Novo pri Mobitelu VII.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Fusion

Fizikalc
1. okt 2007
13.448
3
38
sej mislim, da je to že dolgo, da je lahko na enem računu. neka družinska vez al neki tazga se mi zdi. pa nek M$ je vsaj včasih bil. mal okol tega pobrskaj pa boš sigurno nekaj našel.

jernejd

Majstr
2. sep 2007
1.328
153
63
Citat:
Uporabnik Fusion pravi:
sej mislim, da je to že dolgo, da je lahko na enem računu. neka družinska vez al neki tazga se mi zdi. pa nek M$ je vsaj včasih bil. mal okol tega pobrskaj pa boš sigurno nekaj našel.

To ni ista stvar. Govorimo o računih za podjetja, torej telefon, siol internet in mobiteli. Račune izdaja isto podjetje, torej bi se spodobilo, da so na enem listku, brez da bi vse prenesel na eno naročnino, ker s poslovnim paketom malo brcajo v temo (vsaj za nas). Okoli novega leta so nekaj obljubljali, da bo to kmalu urejeno in bi se spodobilo, da se to uredi do 1.4.2012.

Jernej

sergio

Fizikalc
21. jul 2007
2.564
36
48
41
Ljubljana
ksz...

gledam račun in na njemu so napisane "količine"... Glede na to, da imam džabest paket, vem, da te količine ne pomenijo minute (ker jih je na zadnjem računi vseh skupaj nekje okoli 5.000). Razčlenjene so glede na to kam so bili klici opravljeni, pri vsaki je potem še postavka "št. dogodkov", kjer so številke od 1 do nekje 16...

Kako iz računa izberem, koliko minut je bilo pogovorov v določeno omrežje?

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Pri mobitelu so prizadeti al kaj. Prejšni teden grem, naj mi vklopijo 500 mega k paketu itak džabest. Pridem tja ona nekaj dela in dela mi reče tu se podpiši se podpišem in to je to. Reče to je to in grem. Potem pa veselo uporabljam telefon kot hotspot. Čez nekaj dni hočem preverit koliko še imam od teh 500mega in vidim, da 500 mega ni nikjer ampak imam strošek porabe 16€. Nakar seveda takoj kličem na mobitel in mi tam ženska reče, da tega sploh nimam vklopljeno, povem, da sem si vklopil, da sem se podpisal in, da bi to moral imeti. Ženska mi reče, da zadeva začne delovat, ko dobim sms (od kod bi naj jaz to vedel ?). In seveda reče, da bo preverla kaj je s tem narobe. No in danes dobim sms, da imam to vklopljeno. Naj grem na mobitel pa ono žensko prek pulta potegnem al naj reklamiram račun? Ne gre se mi za teh 16€ nebo me pobralo če plačam samo me dvigne taka nesposobnost.

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
verjetno to piše v papirjih ki si jih skrbno prebral in podpisal
grims-1.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Nisem dobil nobenega papirja, samo tam sem se podpisal na neko elektronsko zadevo, je rekla to je to in sem šel. Brez da bi dobim kak papir, še vprašal sem žensko če ni nič papirja. Pa je rekla ne.

tado

Fizikalc
15. maj 2008
2.267
1
36
Elektronsko si podpisal pogodbo, vklop, kjer so bile te informacije zabeležene.

mosseero

fizik´alc
3. sep 2007
20.117
10.968
113
kod Džej-Zija
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Nisem dobil nobenega papirja, samo tam sem se podpisal na neko elektronsko zadevo, je rekla to je to in sem šel. Brez da bi dobim kak papir, še vprašal sem žensko če ni nič papirja. Pa je rekla ne.

Lahko si ti žensko slabo poslušal, lahko ti je pa pozabila povedat, kar malo dvomim. Za vsako spremembo danes dobiš sms, da ti ta sprememba od zdaj velja. Še spremembo naročnika številke tako urejajo. Danes nobena stvar ni več takoj.

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Citat:
Uporabnik Dumber pravi:
Pri mobitelu so prizadeti al kaj. Prejšni teden grem, naj mi vklopijo 500 mega k paketu itak džabest. Pridem tja ona nekaj dela in dela mi reče tu se podpiši se podpišem in to je to. Reče to je to in grem. Potem pa veselo uporabljam telefon kot hotspot. Čez nekaj dni hočem preverit koliko še imam od teh 500mega in vidim, da 500 mega ni nikjer ampak imam strošek porabe 16?. Nakar seveda takoj kličem na mobitel in mi tam ženska reče, da tega sploh nimam vklopljeno, povem, da sem si vklopil, da sem se podpisal in, da bi to moral imeti. Ženska mi reče, da zadeva začne delovat, ko dobim sms (od kod bi naj jaz to vedel ?). In seveda reče, da bo preverla kaj je s tem narobe. No in danes dobim sms, da imam to vklopljeno. Naj grem na mobitel pa ono žensko prek pulta potegnem al naj reklamiram račun? Ne gre se mi za teh 16? nebo me pobralo če plačam samo me dvigne taka nesposobnost.

mislim, da si dobil SMS ko si prekoračil 90% zakupljene količine?
grims-1.gif

tomi

Guru
1. sep 2007
18.691
9.904
113
40
MB
sej jaz sem že napisal kaj je blo ... gledam video z youtube na wifi, vmes se zgubi signal pa nalaga dalje preko podatkovne ... pol pa čez eni dve uri dobim sms da so zakupljene količine presežene ...
bonk.gif

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Sem dobil za tistih 100MB samo jaz sem zgleda naivno mislil, da imam še 500 mega =) ampak očitno ni tako. Bi blo boljše da bi poslal tisti sms MI500mb pa bi mi takoj vklopili, ker zgleda če greš na mobitel to traja do pet dni da vklučijo. A sam pa si lahko takoj. Nič jasno.

Dumber

Fizikalc
19. feb 2008
1.017
4
38
Ptuj
Ma saj mam aplikacijo naloženo za porabo itd samo pač nisem nič šel preverjat, včeraj me pa je skoraj kap. =)

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Dumber, najbolš da počakaš na klic svetovalke, ki si je zadevo zapisala in ti rekla, da bo preverila. BTW običajno se reklamacijo poda na prejet račun (v 15h dneh).

Chipmunk

Pripravnik
30. jun 2008
366
0
16
Citat:
Uporabnik sergio pravi:
gledam račun in na njemu so napisane "količine"... Glede na to, da imam džabest paket, vem, da te količine ne pomenijo minute (ker jih je na zadnjem računi vseh skupaj nekje okoli 5.000). Razčlenjene so glede na to kam so bili klici opravljeni, pri vsaki je potem še postavka "št. dogodkov", kjer so številke od 1 do nekje 16...

količina = količina dejansko opravljenih sekund pogovorov
število dogodkov = število klicev

Citat:
Uporabnik sergio pravi:
Kako iz računa izberem, koliko minut je bilo pogovorov v določeno omrežje?

Količino deliš z 60.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.