Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Od uporabnikov pričakuješ da bodo zasmetili z offtopicom mobitelovo temo zato, ker se tebi ne da odpreti nove teme?

Glej na forumu je cela ekipa mobile.si, pa še kup takih, ki stestirajo vse telefone, ki pridejo k operaterjem. Če bi odprl novo temo bi že imel en kup odgovorov, ki se nebi sklicevali na megapiksle.

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Iščem mobilni telefon, kateri mora delovati kot zunanji modem (torej ga povežem z računalnikom in grem na net), hitrost je zadost če je 3G in cena naj ne bi presegala 100€. Najraje Nokio.

Telefon iščem za brata, ki se za nekaj časa odpravlja nekam, kjer ni interneta.

On hoče Nokio (ni 100% pogoj), vendar jaz za naugodnejšo ponudbo vidim SonyEricsson c510 !?

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Ja pojdi na mobitelovo stran kjer imaš lepo vse telefone, obkljukaš kar ti je pomembno (izbere se lahko tudi samo drsne telefone) pa boš hitro videl kaj vse imaš na voljo. Če pa te zanima izbira katerega izmed dveh treh ali štirih je za vzeti pa to ne paše ravno v novo pri m@
smirk-1.gif

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik VitoC pravi:
Iščem mobilni telefon, kateri mora delovati kot zunanji modem (torej ga povežem z računalnikom in grem na net), hitrost je zadost če je 3G in cena naj ne bi presegala 100€. Najraje Nokio.

Telefon iščem za brata, ki se za nekaj časa odpravlja nekam, kjer ni interneta.

On hoče Nokio (ni 100% pogoj), vendar jaz za naugodnejšo ponudbo vidim SonyEricsson c510 !?

C510 je odlična izbira

SE_P1i

Pripravnik
7. feb 2008
887
0
16
C510 toplo priporočam
zmaga.gif

Imam pa manjši problem, namreč kupil sem dva, eden je ok, pri drugem pa mi smerni jostick neprijetno, ob pritisku, poka. Lahko to nesem nazaj zamenjat na Mobitel?

VitoC

Pripravnik
10. okt 2007
395
0
16
Prekmurje/Ljubljana
Obišči stran
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
Ja pojdi na mobitelovo stran kjer imaš lepo vse telefone, obkljukaš kar ti je pomembno (izbere se lahko tudi samo drsne telefone) pa boš hitro videl kaj vse imaš na voljo. Če pa te zanima izbira katerega izmed dveh treh ali štirih je za vzeti pa to ne paše ravno v novo pri m@
smirk-1.gif

Napisal sem samo zato sem, ker ni možnosti, da bi obkljukal, da deluje kot zunanji modem!??? No vsaj jaz ne vidim možnosti in nevem točno kateri vse to omogočajo!?

Drugače pa res ne paše pod novo pri @m, mogoče edino, če bo kdo povedal, da bo kmalu nova akcija, ki bo imela kaj takega..sorry.

ginekolog

1.300. registrirani uporabnik
1. okt 2007
585
7
18
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Hoj.
Moja kupuje nov GSM ki naj ima kvaliteto fotk kot moj K800i in naj bo preklopen. Ali obstaja kaj takega?

Sam sem bil pred isto dilemo, hotel sem top GSM s fotičem. Izbral sem N86 in je odličen, poseka k800 v vseh pogledih, razen v slikanju v diskoteki, ker ljudje muvajo in rabiš xenon flash. (tam je bil k800 pogojno uporaben, pri n86 pa morajo ljudje biti še bolj na miru). Priporočam... ni sicer poceni.
redface-1.gif

PS: Tudi satio je odličen fotič.

Nazadnje urejeno:

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Ja, ampak kako hitro....

Ne bom imenoval modela aparata. Vrhunski signal, z drugo napravo dosežen prenos v rangu 5,8 mb/s v downloadu. S telefonom doseženih 700 kb/s na isti lokaciji, ob približno istem času (najprej test zunanjega modema, nato test preko telefona, na istem računalniku, telefon povezan preko Bluetootha na računalnik).

Poleg teega se je v tem primeru povečal ping. Pri zunanjem modemu je bil nekje v rangu 70 ms, če me spomin ne vara. Pri mobilniku, kot podatkovni modem, povezan preko Bluetootha na prenosnik pa je ping dosegel kar 200 ms.

Ne vem zakaj, ali je problem procesorska moč mobilnika ali Bluetooth vmesnik, ampak razlika je precejšnja.

BluTuTh

Pripravnik
18. sep 2009
140
0
16
Citat:
Uporabnik coolpower pravi:
Ne vem zakaj, ali je problem procesorska moč mobilnika ali Bluetooth vmesnik, ampak razlika je precejšnja.
Bluetooth je razlog tvojih težav.

