Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Luchka

Pripravnik
6. dec 2007
216
0
16
Citat:
Uporabnik Edvard pravi:
To sem pa že na nekem forumu prebral...

mogoče res...
smile-1.gif

blustar

Pripravnik
1. okt 2007
230
0
16
No, zdaj tudi jaz razumem.

Po moje ta opcija za 6 eur čist zadošča. To je ja več kot 16 ur v vsa druga slovenska omrežja. Za 6 eur se pa kar hitro pokrije poraba, če imaš večerne-vikend-klepetalne navade, sploh v druga omrežja. Moji klici so večinoma v M omrežje.

Mbonbon

Pripravnik
2. okt 2007
129
0
16
Citat:
Uporabnik Ralliart pravi:
ksz
Akcija je kr vredu,ampak vse kar je mobitel naredil je to da je svoja omrezja zaposlil se takrat k do sedaj niso bila.
Kaj meni koristijo klici po 19uri v stacionarna omrezja,koga naj klicem?Stacionarne so,ce ze,najbolj koristne med delavniki za urade itd.

Sej je bilo ze sedaj 5 sit/min po polnoci,pa kaj naj takrat klicarim do 6ih zjutraj?

ja maš prav, ampak meni pa to kar prav pride na primer, ker doma sploh nimam stacionarnega telefona pa tko za klicat babice in mamice...
hysterical-1.gif

artie

Pripravnik
23. avg 2007
87
0
6
Blustar, opcija večerni in vikend pogovori za 5,99 EUR vključuje brezplačne klice v Mobitelovo omrežje in stacionarna omrežja, medtem ko opcija za 11,99 klice v Mobitelovo in druga mobilna ter stacionarna omrežja.

Tenforest

Guru
3. sep 2007
5.795
550
113
42
povsod malo
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:

gospod na 041/700-700 pa pravi takole:
za 12€/mesec imaš 3000min v vsa slovenska stacionarna omrežja
za 6€/mesec pa imaš samo 1000min v vsa slovenska omrežja
pri obeh pa imaš "neomejeno*" zastonj klicanje v mobitelovem omrežju.

*na spletni strani piše, da ne smeš tega zlorabljat. se pravi, da ne smeš ob 19:00 poklicat bejbo in se z njo menit do 7:00 zjutri.

Sej ne moreš po 1 uri te preprosto odklopi saj meni se dogaja jo kličem ona jasno 999x v različnih časih pove isto stvar
rolleyes-1.gif

Pa telih 3000 minut niti pod razno ne pokurim razen če govorim po 8 ur na dan 5 dni v tednu.

artie

Pripravnik
23. avg 2007
87
0
6

Pa telih 3000 minut niti pod razno ne pokurim razen če govorim po 8 ur na dan 5 dni v tednu.

[/QUOTE]

Tko hudo pa ni, vsaj matematično ne.....Ljudje ful klepetajo po telefonu, tako da sem prepričana, da jih je precej sposobnih pokurit teh 3000 minut sploh ker vključuje vsa omrežja.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
dajte malo svetovati! rad bi mobitelov internet, lahko tudi konkurenca, važno da se dostopa preko mobilca, ne bi rad vezal na obstojeco tel število. Razmišljal sem, da bi si nabavil še eno sim kartico za podatkovni prenos in vključil enega izmed paketov prenosa (ne bi rad vezave). Obstaja kakšna alternativa? Hvala.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Tudi pri mobilnem internetu je samo ena prava izbira. Jaz sem praktično norel, ko sem uporabljal še Simobilov PC card. Kot jadralec sem z oslinjenim prstom lovil (takrat še) EDGE. No, če si nenehno v urbanem okolju še gre, drugače pa raje kupi en modem in si vklopi enega izmed podatkovnih paketov pri m@.

Edvard

Pripravnik
30. okt 2007
559
0
16
Prste stran od SiMobilovega interneta. Najprej je bilo tako, da "bo delal prihodnji mesec", potem pa ko je začel delati, je delal tako porazno, da mi je bilo žal, da sem se sploh postavil v vrsto za preizkušanje. Kupi Instant Internet pa basta.

