Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Skupina Telekom je v prvih treh mesecih ustvarila za 633 tisoč evrov čiste izgube.
bo treba mobitel in telekom združiti ter odpustiti vsaj 200 ljudi ...
Kaj je pa glavni razlog? Dolgovi T2 do Telekoma.
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Skupina Telekom je v prvih treh mesecih ustvarila za 633 tisoč evrov čiste izgube.
negativno poslovanje Kosovskega Ipka ter makedonskega One ter neracionalno poslovanje družb v Sloveniji.Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Kaj je pa glavni razlog? Dolgovi T2 do Telekoma.
tukaj imaš lastniške teleže v vseh slovenskih mobilnih podjetjih:Citat:
Uporabnik Bush pravi:
TELEKOM SLOVENIJE, d.d., Ljubljana (TLSG)
10 največjih delničarjev - 31.12.2008
Ime lastnika, delež (v %)
1. REPUBLIKA SLOVENIJA 52,54
2. SLOVENSKA ODŠKODNINSKA DRUŽBA, D.D. 14,25
3. KAPITALSKA DRUŽBA, D.D. 5,59
4. NFD 1 DELNIŠKI INVESTICIJSKI SKLAD D.D. 2,39
3. KAPITALSKA DRUŽBA D.D. - PPS 1,77
5. ALPE- ADRIA PRIVATBANK AG 1,16
6. CONFINVEST AKTIENGESELLSSCHAFT 1,10
7. DELNIŠKI VZAJEMNI SKLAD TRIGLAV STEBER I 0,82
8. MAKSIMA HOLDING D.D. 0,78
9. POTEZA NALOŽBE D.O.O. 0,58
10. LUKA KOPER, D.D. 0,50
Skupaj 10 največjih - 81,48%
ostali 18,52%
Mikro, enim pač ne potegne, in živijo razmišljajo, kot da smo leta 2003.Citat:
Uporabnik Mikrohard pravi:
In smo spet pri predpostavki, da jim Dđabest ustvarja izgubo... me prav zanima, kakšno povprečno porabo zakupljenih količin so uporabili pri izračunu te izgubeJaz niti ene zakupljene količine ne izrabim do 30% (določenih še do 10% ne)... me prav zanima, če jim ustvarjam izgubo...
Citat:
Uporabnik Bush pravi:
Glede cen medomrežnih povezav sem že na prejšnji strani razložil: če ima Mobitel isto število minut klicev zaključenih v Si.mobilovem omrežju in Si.mobil isto število minut klicev zaključenih v Mobitelovem omrežju - kdo komu kaj plača?
Drugič, s prihodom LTE, ki temelji na IP tehnologiji, postane poslovni model zaračunavanja klicev na dolžino pogovorov čedalje manj smiseln in tudi odstranjen od stroškovne realnosti. Ne moreš tistih par kbit/s pasovne širine glasovnega pogovora zaračunavati kot žafran, če imaš neomejeni internet (do 20GB ali kakorkoli že) po fiskni ceni max 29€/mesec v SLO. Zakupljene količine nekako zabrišejo to realnost in izgledajo bolj privlačne uporabnikom.
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Prav tako na Mobitelu in Telekomu Slovenije dela preveč nepotrebnih ljudi. Poglejmo na Mobitel. Si.mobil je v prvem četrtletju ustvaril 6,5 mio €, Mobitel 7,9 mio € čistega dobička. In Mobitel ima 2x več uporabnikov kot si.mobil, prav tako pri cenah. Tu nekaj ni uredu!
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Se pa strinjam glede infrastrukture v omrežje da Si.mobil nič ne vlaga v nasprotju z Mobitelom.
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
DObiček Mobitela državi za dividence ne zadostuje, vsaj če ne bi imel Telekom Mobitela bi imel 8 mio € čiste izgube.
Mobitel je Si.mobilu sam podaril dobiček. Kokar slišim v glavnem gredo uporabniki iz Orta na Itak Džabest. Mobitel s tem paketom ustvarja izgubo. Kdor je še vedno na Ortu pa plačuje megalomanske račune za klice v Mobitel.
Se pa strinjam glede infrastrukture v omrežje da Si.mobil nič ne vlaga v nasprotju z Mobitelom.
Je pa dejstvo da je na TS in m@ preveč zaposlenih. Telekom Slovenije vse razvija za Ipko in One, pa vseeno izguba tam.
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Šusmobilov PR tu mi gre pošteno na živce. Misli človek da bo prebral kaj konkretno novega, kak nov telefon, mogoče kake nove storitve, spremembe cen storitev itd. ... pa je zadnje leto polovico vsega samo neko brezvezno politično nabijanje in pravljice po katerih bi mobitel moral biti že zdavnaj pod cipresami, ki mene, pa še koga drugega, kot povprečnega uporabnika storitev prav en drek brigajo