Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
Jaz sem na pamet govoril, koliko pride subvencija. Lahko pa to zelo preprosto ugotoviš... poglej cene v akcijah in jih primerjaj s cenami v prosti prodaji (pri mobitelu).

Recimo:
Samsung Wave: redna cena 399eur --> splošna akcija 239eur --> subvencije 160eur
Sony Xperia X10 mini: redna cena 340eur --> splošna akcija 199eur --> subvencija 141eur
Motorola Milestone: redna cena 439eur --> splošna akcija 299eur --> subvencija 140eur
Sony Xperia X10: redna cena 600eur --> splošna akcija 399eur --> subvencija 201eur
HTC HD2: redna cena 630eur --> splošna akcija 469eur --> subvencija 161eur

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
No saj zato. Htc legend ima redno ceno 440€ in je cena pri mobitelu 279€

Nokia N8 bo imela 400€ cene - 150€ bo nekje 250€

mobilni

Pripravnik
14. jan 2009
367
0
16
Ribnica
Ja tudi meni se to zdi
wink-1.gif

Bugarcek

Pripravnik
20. avg 2010
102
0
16
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Pa mislis, da bo N8 res samo 400€? Jaz bi prej rekel, da bo cena prej podobna ceni Nokie N97 ali N97 mini (469€) in bo potem v splosni akciji za dobrih 300€ ...

Tudi jaz mislim, da bo tako.... pri mobisvetu bo pa 330 evrov brez naročnine
hysterical-1.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
nekaj podobenga je trenutno z E72 se mi zdi.....mobisvet je cca 20 evrov dražji kot mobitel???? z dveletnim aneksom seveda.....

In kaj je poanta tega stokanja? Hvalabogu imaš izbiro. Vzameš tam, kjer ti najbolj ustreza. Mobitel ne bo nič užaljen, če ne boš vzel pri njem.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
nekaj podobenga je trenutno z E72 se mi zdi.....mobisvet je cca 20 evrov dražji kot mobitel???? z dveletnim aneksom seveda.....

sam še zmiri maš ti ponavadi naročnino zraven ali ne? ker če telefona ne dobiš bolj poceni kot pa je v akciji ali pri M@, S! ali TM, potem se ti ne splača kupit. edin če maš na kartico no, sam dvomim, da bi kdo kupoval mal bolše telefone in mel na kartico:) edina prednost je pač, da če se ti kaj hujšega zgodi s telefonom lahko vzameš potem pri operaterju recimo drugega, vendar bi ta ista oseba raje kupila spet v prosti prodaji.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.202
6.991
113
pri taščici
nič ne stokam, samo mogoče bo kdo preveril koliko je "realna" subvencija pri mobitelu pri določenem telefonu in razmislil koliko je telefon res ugoden
Sicer pa je res razlike samo 20 evrov (260/280) za e72

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
nič ne stokam, samo mogoče bo kdo preveril koliko je "realna" subvencija pri mobitelu pri določenem telefonu in razmislil koliko je telefon res ugoden
Realna subvencija ni na:
- priporočeno maloprodajno ceno
- z DDV

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
Realne subvencije so tako ali tako pri splošnih akcijah pri vseh operaterjih v negativnih številkah. Oni že pri prodaji telefona zaslužijo... vezava je le dodaten bonus
smile-1.gif

To se najlepše vidi ravno pri prodajo iPhone-a pri Tušmobilu in Debitelu... tega telefona pač ne morejo dobiti drugače kot pa po maloprodajnih cenah (ki so pa vsem približno znane)... sedaj si pa poglej, za koliko ga prodajajo v "prosti prodaji", za koliko pa v "splošni akciji".

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
A je že bilo? Nisem vedel. Sicer niti ne mislim debatirati. Sem prepričan, da pri prodaji v splošni akciji niso na izgubi. Pri kakšnem mogoče malo zaslužijo, pri drugem so na pozitivni ničli, pri tretjem pa imajo mogoče par 10eur "izgube".

