Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Oba testiram že nekaj dni. X10 je vsaj meni lepši, Desire pa je boljši. Ima boljši zaslon (OLED), hitrejše delovanje (boljša odzivnost v menijih), tudi malo manjši je. Ob zelo resni obremenitvi je baterija obeh zdržala dan in pol.

Ne vem, če je boljši zaslon zato, ker je OLED. OLED se namreč obupno izkaže na soncu. Tu X10 zmaga. Poleg tega je X10 "kaznovan" z Androidom 1.6, ki podpira samo 65k barv, čeprav hardversko zaslon podpira 16M. Ko bo možna nadgradnja, kar pri SE obljubljajo, se bo popravilo še to. Edini resni minus zaslona X10 je to, da ne podpira multi-toucha.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:
Oba testiram že nekaj dni. X10 je vsaj meni lepši, Desire pa je boljši. Ima boljši zaslon (OLED), hitrejše delovanje (boljša odzivnost v menijih), tudi malo manjši je. Ob zelo resni obremenitvi je baterija obeh zdržala dan in pol.

Ne vem, če je boljši zaslon zato, ker je OLED. OLED se namreč obupno izkaže na soncu. Tu X10 zmaga. Poleg tega je X10 "kaznovan" z Androidom 1.6, ki podpira samo 65k barv, čeprav hardversko zaslon podpira 16M. Ko bo možna nadgradnja, kar pri SE obljubljajo, se bo popravilo še to. Edini resni minus zaslona X10 je to, da ne podpira multi-toucha.

Nisem preveč tehnično podkovan tip, samo menda je teh 16M barv mit. Na telefonih naj bi se uporabljali LCD zasloni s TN-film matriko (ki naj bi bila prisotna tudi pri veliki večini prenosnikov in računalniških monitorjev), in ti zasloni naj ne bi bili sposobni prikazati več kot 18-bitne slike, kar nanese 262.144 barv (nikakor 16M!). Če ta trditev drži, potem lahko samo rečem, da je 16M na X10 eno navadno nabijanje.
bonk.gif

Medtem, ko naj bi OLED zasloni dejansko podpirali prikazovanje 16M barv, a imajo drugo slabost, in sicer njihova vidljivost ob direktni sončni svetlobi je precej slabša.

Tukaj imate še primerjavo z enega foruma med 262K in 16M sliko.

suzumiyakf6.png

Pa še povzetek iz wikipedie :

Citat:
...TN panels represent colors using only 6 bits per color, instead of 8, and thus are not able to display the 16.7 million color shades (24-bit truecolor) that are available from graphics cards. Instead, these panels display interpolated 24-bit color using a dithering method that combines adjacent pixels to simulate the desired shade...

Nazadnje urejeno:

fara

Pripravnik
15. sep 2007
130
0
16
Citat:
Uporabnik BeerBelly pravi:
Jaz sem ga kupil v centru na Ajdovščini (Ljubljana). Že dopoldne. Sta pa nanj naložena 2 Mobitelova widgeta, če komu to kaj pomeni (Telefon je bil prižgan potemtakem). Mene to ne moti.

Katera dva mobitelova widgeta? Mobitel ima svoje widgete? imel bi ga za pregled zakupljenih količin..

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Citat:

Da sonce je problem, sicer pa OLED ponuja bolj kontrastno sliko in bolj izrazite barve. Pa pri porabi je razlika. Ker svetijo posamezni piksli in nima osvetlitve celega zaslona, je s stališča varčevanja z baterijo imeti črno ozadje zaslona.
Drugače pa si oglej kakšne fotke in film na OLED. Prikaz je boljši kot pri plazma TV. Problem je le, da tako velikih formatov OLED zaslonov še ne izdelujejo.

Drugače pa se do nadaljnjega ne mislim kaj veliko aktivno ukvarjati s tem delom foruma. Preprosto se mi ne da izgubljati časa in vlagati trud nekam, kjer s svojim spemom kraljuje npr SawyerX. Če določen folk ni sposoben konstruktivne debate in ne doda kakšnih novih ali koristnih info v prid spletne skupnosti, potem pač ni za pričakovati, da se bodo s to spletno skupnostjo ukvarjali malce bolj resni uporabniki.

