Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Mobitel in Si.mobil mato to fajn porihtano. Da ne bo kdo zameril da spet TM vpletam v druge teme, pri Tušmobilu ta postopek traja 3 dni, raje še kak dan več. Dobro da simke ne menjaš večkrat.

mm46

Pripravnik
5. sep 2007
597
7
18
40
Jo obrežeš sam, pa maš rešeno v 10min
tongue-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.508
779
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tado pravi:
Mobitel in Si.mobil mato to fajn porihtano. Da ne bo kdo zameril da spet TM vpletam v druge teme, pri Tušmobilu ta postopek traja 3 dni, raje še kak dan več. Dobro da simke ne menjaš večkrat.

Jaz imam pa drugacno izkusnjo... Kolega je pri Mobitelu menjal microSIM, pa je trajalo ene dva dni, da je bila nova SIM kartica aktivna (takrat so imeli napisano v splosnih pogojih, da to traja do tri delovne dni se mi zdi) ... Pri Si.mobilu sem ze veckrat menjal in je SIM kartica aktivna prakticno takoj, ko svetovalec za racunalnikom poklika vse potrebno... Pri Tusmobilu sem menjal enkrat navadno SIM na microSIM... in so rekli, da bo trajalo nekje do tri ure... Nova microSIM je bila sktivna v roku ene ure ...

1. mar 2012
26
0
1
www.telekom.si
Pozdravljeni,

menjava SIM-kartice v Micro SIM ali običajno SIM traja do tri delovne dni. V praksi je to lahko hitreje, odvisno od povpraševanja
smile-1.gif

Lep pozdrav,
Telekom Slovenije
Center za pomoč uporabnikom

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Citat:
Uporabnik Telekom_Slovenije pravi:
Pozdravljeni,

menjava SIM-kartice v Micro SIM ali običajno SIM traja do tri delovne dni. V praksi je to lahko hitreje, odvisno od povpraševanja
smile-1.gif

Lep pozdrav,
Telekom Slovenije
Center za pomoč uporabnikom

Ob menjavi SIM kartice v Micro SIM, ali pa obratno, bi morala biti aktivacije le te takojšnja.

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
sistemsko ni nič drugače kot v kolikor si izgubil aparat in prosiš za novo SIM, v vsakem primeru mora nekdo ročno narediti SIMSwap.... nekateri imajo to narejeno avtomatsko (Simobil), medtem ko Mobitel/Tušmobil pa ročno in v teh primerih je vse odvisno od števila vlog oziroma gužve na pristojnem oddelku...

Pikec

Pripravnik
30. jan 2010
307
0
16
Citat:
Uporabnik Smrkc pravi:
sistemsko ni nič drugače kot v kolikor si izgubil aparat in prosiš za novo SIM, v vsakem primeru mora nekdo ročno narediti SIMSwap.... nekateri imajo to narejeno avtomatsko (Simobil), medtem ko Mobitel/Tušmobil pa ročno in v teh primerih je vse odvisno od števila vlog oziroma gužve na pristojnem oddelku...

Mobitel ima vedno gužvo, pa če jo ima, ali pa nima. Fora je pa v tem, da jim nihče ne pride do živega. Državna firma, pa delajo kar hočejo. Malo off topic...........kot NLB. A se sprašujem koliko časa še. Je pa nekaj hecno. Vedno se vse storitve vklopijo točno 3 dan. A takrat ni gužve?
sprasujem se.gif

bigMIKE

Majstr
19. mar 2012
1.263
153
63
Prva dva dneva nepriklopa šparajo kot asa v rokavu, da bodo v prihodnje še bolj konkurenčni če bo potrebno...

Stancek

Pripravnik
25. jul 2011
83
1
6
Slovenske Konjice
Pozdravljeni

Mene zanima sledeč kdaj bo začel Mobitel graditi bazne UMTS 900, ker Simobil ima že kar pokrito celo štajersko in seveda tudi prekmurje.

Hvala za odgovor

Stancek

Pripravnik
25. jul 2011
83
1
6
Slovenske Konjice
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
UMTS 900 Mobitel ne bo imel nikoli. Leta 2021 bo v popolnosti izklopil UMTS.

Drugo leto načrtujejo 100 milijonsko investicijo v LTE 1800.

In kaj potem 1800 nese dlje kakor UMTS 900 mi lahko kdo to pove malo bolj natančno.

LP

Nazadnje urejeno:

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik SvetIdej pravi:
UMTS 900 Mobitel ne bo imel nikoli. Leta 2021 bo v popolnosti izklopil UMTS.

Drugo leto načrtujejo 100 milijonsko investicijo v LTE 1800.
Jaz ne bi bil tako prepričan, 9 let je dolgo časa. Ampak dokler je toliko gneče na Mobitelovem GSM 900 (Mobitel zase, za Debitel, Izimobil in Tušmobil), preprostno nima prostih frekvenc za UMTS na 900 MHz. LTE 800 MHz bo za pokritost, 1800 bolj za urbano šminkanje.

SvetIdej

Majstr
20. dec 2011
4.032
353
83
www.svetidej.com
Jaz bi bil kar prepričan da bodo UMTS leta 2021 ugasnil (vsako leto TS v rezerve namenja nekaj milijonov za rušitev 100-300 stolpov UMTS 2100), prav tako bodo operaterji med letoma 2020 in 2025 popolnoma ugasnili GSM.

Če bodo res namenili 100 milijonov za LTE bo zagotovo LTE 1800 tudi na podeželju. Ko bo Mobitel pridobil frekvenco 800 MHz pa bo bazne na podeželju spremenil iz LTE 1800 na LTE 800.

Æe ne bo naslednjika LTE bo LTE deloval na 800/900/1800/2600/3500 MHz. Za LTE Advanced 1 Gb/s se bo rabil 100 MHz blok.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.