Novo pri Mobitelu

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

halo

Fizikalc
22. jul 2007
2.211
0
36
52
Ljubljana
A v zvezi z mobilnim internetom novosti še pridejo; ali je zgoraj napisano ''vse''?
evil.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Leto je še dolgo. Ne more biti vse naenkrat. Tokrat je novost za nove kupce Instant interneta, ki bodo lahko izbrali tudi 10 GB paket (Giga) na mesec in zanj v določenem časovnem obdobju plačevali nič. Gre za podoben koncept ugodnosti, kot je že znan na trgu. Nov naročnik (v tem primeru le dodatnega podatkovnega paketa, ki se sklene k osnovni naročnini), obdobje vezave (24 mesecev, a omogoča poceni nakup HSDPA kartice), določeno obdobje brezplačne naročnine na ta dodatni paket. Nekaj se prihrani. V nekaterih primerih toliko, kot bi nekdo plačeval celo leto za svojo osnovno naročnino.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Zakaj pa ne? NMT paket je itak presneto poceni in na voljo le bivšim NMT naročnikom. Po storitvah je primerljiv s samim NMT, le da dela v omrežju GSM.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Kako to, da so ceno P1i znižali?
Kaj pa tisti, ki so ga kupili po stari ceni?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ste ga kupili pač po stari ceni. Cene se spreminjajo, gor ali dol. Pri vseh artiklih. In malce neumno je pričakovati, da bo kdo refundiral nakup po stari, višji ceni. Mobitel se je pač odločil za akcijo in le-to malce težko izvedeš s podražitvijo, kajne?
Me zanima,če kupci novega avta, ko za tega pride ven akcija, zahtevajo refundacijo. Da o tehničnih izdelkih ne govorim. Npr. o računalnikih, ki so isto minljiva roba kot telefoni. Kaj pa pocenitve oblačil, obutve, sezonske akcije, last minute ponudba in še ogromno bi se našlo?
Tudi pri Simobilu spuščajo cene. Bodo zato refundirali nakup po stari, višji ceni. Ne. Tega ti ne bo nihče delal.

Nazadnje urejeno:

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
653
113
Ja razvadili ste uporabnike s pocenitvijo N95 in povračilom razlike, zdaj pa imate.
grims-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nič ne bo. Ko bom lahko jaz šel v avto salon in dobil nazaj par tisoč EUR razlike pri ceni avta, ki je sedaj v akciji, potem bom takšno logiko razumel.
Jutri bom nesel nazaj tudi moj PC. Stal je 1500 EUR, danes pa takšen jajc dobim za 300 EUR. Hočem 1200 EUR nazaj!

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Cene telefonov so že na spletni strani. Tiste znižane in tiste od čisto novih modelov.
Če bo kdo delal cenovne primerjave naj upošteva še to:
- telefoni niso zaklenjeni na operaterja
- imajo originalni softver brez raznih operaterjevih menijev, dodatkov.
- GSM vezava 12, UMTS 24 mesecev. Aneks za UMTS in GSM lahko teče vzporedno (možen nakup 3 telefonov v 24 mesecih - 1 UMTS in dveh GSM aparatov).

Seto

Zelenc'
28. sep 2007
27
0
1
Mene samo to moti, da če imam sklenjeno vezavo za UMTS aparat, ne morm kupit še instant internet...

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Točno tako. Pa kupi enega izmed tistih USB ali PC modemov, ki so sedaj v akciji. Lepo izberi paket GIga z 10 GB mesečno in ga imaš zastonj do konca marca. Potem pa paket zamenjaj, če ne rabiš 10 GB
smile-1.gif

Prihranek je 80 EUR.

mAn

Pripravnik
13. sep 2007
930
0
16
Ne, saj se nisem "pritoževal"...

le zanimalo me je..
Sedaj, ko je P1i 259, me resno mika, da bi ga kupil.. Prej je bil čez 300, če se spomnim...

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
653
113
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Pa kupi enega izmed tistih USB ali PC modemov, ki so sedaj v akciji. Lepo izberi paket GIga z 10 GB mesečno in ga imaš zastonj do konca marca. Potem pa paket zamenjaj, če ne rabiš 10 GB
smile-1.gif

Prihranek je 80 EUR.

Malo zavajaš ane?

Če so bo npr. odločil za subvencioniran "Option GlobeSurfer Icon 7.2" z GIGA paketom je obsojen na GIGA za naslednjih 24 mesecev.
smirk-1.gif

Dwayne

Pripravnik
22. avg 2007
357
0
16
Maribor
Vsega z insajderskega seznama pa le niso nižali.

Nokia E50 je še vedno po stari in ne po znižani ceni.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Aja? Malce dvomim, da ne smeš spreminajti podatkovnega paketa. Edina omejitev bi bila pri ceni modema, če bi ga po zaslugi Giga paketa dobil recimo za 1 EUR.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.915
653
113
Glej ti si mu svetoval giga paket + subvencioniran modem. Če bi te on dobesedno upošteval bi bil za 24 mesecev pečen z GIGA paketom in stroškom 40€/mesec.

Da bi lahko kasneje menjaval podatkovne pakete bi moral vzeti modem z MAXI paketom in kasneje bi lahko spremenil paket v GIGA. Vendar pa tega nikakor ni mogoče razbrati iz tvojega sporočila. Zato je zavajajoče.

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.