Version 1.2: 1 Mbit/s
Version 2.0: 3 Mbit/s

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik VitoC pravi:
Citat:
Uporabnik Pakul pravi:
smirk-1.gif

Napisal sem samo zato sem, ker ni možnosti, da bi obkljukal, da deluje kot zunanji modem!??? No vsaj jaz ne vidim možnosti in nevem točno kateri vse to omogočajo!?

Drugače pa res ne paše pod novo pri @m, mogoče edino, če bo kdo povedal, da bo kmalu nova akcija, ki bo imela kaj takega..sorry.
Recimo C510 deluje tako preko kabla, kot tudi preko plavega zoba

jest5

Guru
18. avg 2007
26.094
-8.767
113
Citat:
Uporabnik BluTuTh pravi:
Citat:
Bluetooth je razlog tvojih težav.

Version 1.2: 1 Mbit/s
Version 2.0: 3 Mbit/s
Eh, tudi BT 2.0 je dallllleeeeč od teh 3Mbit/s. Že 1,5 je velika sreča, če dosežeš.

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Nova tema odprta, pa nič od kupa odgovorov.
Zato ker ne znaš postavit pravega naslova teme. "Kateri tel naj kupim" vsi ignorirajo, ker se prepogosto ponavlja.
Boljše bi bilo "Kateri telefon ima najboljši fotkič glede na kvaliteto slike".
Pa zadosti offtopica, ker naslov teme je "Novo pri Mobitelu".

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Ja, ampak kako hitro....

Ne bom imenoval modela aparata. Vrhunski signal, z drugo napravo dosežen prenos v rangu 5,8 mb/s v downloadu. S telefonom doseženih 700 kb/s na isti lokaciji, ob približno istem času (najprej test zunanjega modema, nato test preko telefona, na istem računalniku, telefon povezan preko Bluetootha na računalnik).

Poleg teega se je v tem primeru povečal ping. Pri zunanjem modemu je bil nekje v rangu 70 ms, če me spomin ne vara. Pri mobilniku, kot podatkovni modem, povezan preko Bluetootha na prenosnik pa je ping dosegel kar 200 ms.

No jaz sem že kar lepo število različnih aparatov povezal z prenosnikom za uporabo interneta in v praksi nisem opazil kakšnih večjih razlik (na vseh je internet zelo dobro šopal - tako prej samo na 3g kot sedaj tudi preko hsdpa). Sem pa aparate največkrat povezoval kar preko kabla, jebiga škoda baterije na laptopu, da še BT kuri
smile-1.gif
:)

Vglavnem, kot zunanji modem lahko uporablja skoraj vsak telefon, zaželjen je se seveda 3G oz. HSDPA in to je to
smile-1.gif

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Zanima me, če bo SE Yari tudi v rdečo/beli kombinaciji pri Mobitelu? Upam, da tole ni off...

lalan

Pripravnik
12. maj 2008
895
0
16
Citat:
Uporabnik futuristic pravi:
Citat:
Uporabnik lalan pravi:
Nova tema odprta, pa nič od kupa odgovorov.
Zato ker ne znaš postavit pravega naslova teme. "Kateri tel naj kupim" vsi ignorirajo, ker se prepogosto ponavlja.
Boljše bi bilo "Kateri telefon ima najboljši fotkič glede na kvaliteto slike".
Pa zadosti offtopica, ker naslov teme je "Novo pri Mobitelu".
Videti je, da si sposoben ražčiščevati razne probleme človeštva, samo konkretnega odgovora na vprešanje nisi sposoben podati. Kaj, ko bi svoje fustracije in oblikovalske sposobnosti forumov obdržal zase, teme, na katere pa se ne spoznaš, oziroma nimaš namena odgovarjati, pa pustiš na miru. Torej: Klikneš in če vidiš, da se te ne tiče, greš kar lepo na prej, ne pa da "drekaš" po domače povedano. Razmisli, če si zmožen taga podviga...
cheer.gif

futuristic

geđet frik
Osebje foruma
13. jul 2007
7.920
662
113
Lej sem ti rekel da poglej na gsmareno, kjer so vsi testi (tudi primerjalni fotkičev), pa raje samo jamraš.
Sem ti svetoval da o fotkiču vprašaš v posebni temi, pa si ji dal tak generičen (da ne rečem butast) naslov, da je ja nihče nebi pogledal.
In v zahvalo za trud, ker sem ti dejansko želel pomagati, dobim en plaz žaljivk iz tvoje strani.
zmaga.gif

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.