Citat:
Uporabnik Megapixel pravi:
Zadovoljen z Z10? Lahko napišeš kak pro/contra komentar?
Jaz ga sicer ne uporabljam, razen občasno, ker je bila želja po telefonu pri neki osebi močnejša od moje
. Kakorkoli, Z10 občasno pogledam in tudi malo potipkam ter bi rekel takole (v glavnem vse primerjam proti 9700 ali 9900):
za:
- hitrost fotoaparata
- način odklepanja zaslona
- lepo se brska po spletu, v ležečem načinu se alter bere povsem lepo in tekoče
- ni potreben BIS, vse dela v nulo in če sem prav videl, tudi ne kuri veliko prometa, vsaj kar se pošte in malce brskanja tiče (Roberto, glede OS10 in kompresije bi to znalo držati, ampak nimam volje in časa pogledati v monitor prometa). Po dobrem mesecu je zaenkrat na dobrih 300MB na mesec za pošto in brskanje in ni kritično
. Hja, je pa res, da jaz na 9900 pridem krepko pod 100Mb čez cel mesec, če ne uporabljam telefona kot modem ampak samo za maile in tudi malo občasnega brskanja. Ampak ustrezen paket odpravi tudi takšne težave...
- kar lep za pogledati
- vklop in izklop budilke sta na mestu
proti:
- baterija zdrži bore malo
- pri dosedanjih BBjih sem vedno delal red v poštnih predalih (beri redno brisal vse), tukaj ni šans, da se briše tako hitro
- klicanje osebe je že postopek, potrebno je odpreti Search ali Phone in potem zadeti okno, kamor natipkaš par znakov. Ampak to je večinoma težava vseh touch telefonov, le da imajo nekateri "smart dial", ta ga pa seveda nima
- odklepanje s potegom je odlična stvar, ampak očitno niso sposobni narediti še tega, da bi ga tudi zaklenil na ta način (recimo s potegom od vrha do konca dol)
- kvalitete fotoaparata sicer nisem veliko preverjal, ampak pri prvi verziji bi rekel, da tistih 8M ni ravno med najbolj kvalitetnimi. Primerjal sem nekaj slik proti 9900 in na Z10 niso ravno blestele. Ampak štanca jih pa hitro, to pogrešam na 9900...
Z novim fwjem se je sicer nekaj dodalo, recimo možnost tipkanja BBM v ležečem položaju, samodejno ponujanje že obiskanih strani v ležečem položaju, ampak po nadgradnji se telefona še skoraj nisem dotaknil in težko rečem kaj o dvigu kvalitete slik. Edino to sem na hitro pogledal, kako je z brskalnikom in BBM v ležečem načinu... Če vprašaš mene, pokliči na Mobitel in si ga sposodi za kakšen dan.
Jernej