Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zagotovo gre iz Giga v Maksi, moraš pa verjetno plačati kakšno pogodbeno kazen kot posledico nižje nakupne cene modema. Pri Giga je cena občutno manjša. To pa je normalno tudi pri subvencioniranih telefonih, kadar prekineš razmerje.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
652
113
Ja to se seveda da.
Ampak, če pogodbena kazen znaša ravno razliko v znesku med dvema paketoma do izteka pogodbe + razliko v subvenciji aparata, potem ni fore da preideš na cenejši paket ane?
wink-1.gif

@Ostali:
V glavnem, tisti ki se odločate za "Instant Internet in Co." vzemite modem po najdražji ceni, ker če ga kasneje ne boste več rabili ga lahko še vedno prodate in pokrijete tistih 8€ na mesec. Ker 40€ na mesec za dve leti pa že ni povsem zanemarljivo (960€).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pretiravaš. Pravi nasvet je: vzemite tisti paket, ki ga rabite. Dražji kot je, boljše je razmerje cena na kilobajt. Dražji kot je, cenejši je modem (večja subvencija - podobna logika kot pri Tušmobilu).

By the way. Nabavna cena takšnih modemov je krepko v rangu 400+ evrov. Mogoče ti bo sedaj bolj jasno, da so za operaterja primerljiv strošek kot kakšna N95.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
652
113
Kakšna je cena modemov mi je popolnoma jasno, ker dosti spremljam trg TK opreme.

Da pa vse seznanimo s cenami (expansys.at):

Huawei E220 HSDPA USB Modem = €259,95
Option GlobeTrotter HSDPA 7.2 Ready = €274,95
Option GlobeSurfer i CON 7.2 = €284,95
Novatel Wireless Ovation MC950D USB = €274,95
...

Če imate res nabavne cene €400+, potem pa zamenjajte kader, ki skrbi za nabavo.
grin1.gif

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.129
12
38
Cemu te pozdravi m@ rdeca ob vklopu, rdeca tema in se kaj? Ne da sem pikolovski, a povsem brez dodatkov tudi m@ telefoni niso.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Hm? še nikoli videl tega, pa sem kupil že kar nekaj subvencioniranih telefonov.

Z530i je to recimo imel in ni nacina, da to izkljucis za zamenjas s cim drugim. Da se zamenjati ozadje, tista animacija pa ostane ...

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
sranje je isto,... pritožujete pa se samo nad si!

Da bos potolazen: oboje je videti ogabno. Mobitelova animacija (bolj konkretno: izbira barv v njej) je sploh videti kot bi nekdo ravnokar bruhal po prevec rdecega vina ... Tako pac je - so zato vsaj telefoni cenejsi kot v prosti prodaji.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
kot si že sam ugotovil,... imaš možnost vzet telefon v prosti prodaji
smile-1.gif

če pa si preveč gorenjca ga pač vzameš pri operaterju,..

b

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik Schumi pravi:
Cemu te pozdravi m@ rdeca ob vklopu, rdeca tema in se kaj? Ne da sem pikolovski, a povsem brez dodatkov tudi m@ telefoni niso.

V večini primerov to elegantno izklopiš. Zamenjaš privzeto temo Mobitel ali pa ročno ozadje zaslona, animacijo ob vklopu itd. Bolj kot te grafike je pomembno nekaj drugega. Mobitelovi telefoni uporabljajo običajen firmware. Ko pride nov, ga naložiš in dela. Vodafone Live telefoni pa imajo, kolikor vem, predelan firmware. Ali pride ven kasneje, ali pa ga sploh ni.
Brending je pri Vodafoneovih mobilnikih bistveno večji.

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
Jz sm pop. vzel pri Mobitelu E50 za 93 eur. Dopoldne klical v njihov center, ob 14h so me klical da je rezerviran in da lahko pridem iskat. Od Simobila nisem v 2 tednih dobil nobenga odgovora kdaj jih dobijo, če ji sploh kdaj še dobijo.

Zadnji sw gor, nič od Mobitela gor, odklenjen... dela super.

tomi64

Zelenc'
2. feb 2008
7
0
1
Hmmm....zakaj nikjer ne najdem Nokio N73 za 124€??? Na prejšni strani je pisalo, da so cene takšne in da je to potrjeno. Na mobitel.si ni nič razen nekaj telefonov znižanih (ne za 50%). Ima kdo kakšne informacije? Mogoče to pride kasneje? Npr. drug teden?

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Zakaj pa ne? NMT paket je itak presneto poceni in na voljo le bivšim NMT naročnikom. Po storitvah je primerljiv s samim NMT, le da dela v omrežju GSM.

Saj ne da se pritožujem, ker sem itak takoj poslal zahtevek za vklop, samo zanimivo se mi zdi, da take storitve z visoko dodano vrednostjo dobimo v letu 2008. Kaj nas čaka 2009?
evil.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.