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
cene mobilnega interneta sta bi obeh ponudnikih skorajda enaki, z mobitelovem internetom, kar se tiče delovanja sem zadovoljen, kateri modem pa se splača kupiti, bom malo ebayu prebrskal (nočem instant interneta zaradi vezave-optika trka na vrata...)

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.476
113
KSZ

Novost pri Mobitelu:

Nadgrajena Zveza/Slovenska naveza - predstavljamo vam ugodnost Tris

Pozdravljeni!

Nadgradili smo ugodnost Zveza/Slovenska naveza v novo ugodnost Tris.

V okviru ugodnosti Tris naročniki Mobitel GSM/UMTS lahko izberete tri številke, ki jih kličete ceneje. Izberete lahko:

Tris – Mobitel: ena številka Mobitelovega naročnika ali Mobiuporabnika, ki jo kličete 70 % ceneje z govornim ali video klicem,
Tris – Drugi mobilni ponudniki: ena številka uporabnika kateregakoli drugega slovenskega mobilnega ponudnika, ki ima z Mobitelom ustrezno pogodbo o medomrežnem povezovanju, ki jo kličete 30 % ceneje in
Tris – Stacionarna: ena številka uporabnika kateregakoli operaterja slovenskega fiksnega javnega omrežja, ki ima z Mobitelom ustrezno pogodbo o medomrežnem povezovanju, ki jo kličete 30 % ceneje.
Obstoječim uporabnikom Zveze/Slovenske naveze bomo spremembo v Tris naredili samodejno, in sicer:

obstoječim uporabnikom Zveze se bo obstoječa ugodnost Zveza preimenovala v Tris – Mobitel, višina popusta ostaja enaka – 70 %;
obstoječim uporabnikom ugodnosti Slovenska naveza se bosta izbrani številki samodejno prenesli v Tris – Mobitel in Tris – Stacionarna, kar pomeni, da se bo popust za klice na številko Mobitelovega uporabnika spremenil na 70 %, popust za klice na stacionarno številko pa ostane 30 %;
Vklop ugodnosti Tris lahko naročite z obrazcem Vklop/sprememba ugodnosti Tris v sklopu Sporočila in naročila.

Lep pozdrav,
Mobitel, d.d.

Matko

pohodnik
18. jul 2007
5.626
722
113
Le zakaj se čiste ugodnosti (podražitve tudi), ne pojavijo na mobitelovi prvi strani.
grims-1.gif

Še omejitve :
Citat:
Ugodnost Tris ne velja za paket NMT osnovni. Ugodnosti ni mogoče uveljavljati med številkami znotraj naročnikovega MPO-ja in med dvema številkama, ki imata SOS plus paket. Vklop ugodnosti Tris na številko 031/041/051 18 18 18, na številke Mobitelove glasovne postaje in Mobitelove zabavne postaje ter druge številke iz sklopa 031/041/051 18 xx xx in na vse posebne številke Telekoma Slovenije ter na posebne številke drugih mobilnih ponudnikov in operaterjev slovenskega fiksnega javnega omrežja ni možen.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Zanimivo bi bilo videti koliko uporabnikov to sploh uporablja ... Se zdaj se spomnim ko so to uvedli pred leti (1998 ?), takrat sem izbral tisti dve stevilki, na koncu je pa vprasanje koliko sem sploh prisparal s tem. Stevilki sta ze ves ta cas isti in ze zdavnaj ne obstajata vec (prestevilcenje stacionarne in ukinitev mobilne), pa niti ne vem kaj izbrati zdaj, ko so tri.

