Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Bil danes v prenovljenem mobitelovem centru...zgleda lepše, prodajalci pa še vedno antipatični, vsaj nekateri.

Na srečo ne sprašujem tam za informacije običajno.

medo10

Fizikalc
3. sep 2007
1.693
7
38
KSZ
A mogoče kdo ve, ali se da razmerje prekiniti v zadnjem mesecu pred iztekom aneksa brez penalov? Po aneksu bi temu naj bilo tako, saj zaračunajo penale za vsak dopolnjen mesec pred iztekom vezave.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
Pri Mobitelu za predčasno prekinitev aneksa/pogodbe plačaš po številu polnih mesecev do poteka vezave. Če je manj kot mesec torej ne plačaš nič.

Davidoff

Bumbar
22. jul 2007
10.027
1.477
113
KSZ

Novo pri Mobiteu, Blackberry Curve 8520.
Povezani 44/77 79€
Povezani 33/55 199€
Splošna akcija 279€

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Glede na to, da gre za GSM aparat in ne UMTS, je vezava 12 mesecev... Sicer pa to pise na Mobitelovi strani... samo odklikat je treba tja
smile-1.gif
...

http://www.mobitel.si/telefoni-in-naprave/aparati.aspx?aid=1305&pu=0

20090922-nricbf8bj6w8dpfnxhag7apujw.png

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Samsung E1107 Crest Solar, Splošna akcija 9€, GSM Vezava 12mesecev
• Preprost GSM mobitel s poudarkom na EKO delovanju
• Polnjenje s solarnimi celicami
• Ena ura polnjenja na soncu zadošča za 5 do 10-minutni pogovor
• FM radio s priloženimi prostoročnimi slušalkami
• Na voljo v črni barvi

Aliens

3700. registrirani uporabnik
18. jun 2008
319
4
18
Citat:
• Ena ura polnjenja na soncu zadošča za 5 do 10-minutni pogovor
To mi deluje precej malo, ali se motim? Je dovolj svetloba ali mora biti sonce?

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Piše na soncu, tako da bo verjetno sama svetloba premalo. Je pa bolje tudi to, kot kamen v hrbet (bi rekel kolega
smile-1.gif
)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Seveda ima baterijo kot vsak drug mobilnik. Razlika je v tem, da se baterija polni na dva načina - klasično s polnilcem in tudi preko solarnih celic. Po domače - telefon imaš na svetlem, najbolje soncu in se baterija polni. Če ga pustiš dovolj dolgo se lahko polni samo tako. Če je telefon predvsem namenjen temu, da je stalno vključen in se na dan z njim pogovarjaš kakšno urico ali manj, se ga lahko polni le s celicami. Jaz ga bom imel kot telefon za razne izlete (npr s čolnom kjer nimam ravno elektrike na samotnih otokih ali v primeru brodoloma) ter kot telefon, ki bo ves čas za vsak slučaj v avtu.

Bush

Fizikalc
19. okt 2008
1.735
0
36
No ja, GSM ne vleče ravno veliko daleč od civilizacije. Če nimaš na nekem območju elektrike, je verjetnost, da je pokritje z GSM signalom še manjša. Če greš z avtom, imaš itak avto polnilnik - veliko bolj priročno. Tudi elektroniko je bolje dati v senco, kot da se ti pregreva na soncu.

Edini uporabni scenarij: si nekje brez elektrike dlje časa, ne greš z avtomobilom in tam je pokritje z GSM. Ne vem ravno kolikokrat se to zgodi. Če taboriš, imaš lahko s sabo agregat/UPS.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
No ja. Avtopolnilec ni priložen v škatli, ga je treba dokupiti. Druga stvar pa je tudi v tem, da se ni treba sekirati, če nimaš ravno polne baterije, ko greš od doma. To, da se ti telefon polni skoraj ves čas podnevi je prav cool. Upam, da bo tudi BlakBerry izumil kaj takšnega. Trenutno imam zanj dva polnilca, enega doma, drugega v službi. Se mi je že kdaj zgodilo, da sem ostal s praznim telefonom. Skratka, meni je ideja cool.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Ideja takega mobilnika je super, se strinjam. Vprašanje pa je, kakšen bo izkoristek teh solarnih celic pri bolj Hi-tech telefonih, kot prvo so navadno požrešnejši, kot drugo, so pa bolj v uporabi in se ne "sončijo" toliko. To je nekako moje mnenje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.