Dokler se pacienti ne umirijo bom novosti in koristne napovedi sporočal na konkurenčnem forumu. Skratka, stvar moderatorjev in njihovih interesov.

monaco

gps navigator
19. jul 2007
3.640
0
36
www.ramsak.si
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
lahko napišeš link foruma na ZS? Hvala.
Tudi mene zanima. Konec koncev če ne bi bili pravočasno informirani, nas ne bi bilo tukaj jo je mobisux umrl (ok, zame je umrl ko se ni smelo več pisat na njem kako se odklepajo naprave)

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik monaco pravi:
Citat:
Uporabnik Jado pravi:
lahko napišeš link foruma na ZS? Hvala.
Tudi mene zanima. Konec koncev če ne bi bili pravočasno informirani, nas ne bi bilo tukaj jo je mobisux umrl (ok, zame je umrl ko se ni smelo več pisat na njem kako se odklepajo naprave)

Mislim, da ima v mislih ravno mobisux. Ali pa morda mobile.si.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Veš kdaj sem imel jaz priložnost preizkusiti OLED zaslon? Ko ga je prvi v svojem aparatu uporabil brand, ki ga že nekaj časa ni več Gre za BenQ-Siemens S88 GSM Arena . Več kot 4 leta nazaj. Že takrat sem poslušal pravljice, da bo s to tehnologijo mogoče narediti "platno" oziroma "zavese" televizorje. Tako da ne vidim razloga, da bi tehnologija, ki se takrat ni prijela zdaj čudežno "vžgala". Enostavno je bil tisti zaslon neberljiv na že čisto običajni zunanji svetlobi. Aparat imam še vedno doma, moram pa v vsakem primeru najprej prešlatat aktualnega HTC-ja, preden sodim njega konkretno. Zaenkrat se igram z X10
evil.gif

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Jaz razlike med 256k in 16M barvami ne vidim. Drugo je pa razlika med 65k in 256k. Povsem možno, da gre za marketinško foro, a uporablja jo tudi Nokia za svoje TFT zaslone. Tu gre bolj za problem, da zaslon ne more prikazati vsega kar zna, ker ga omejuje OS.

tsunami

Majstr
6. jun 2008
1.492
308
83
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
Veš kdaj sem imel jaz priložnost preizkusiti OLED zaslon? Ko ga je prvi v svojem aparatu uporabil brand, ki ga že nekaj časa ni več Gre za BenQ-Siemens S88 GSM Arena . Več kot 4 leta nazaj. Že takrat sem poslušal pravljice, da bo s to tehnologijo mogoče narediti "platno" oziroma "zavese" televizorje. Tako da ne vidim razloga, da bi tehnologija, ki se takrat ni prijela zdaj čudežno "vžgala". Enostavno je bil tisti zaslon neberljiv na že čisto običajni zunanji svetlobi. Aparat imam še vedno doma, moram pa v vsakem primeru najprej prešlatat aktualnega HTC-ja, preden sodim njega konkretno. Zaenkrat se igram z X10
evil.gif

He, he, sam imam še vedno Siemens Benq S88 nekje v predalu. Lepo izdelan telefon, malce hroščat (sms-i), a sonca nima preveč rad. Ne vem kako bi prišel do flash kabla, mogoče bi posodobitev odpravila upočasnitev telefona, kadar se v spominu nakopiči malo več sms-ov.

ChaoRen

Fizikalc
21. jul 2007
5.409
0
36
125
Citat:
Uporabnik tsunami pravi:
Citat:
Uporabnik ChaoRen pravi:
evil.gif

He, he, sam imam še vedno Siemens Benq S88 nekje v predalu. Lepo izdelan telefon, malce hroščat (sms-i), a sonca nima preveč rad. Ne vem kako bi prišel do flash kabla, mogoče bi posodobitev odpravila upočasnitev telefona, kadar se v spominu nakopiči malo več sms-ov.

Temu telefonu ne pomaga prav nič. Hardversko super izdelek, a softversko tajvanska jajca (takrat sem jim rekel da naj dajo gor kar SW od SE K750i in se bo aparat prijel
evil.gif
).

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.916
659
113
Citat:
Drugače pa se do nadaljnjega ne mislim kaj veliko aktivno ukvarjati s tem delom foruma. Preprosto se mi ne da izgubljati časa in vlagati trud nekam, kjer s svojim spemom kraljuje npr SawyerX. Če določen folk ni sposoben konstruktivne debate in ne doda kakšnih novih ali koristnih info v prid spletne skupnosti, potem pač ni za pričakovati, da se bodo s to spletno skupnostjo ukvarjali malce bolj resni uporabniki.

Dokler se pacienti ne umirijo bom novosti in koristne napovedi sporočal na konkurenčnem forumu. Skratka, stvar moderatorjev in njihovih interesov.

SawyerX se je včeraj zjutraj za vedno "poslovil" od alterja. Tako da vedi, da nam ni vseeno če nekdo smeti po forumu.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.