Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

kukomah

Zelenc'
18. mar 2010
11
0
1
A je kaj zdaj novega pri mobitelu ali ne?Kolikor jaz gledam na spletni strani se ni nič spremenilo glede paketov, al se motim?

blue007

Pripravnik
6. feb 2009
612
0
16
Mobitel ima za leto 2009 čistega dobička 41.153.000 €, poslovni prihodki pa znašajo 410.202.000 €.

Če UVK spozna Mobitel krivega v najslabšem primeru bo Mobitel moral plačati kazni v višini 41 mio € (10% prihodkov).

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
ha ha ha ha. Jaz verjamem v Batmana in Miki Miško.
Četudi bi batman postal resnica bi bil rezultat le ta, da bi ves dobiček šel državi v proračun preko UVK, posledično pa ga ne bi šlo nič državi v proračun preko dividend. Edini oškodovani bi bili ostali manjši delničarji pa delnica bi strmoglavila in omogočila poceni nakup določenim ljudem, ki na to čakajo. Skratka, worst case kazen je tudi worst case scenarij za delničarje, največjega med njimi, taisto državo. Lahko si prepričan, da bo Batman še naprej le v pravljicah.

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
ksz

Trenutno sem pri S!mobilu in resno razmišljam o prestopu k M@. zadnjič sem nekje zasledil, da če sklenem novo razmerje pri mobitelu, imam potem 3 mesece brezplačno naročnino (za katerikoli paket). pa me zanima če to še velja oz. do kdaj to velja?

lp

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
SawyerX, saj bo tudi zate kakšna nova Nokia Classic z velikimi tipkami, velikim zaslonom in veeeelikimi fonti ter zeleno tipko za klic. Ne biti nevoščljiv tistim, ki želijo nekaj več in to celo znajo uporabljati.

SawyerX

Pripravnik
28. jan 2010
191
0
16
Nisem nevoscljiv. Pravim da so v kameni dobi. Toti milstone je ze zunaj pol leta ali vec. Kdo ga je hotel imeti ga tak ze ima. Verjamem tudi da bo cena zasoljena napram mobidvetu. Hehe

Povrhu tega ponuja neki T Mobile HTC Desire za 160funt v paketu za 10Funt z 100 minutami in unlimited intenret. Kaj bo mobitel naredo 450€? Right

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Nabijaš.

Za 10 funtov mesečne naročnine pri T-Mobile UK dobiš paket, ki vsebuje HTC Desire za 164 funtov (185 EUR). Paket za 10 funtov vsebuje 100 minut pogovorov, 100 SMS in "unlimited internet". Velja fair usage policy za njihov "neomejen internet". Meja je 1GB mesečno.

Sicer pa so cene v UK nižje. Lahko se preseliš tja in uživaš. Dokler pa si v SLO si pač prisiljen plačevati slovenske cene, te pa so posledice mikro trga in bolanih predpisov, ki zahtevajo vse, od SLO navodil, porihtanega servisa itd. Proizvajalci temu primerno prilagodijo cene za Slovenijo in te ne bodo nikli nižje kot za kakšen T-Mobile. Že zaradi nabavljenih količin aparatov ne. Pri nas se operaterji ukvarjajo s tem ali bodo naročili 300 ali 400 telefonov, T-Mobile pa s tem ali bi naročil 100.000 ali 200.000 komadov. Kdo bo dobil nižje cene? Odgovor ni težek.

Pri Mobisvet pa tudi lahko kupiš. Ko bo crknil ga nesi k njim ker ti ga SLO servisi ne bodo povohali. Meje so odprte, vsak po svoje.

Nazadnje urejeno:

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Citat:
Uporabnik smith pravi:
ksz

Trenutno sem pri S!mobilu in resno razmišljam o prestopu k M@. zadnjič sem nekje zasledil, da če sklenem novo razmerje pri mobitelu, imam potem 3 mesece brezplačno naročnino (za katerikoli paket). pa me zanima če to še velja oz. do kdaj to velja?

lp

Velja, če narediš prehod Simobil - Mobitel (obdržiš št.) in se vežeš minimalno za obdobje 12m ali 24m (nakup gsm ali umts aparata).

smith

Pripravnik
18. avg 2007
445
0
16
Citat:
Uporabnik darinkoman pravi:
Citat:
Uporabnik smith pravi:
ksz

lp

Velja, če narediš prehod Simobil - Mobitel (obdržiš št.) in se vežeš minimalno za obdobje 12m ali 24m (nakup gsm ali umts aparata).
super!
do kdaj pa velja ta akcija? ali je pač vedno v veljavi?

Narodnjak

Majstr
20. jul 2007
10.358
307
83
39
Ljubljana
kdaj greš sklenit naročnino?

jz v petek
grin1.gif

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Mobitel ima na trgu 15 pomembnen tržni delež (Dostop do javnih mobilnih telefonskih omrežij in posredovanje klicev iz teh omrežij (medoperaterski trg)) in zaradi tega je Mobitel zlorabil prevladujoč položaj.

Ni res, Mobitel je operater v skladu z nacionalnim interesom, ki zapovrh zagovarja tudi socialni dialog. Kar za ostale operaterje na slovenskem trgu ne moremo trditi.
Zategadelj Mobitel sploh ne more zlorabljati prevladujočega položaja, temveč je to njegov glavni cilj, v skladu z smernicami nacionalnega interesa.
zmaga.gif

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.547
297
83
Citat:
Uporabnik Toncek pravi:
Citat:
Uporabnik blue007 pravi:
Mobitel ima na trgu 15 pomembnen tržni delež (Dostop do javnih mobilnih telefonskih omrežij in posredovanje klicev iz teh omrežij (medoperaterski trg)) in zaradi tega je Mobitel zlorabil prevladujoč položaj.

Ni res, Mobitel je operater v skladu z nacionalnim interesom, ki zapovrh zagovarja tudi socialni dialog. Kar za ostale operaterje na slovenskem trgu ne moremo trditi.
Zategadelj Mobitel sploh ne more zlorabljati prevladujočega položaja, temveč je to njegov glavni cilj, v skladu z smernicami nacionalnega interesa.
zmaga.gif

Mobitel ne more zlorabljat prevladujočega položaja.... a se ti hecaš...
hysterical-1.gif

irgolim

Pripravnik
3. feb 2010
38
0
6
37
ms
pozdravljeni

izdana je bila nova brušura mobitelovi naročniški paketi in ugodnosti v kateri sem zasledil da se pri paketu itak džabest zniža prenos podatkov na 100mb

lp

Commodore

Fizikalc
14. jul 2008
1.977
40
48
Citat:
Uporabnik Toncek pravi:
zmaga.gif

Tako kot Mercator in NLB, a ne. Temu primerne so tudi cene, saj klientelizem in korupcija potrebujeta zanesljiv "nacionalni" vir financiranja.
evil.gif

Pozabil si na zacetku in na koncu dodati "sarkazem mode on / sarkazem mode off".
smirk-1.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.