Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
Glej si ti strokovnjake na M@...s prenosom je vse ok, .....sam edino številka očitno ni bla prenesena. NE VEJO kako pomagat, samo napotili so me tja kjer sem sklenil naročniško razmerje. Dokopljem so do nekih številk, kjer prav prenose delajo in pravijo da vse štima, da je bila številka prenesena ob 3 zjutraj, a glej ga zlomka, meni še vedno deluje Tuševa simka :/

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
a si pogledal na npch.si kje se nahaja tvoja številka?? ker če je bil res izveden potem mora pisati @m, če pa ne so pa pr @m zajebal....

erazem12

Pripravnik
15. feb 2008
167
0
16
Problem je bil v tem, da je moja številka kot rečeno, še po "opravljenem" prenosu še naprej delovala in to akivno pri "starem" operaterju, pri mojem novem operaterju pa mi niso znali pojasniti, kaj je narobe. Potem nekaj časa, kakšno urco pa pol, številka ni obstajala, potem pa so pri M@ naredili izklop in še enkrat vklop, pa je stvar delala. Me je pa popolnoma razpenilo, ker se mi je to zgodilo v ponedeljek zjutraj....škoda da smetim temo še naprej. Hvala za nasvete. Če bi pa imel še eno urco časa danes dopoldan bi pa vztrajal, da mi povejo kdo ga je kiksnil in potem ni hotel priznati napake in v čem je bil problem.
lp

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik erazem12 pravi:
Problem je bil v tem, da je moja številka kot rečeno, še po "opravljenem" prenosu še naprej delovala in to akivno pri "starem" operaterju, pri mojem novem operaterju pa mi niso znali pojasniti, kaj je narobe. Potem nekaj časa, kakšno urco pa pol, številka ni obstajala, potem pa so pri M@ naredili izklop in še enkrat vklop, pa je stvar delala. Me je pa popolnoma razpenilo, ker se mi je to zgodilo v ponedeljek zjutraj....škoda da smetim temo še naprej. Hvala za nasvete. Če bi pa imel še eno urco časa danes dopoldan bi pa vztrajal, da mi povejo kdo ga je kiksnil in potem ni hotel priznati napake in v čem je bil problem.
lp

Lahko ti samo povem, da Mobitel ni osvežil svoje baze in iz tega razloga je prišlo do tega
wink-1.gif
.

Lp.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
M:povsod

Kaj M:povsod omogoča?

* Internetno telefonijo (VoIP) prek svetovnega spleta.
* Dosegljivi ste na svoji mobilni telefonski številki.
* Kadar kličete, se klicanemu prikaže vaša mobilna telefonska številka.
* Pogovarjate se lahko, če sta oba s sogovornikom prijavljena v M:povsod ali če je eden od vaju v mobilnem ali stacionarnem omrežju.
* MPO-uporabniki lahko kratke številke uporabljate tudi pri klicih v tujini.

Kaj potrebujem?

* Naročniško razmerje, na katero M:povsod vključimo.
* Aktivirano storitev M:povsod.
* Uporabniško ime (vaša telefonska številka v obliki 38641xxxxxx).
* Geslo (enako geslu za Moj Mobitel ali spletni Planet).
* Ustrezen mobitel (s seznama na desni strani), ki omogoča WLAN in internetno telefonijo (VoIP) ali računalnik z ustrezno programsko opremo. Če uporabljate model Nokia E75, Nokia N79 ali Nokia N85, pošljite ključno besedo P MPOVSOD na 1919 in prejeli boste programček, ki vam bo omogočal uporabo storitve.
Če imate mobitel, ki omogoča WLAN, a nimate programa, ki podpira internetno telefonijo, lahko uporabite program fring, na računalnik pa si lahko namestite program Xlite. Oba sta brezplačna.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.509
780
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik darinkoman pravi:

zanimivo - ve mogoce kdo, ce lahko v tujini uporabljam kartico tujega operaterja za prenos podatkov in smo preko tega povezani na SIP?

Seveda lahko... lahko imas celo terminal brez telefonskega dela (recimo iPod Touch ali Nokiin Internet tablet) in s pomocjo SIP klienta telefoniras... Pri TOuchu je edini problem, ker nima vgrajenega mikrofona, zato moras uporabiti slusalke z mikrofonom ...

Sam sem recimo probal M:povsod na iPhone-u z vstavljeno Si.mobilovo SIM kartico in preko 3G omrezja ... in zadeva deluje
smile-1.gif
...

tratnjak

Fizikalc
10. maj 2009
1.020
32
48
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
Citat:
Uporabnik darinkoman pravi:

zanimivo - ve mogoce kdo, ce lahko v tujini uporabljam kartico tujega operaterja za prenos podatkov in smo preko tega povezani na SIP?

Seveda lahko... lahko imas celo terminal brez telefonskega dela (recimo iPod Touch ali Nokiin Internet tablet) in s pomocjo SIP klienta telefoniras... Pri TOuchu je edini problem, ker nima vgrajenega mikrofona, zato moras uporabiti slusalke z mikrofonom ...

