Novo pri Mobitelu VI.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Pa kdo govori o "uslugi"???? Gre za posel. Zate (in NE za operaterja) telefon v malorpodaji stane 500 EUR.
Če greš na vezavo, boš prav tako plačal polno ceno, le da boš v 24 mesečnih obrokih pokril razliko med 500 EUR in subvencionirano ceno.

Ja, operater telefone dobi ceneje. Konec koncev ni vseeno, če Franc kupi 1 kos telefona ali pa operater 500 kosov. Operater dobi popust na količino, verjetno pa tudi na poslovno sodelovanje. Nokia recimo v enem letu zlifra preko operaterjev kakšnih 30 modelov mobilnikov. Če je kupec vedno operater to na letni ravni pomeni krepko čez 100.000 kupljenih telefonov. Verjetno dobi kakšen popust, kajne?

Ni pa nujno, da po svoji nabavni ceni prodaja telefone v maloprodaji. Ker tudi to počne in tega zagotovo ne počne brez da bi nekaj zaslužil.

Skratka, ni poanta koliko ostane operaterju. Poanta je, po kakšni ceni je dobrina na voljo končnemu uporabniku. Če ima ta na voljo maloprodajno ceno zanj, mu operaterjeva nabavna cena ne koristi prav nič ker po tej ceni telefona ne bo mogel kupiti.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.203
6.991
113
pri taščici
več kmalu
10.gif

Strijc

Pripravnik
10. sep 2007
270
0
16
Mene pa zanima kje lahko vidim oz. najdem tabelo telefonov za MPO-M... In ali že obstaja m:rokovnik, namiznik za mac OSX??

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Ta Galaxy Tab bo pomojem bolj uspešen od iPada. Seveda bo odvisno tudi od cene kakšna bo. Ampak poleg Androida in vseh dobrot bo imel še kamero zraven, ki jo iPad kolikor vem nima. Kdo si bo morda nabavil to namesto telefona, ker se mi zdi, da se bo dalo tudi telefonirati s tem.:)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Samsungov tablični bo super zadeva, ko bo. Ne bom zanikal, da sem ga že imel v rokah, niti tega ne bom potrdil
evil.gif

Mikrohard

iPhone Profi
20. jul 2007
5.887
772
113
www.jernej.org
Ko je aplikacija (M:SMS) odprta, imaš dve možnosti...

1.) Zgoraj v menu baru klikneš na "Window" in potem "Monitor"
2.) Bližnjica na tipkovnici: CMD+2

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.