V glavnem, domnevam, da je se veliko takih, ki nimajo od tovrstnih akcij (ze spet usmerjenih predvsem k najstnikom) nic
frown-1.gif

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Ma kaj pa vem. Jaz sem pogledal svoj izpis in imam kar nekaj (sicer zelo kratkih) klicev označenih s krepkim tiskom (popust). Koliko sem dejansko prišparal nisem šel nikoli računat, samo je pa dober občutek ko pogledaš.
smile-1.gif

Od te novosti mi je všeč predvsem da lahko izberem tudi številko pri izimobilu. Tja še največ kličem...
Stacionarni telefon... to še sploh kdo uporablja??

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Matko pravi:
Le zakaj se čiste ugodnosti (podražitve tudi), ne pojavijo na mobitelovi prvi strani.
grims-1.gif

Še omejitve :
Citat:
Ugodnost Tris ne velja za paket NMT osnovni. Ugodnosti ni mogoče uveljavljati med številkami znotraj naročnikovega MPO-ja in med dvema številkama, ki imata SOS plus paket. Vklop ugodnosti Tris na številko 031/041/051 18 18 18, na številke Mobitelove glasovne postaje in Mobitelove zabavne postaje ter druge številke iz sklopa 031/041/051 18 xx xx in na vse posebne številke Telekoma Slovenije ter na posebne številke drugih mobilnih ponudnikov in operaterjev slovenskega fiksnega javnega omrežja ni možen.

Uf, hude omejitve. Klici MPO so itak že totalno poceni. SOS paket tudi. Dostop (klicni) do interneta je nekaj, kar je relikt preteklosti in obstaja le še zaradi par poslovnih uporabnikov (starejši GSM moduli). Klici na številke z dodano vrednostjo pa res ne bodo cenejši. To je ista logika kot da bi želel cenejše klice na vroče linije.

Je pa tako. Vsak se odloči sam. Ugodnost je brez doplačila in treba se je le zmrdati in si jo vklopiti. Če se komu ne da je njegov problem, le jamra naj ne potem pri vsaki spremembi cen, ki presega mikron centa. Očitno mu centi ne pomenijo veliko če se mu še ugodnosti ne ljubi aktivirati.

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Pff... Bedastoče. Ne razumem kako lahko nekateri kvasijo neumnosti, kot "ahh, kaj pa vem, itak se nič ne prišpara, bla bla ...". Očitno ste ali vsi samski, ali pa že predolgo poročeni, ker v nasprotnem primeru Zveza res veliko zniža mesečni račun.
No zdaj lahko pač še stare mame ceneje kličete na stacionarca.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik AfterEight pravi:
Pff... Bedastoče. Ne razumem kako lahko nekateri kvasijo neumnosti, kot "ahh, kaj pa vem, itak se nič ne prišpara, bla bla ...". Očitno ste ali vsi samski, ali pa že predolgo poročeni, ker v nasprotnem primeru Zveza res veliko zniža mesečni račun.
No zdaj lahko pač še stare mame ceneje kličete na stacionarca.

jst ti povem da ta storitev Zveza en velik nateg..sam sem uporablal to storitev dokler sem bil pri mobitelu in ti povem da nisem prov nič prišparal..še več sem morel dat ..kot prej...tko da folk ne nasedajte termu...
evil.gif

Zenaj4

Pripravnik
5. nov 2007
171
0
16
Citat:
Uporabnik Deky_ pravi:
jst ti povem da ta storitev Zveza en velik nateg..sam sem uporablal to storitev dokler sem bil pri mobitelu in ti povem da nisem prov nič prišparal..še več sem morel dat ..kot prej...tko da folk ne nasedajte termu...
evil.gif
confused-1.gif

Z zvezo plačaš 30% cene klica. Edina slabost te novosti je, da si ne moreš izbrati ene številke za Zvezo in druge za Vidi zvezo, pač pa morata biti obe enaki (če prav razumem).

schalko

Pripravnik
4. jan 2008
317
1
18
Velenje
Citat:

evil.gif
Sej bi ti kaj sočnega napisal, pa sem bolj miroljubne narave. Lah ti sam tole pripopam
stupid-1.gif

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.