisto, kar ti bolj ustreza
smile-1.gif
...

Citat:
Kako poteka prenos iz pravne na fizicno osebo, ce imam kot pravna oseba vezavo?
Poklici na Si.mobil... gotovo ti bodo najbolj tocno povedali postopek
smile-1.gif
... Pomoje mora podjetje izpolniti kaksen obrazec, kjer odstopi stevilko fizicni osebi ...

Citat:
btw koliko nepotrebnih stroskov si simobil dela s tem, ko uporabniki šaltajo pakete in v centrih delajo gužvo. Pustmo, seveda te za to tudi oglobijo vendar mislim, da ni računice
smile-1.gif
Saj ti zaracunajo te stroske
smile-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Earnhardt,.
potrebe fizičnih in pravnih oseb so precej različne,.. pravne osebe večkrat kličejo fixne številke, uporabljajo brezplačne klice v skupini, vpn, delitev računa, dobijo določene popuste, za fizične pa se lahko prpravi kakšen akcijski paket,..
,..če pa tebi bolj prav pride paket za fizične osebe prenesi številko na fizično stranko.
Pri prenosu lastništva boš morda moral doplačati razliko med paketi,..plačilo ti lahko preverim jaz,..

spremembe paketov se vse bolj dogajajo preko mojega si.mobila in klicnega centra, v manjši meri preko prodajnih mest,.. pravne osebe pa preko KA-jev,..

l.p. b

FuriousG

Majstr
30. jul 2007
3.381
178
63
38
Evo malo čudne logike, ali pa sem jaz čuden, in ne zastopim.

Račun 15. 11. - 13.12 (12,08eur) mi je uspelo 2x plačat, ne vem kako.
wink-1.gif
Ta mesec pa dobim račun za obdobje 15. 12 - 13. 01. (14,84eur), v obrazložitvi računa pa opomin(1). Na moj simobil imam vrednost računa 15. 12 - 13. 01. 3,06eur, kar je pravilno, ker se šteje decembrski dobropis. Zakaj hudiča tega dobropisa in dejanske vrednosti ki jo moram nakazat ne napišejo potem še na položnico, ki jo dobiš na dom + da na obrazložitev dodajo še opomin?! A mi zna kdo razložiti? Gospod na helpdesku mi ni znal.

Upam da se bo kdo sploh znašel iz tegale "preglednega" zapisa.
grin1.gif

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Iskrene čestitke Telekom Austrii za osvojeno 2. mesto na makedonskem mobilnem trgu. Iz 2 na 3 mesto je padel operater Telekoma Slovenije One.
wink-1.gif

To pa je tako če nimaš stricev iz ozadja v Makedoniji
evil.gif

kurir

Pripravnik
1. feb 2010
30
0
6
To kar ti opisuješ, velja za 80% vseh Simobil poslovnih userjev, "preprosto zame" bi bil zanje najugodneši z naskokom. Simobil tukaj igra neko igro, ki je tukaj nihče noče opisat, logike pa tudi jaz ne razumem. V glavnem Simobil močno računa in ve, da se userjem ne da dilat s tem prepisovanjem iz pravne na fizične osebe oz da je adminsitrativna ovira zakaj takega previsoka.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Citat:
Uporabnik kurir pravi:
To kar ti opisuješ, velja za 80% vseh Simobil poslovnih userjev, "preprosto zame" bi bil zanje najugodneši z naskokom. Simobil tukaj igra neko igro, ki je tukaj nihče noče opisat, logike pa tudi jaz ne razumem. V glavnem Simobil močno računa in ve, da se userjem ne da dilat s tem prepisovanjem iz pravne na fizične osebe oz da je adminsitrativna ovira zakaj takega previsoka.

Za razliko od enega drugega slovenskega operaterja celo razmišljajo, kako ohranit prihodke na čim višjem nivoju.
wink-1.gif

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Citat:
No, bom prav jutri povprasal za hec. Da vidimo, kaj se zgodi oziroma koliko je stroskov
smile-1.gif

strošek prenosa lastništva, če ostaneš na istem nivoju paketa je 4,2€,.. če pa greš na nižji paket doplačaš razliko subvencij,..

b

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
zadnje dneve sem vse bolj vesel, da le nisem sklenil kakega aneksa pri prehodu "na zeleno". Sicer moram priznat, da se je pokritost na naših koncih v primerjavi s stanjem izpred dveh let močno izboljšala, tudi glede hitrosti prenosa podatkov načeloma nimam nobenih pripomb. Se mi pa pogosto dogaja, da ko želim koga poklicat (pri polnem signalu), vrže takoj ven, potem pa ko še enkrat kličem, gre pa normalno. Še bolj pa je moteče, da kadar sem na področju s slabšim signalom (nihanje 1-2 črtici) mi telefon sicer pri 2 črticah normalno zvoni, toda pogovajrat se je nemogoče. Klicani me sicer večinoma sliši, jaz pa njega samo občasno kako besedo...

luka51

Guru
16. avg 2007
14.495
5.790
113
novo pri simobilu.
ko sem priklopljen na bazno postajo oplotnica ali preloge sem nedosegljiv (signal poln omrežje najdeno itd, samo pač povezat se nemorem na omrežje) (oba simobil telefona pri hiši). stanje nespremenjeno od četrtka. napaka prijavljena v petek, do danes nič boljše. niti helpdeska nemorem poklicat.
tole je za mene tisti zadnji zajeb. od jutri dalje bom naročnik pri drugem operaterju.

p.s.: pravkar sem spet dosegljiv in poslušam že eno minuto kak padajo SMS-i o neodgovorjenih klicih :D me prav zanima koliko sekund bom tokrat dosegljiv
jebeš takega operaterja

Nazadnje urejeno:

IbizaDriver

Guru
Osebje foruma
21. jul 2007
10.199
3.824
113
Imam vprašanje: žena ima paket tri zame - polovička in sklenjeno pogodbo do 15.7. Aparate brez pogodbene kazni torej ni možno vzeti do 15.2. Zdaj pa bi radi vzeli ta novi paket "preprosto zame" (ki je na voljo še danes ali jutri) Je to možno in koliko stane? Če sem prav razumel tisto na spletni strani bo to stalo 40eur? Plačaš to takoj ali pri naslednjem računu. Telefona zdaj še ne bi vzeli, po 15-em pa verjetno da. Je glede tega kakšna omejitev? Samsung Galaxy ACE je po 120 eur na voljo samo še jutri ali bo tudi potem? Oziroma da vprašam drugače: ali bom lahko po 15.2. podaljšal paket preprosto zame?

tomi

Guru
1. sep 2007
18.697
9.913
113
40
MB
ksz

predplačniško številko se verjetno ne da prenašat med operaterji
confused-1.gif

se da kakorkoli prit do podatka, kolikokrat je bil polnjen halo račun ?
smile-1.gif

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
lahko se prenese, potrebuješ PUK kodo in 5€ na računu...

vrjetno na 080 40 40 40 pa ti povejo kokr je biu filan račun

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.