Subvencije pri dražjih paketih so pa gotovo tiste "prave subvencije". Saj mi ni treba verjeti... ampak že zdrava pamet ti narekuje, da je nekaj na tem
smile-1.gif

Sicer vem, da je tema o Mobitelu... ampak poglej si cene mobilnikov pri Tušmobilu, ker lahko tam primerjaš cene iPhone-a s "pravimi cenami". In boš videl, da je subvencija telefona v poceni paketih zelo, zelo, zelo nizka.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
A je že bilo? Nisem vedel. Sicer niti ne mislim debatirati. Sem prepričan, da pri prodaji v splošni akciji niso na izgubi. Pri kakšnem mogoče malo zaslužijo, pri drugem so na pozitivni ničli, pri tretjem pa imajo mogoče par 10eur "izgube".

Subvencije pri dražjih paketih so pa gotovo tiste "prave subvencije". Saj mi ni treba verjeti... ampak že zdrava pamet ti narekuje, da je nekaj na tem
smile-1.gif

Tvoja zdrava pamet ni preveč zdrava, ker se moti. Saj bi ti lahko dokazal, pa se mi ne da. Ti kar živi v zmoti, samo priporočam ti da ne razlagaš tega naglas. Najlažje je nekaj nakladat, čeprav nimaš nobenega dokaza.

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
Za mobitel res nimam dokaza, ker ne poznam njihovih nabavnih cen. Ampak vsi vemo, da niso to "redne cene", za katere se aparati prodajajo pri njih.

Lahko pa za primerjavo vzamemo Tušmobil in iPhone 3Gs 16Gb, za katerega vsi poznamo maloprodajne cene v tujini (cca. 600eur... pri nabavi večih komadov tudi ta cena lahko pade).
http://www.tusmobil.si/index.p...ils&item=53
In sedaj cene pri Tušmobilu:
Prosta prodaja: 799eur
Tušmobil5: 639eur za 12 mesecev, 609eur za 24 mesecev
Tušmobil10: 629eur za 12 mesecev, 599eur za 24 mesecev
Tušmobil15: 609eur za 12 mesecev, 559eur za 24 mesecev
Tušmobil20: 599eur za 12 mesecev, 519eur za 24 mesecev

Vau... res visoke subvencije
smile-1.gif

In predenj mi sedaj nekdo nazaj napiše... da to je Tušmobil, ne moreš primerjat s subvencijami Mobitela...
Evo primer istega telefona:
HTC Desire:

Tušmobil:
Redna cena: 489eur
Tušmobil20: 339eur (za 12 mesecev vezave!!!)

Mobitel:
Redna cena: 530eur
Splošna akcija: 339eur (za 24 mesecev vezave)

Sedaj naj mi pa še nekdo reče, da pri nizkih paketih (splošni vezavi) ne zaslužijo že s prodajo telefonov. Ok... mogoče res ne zaslužijo. Ampak v minus tudi ne gredo
smile-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
Ah. Komentarji na nivoju, ni kaj
smile-1.gif

Ful sem jim fouš.. tudi jaz bi rad več denarja
grin1.gif

Jaz sem samo napisal svoje mnenje... ga pa nikomur ne vsiljujem.

Pa brez skrbi... sem kupil telefon tam, kjer mi je pasalo (v tujini)
wink-1.gif

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.515
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
Ah. Komentarji na nivoju, ni kaj
smile-1.gif

Ful sem jim fouš.. tudi jaz bi rad več denarja
grin1.gif

Jaz sem samo napisal svoje mnenje... ga pa nikomur ne vsiljujem.

Pa brez skrbi... sem kupil telefon tam, kjer mi je pasalo (v tujini)
wink-1.gif

Deky se je samo spotaknil ob tebe, ker si malo bolj negativno pisal cez Tusmobil
grims-1.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
Ah... jaz nisem nič pisal čez Tušmobil. Imajo po mojem mnenju najboljšo izbiro telefonov glede na pakete. In tudi cene so OK (jih zaradi mene ni treba nižati). In tudi nisem mnenja, da je operater "karitas" ali kaj podobnega.

Hočem samo povedati, da naj si ljudje ne delajo utvar, kašno "uslugo" jim delajo operaterji... ker na koncu je tudi prodaja telefonov za njih samo biznis. Bi jaz skoraj raje vidil, da bi se osredotočili samo na storitve, prodajo telefonov pa naj pustijo drugim. Ampak potem bi se pa storitve podražile, ker bi se dobiček drugje znižal
smile-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.