Sam sem recimo probal M:povsod na iPhone-u z vstavljeno Si.mobilovo SIM kartico in preko 3G omrezja ... in zadeva deluje
smile-1.gif
...

sej glede SIP omrezij mi je jasno kako deluje imam E60 in ze nekaj casa uporabljam lowratevoip :D
V tem primeru me je bolj zanimalo ali imajo kaksno zahtevo da mora biti njihova kartica noter.

Kaj pa mogoce ves kaksen je kaj prenos podatkov up/down za minuto pogovora? Kak benchmark bi bil dobrodosel - gledam hrvaski vipme in za 30 kun dobis 100mb, pa da si znam preracunat :D

rollingstones

800. registrirani uporabnik
3. sep 2007
514
0
16
Rožna dolina
Zanima me ali družba Mobitel pripravlja kakšno alternativo paketu SIMPL+, ki ga na novo trži Simobil...

Namreč, stara mati ima paket Penzion Plus, pri katerem je naročnine 5.99 €, ostalo pa so pogovori.
Glede na to, koliko telefonira preko GSM aparata, bi na Simobilovem (novem) paketu porabila znatno manj kot sedaj.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik rollingstones pravi:
Zanima me ali družba Mobitel pripravlja kakšno alternativo paketu SIMPL+, ki ga na novo trži Simobil...

Namreč, stara mati ima paket Penzion Plus, pri katerem je naročnine 5.99 €, ostalo pa so pogovori.
Glede na to, koliko telefonira preko GSM aparata, bi na Simobilovem (novem) paketu porabila znatno manj kot sedaj.

Na Tušmobil-u paket BREZ še manj, naročnina 0€, cena klica v vsa omrežja 10 centov
wink-1.gif
.
Ob enem ima možnost povezati štiri mob.telefonske številke TMB s katerimi se pogovarja lahko zastonj, kot dodatno.

KLIK

KLIK

ali pa opcija za 3,75, prejme 50 minut za klice v vsa SLo omrežja ob dvo letni vezavi, skupina štirih je lahko tudi zraven
grin1.gif
.

In še enkrat Simobil niti od blizu, niti od daleč ni kakovostnejši v tem trenutku od Tušmobil-a, toliko v vednost, jih uporabniki Tušmobil-a prav odlično poznamo
grims-1.gif
.

Lp.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ti kar izvoli, no hard feelings. Tudi majhnim in uspeha željnim je treba pustiti nekaj trenutkov, da se trkajo po prsih.
Nisem pa vedel, da je Tušmobil postal humanitarna ustanova. če še ni, bo s takšnimi cenami kmalu
smile-1.gif

Kdor razmišlja vsaj malo srednjeročno pod sedanjo raven cen, še posebej v teh razmerah, ne bo šel. A ko voli, nek izvoli. Samo ne potem krivit vseh drugih za lastne finančne težave.

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Na Tušmobil-u paket BREZ še manj, naročnina 0€, cena klica v vsa omrežja 10 centov
wink-1.gif
,

Tebi matematika dela tezave? 10 centov je pomoje vec kot 8 centov... ali se jaz motim? Narocnina je enako 0€ ...
bonk.gif

Ok, še mal bomo zasmetili Mobitelov post
wink-1.gif
in sicer;

Tušmobil BREZ:
Naročnina za vsa omrežja 0€
Cena klica v vsa omrežja : 10centov
SMS; 8 centov
MMS; 10 centov
Na podlagi TUŠ kartice, ki jo vsak kdo lahko prejme zastonj, izoblikuješ skupino štirih naročnikov, kjer se med seboj pogovarjajo zastonj, recimo babica, vnuk, sin, snaha ali pa žena, sosed, prijatelj, mož
grims-1.gif
ipd.
Interval; pol minutni

Simobil SIMPL SI:
Naročnina; 0€
Znotraj omrežja; 8 centov
Vsa druga omrežja: 18 centov
SMS; 18 centov
MMS; 18 centov
Interval; minutno, sekundni

Simobil SIMPL:
Naročnina; 0€
V vsa omrežja; 11 centov
SMS; 11 centov
MMS; 11 centov
Interval; minutno, sekundni

Imaš možnost popravca
grin1.gif
, torej?

Lp.

Nazadnje urejeno:

Smrkc

Fizikalc
24. feb 2009
3.152
22
38
37
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:

Tušmobil BREZ:
Naročnina za vsa omrežja 0€
Cena klica v vsa omrežja : 10€
SMS; 8 centov
MMS; 10 centov
Na podlagi TUŠ kartice, ki jo vsak kdo lahko prejme zastonj, izoblikuješ skupino štirih naročnikov, kjer se med seboj pogovarjajo zastonj, recimo babica, vnuk, sin, snaha, ipd.
Interval; pol minutni

misliš 0,10€ oziroma 10centov....

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.