Novo pri Mobitelu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Alex

Fizikalc
21. jul 2007
955
93
28
Ljubljana
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
T-2 mam službeno cifro.

Ok, če lahko nadaljujem.

In zakaj nimaš T2 še privat? Ni dovolj zanesljivo ali je kakšna druga caka? Tole je slaba reklama, če T2jevci letite h "konkurenci".

grobo

Pripravnik
23. jul 2007
893
0
16
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Bla, bla...
uf-1.gif
V 12 letih pri Mobitelu nisem nikoli doživel "nedosegljivosti" ob polnem signalu. Zamenjajte telefone...

Pojdi na Tržaško 25 v Ljubljani, nova stanovanja, 1. nadstropje na notranji strani dvorišča, v celem stanovanju signal Mobitel-a o-1 črtice (nedosegljiv) testirano z dvema telefonoma, stanje isto. Težave s katerimi se sooča prijatelj.

Rešuje pa jih tako, da ima še Tušmobil in Simobil, kjer ima pri obeh vsaj 1-2 črtici in je kolikor toliko dosegljiv. Torej njemu bi njabrž svetoval, da zamenja operaterja v tem primeru?

Funkcionalna pismenost: sedi 1

pri polnem signalu .... ni dosegljiv pri signalu 0-1 črtice ...... saj to je enako a ne

PS: omenjene težave se lahko in se dogajajo pri vseh operaterjih

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
A je že kdo pomislil, da lahko omenjen sigal motijo elementi, ki so vgrajeni v omenjeno hišo?

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Dekster pravi:
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Bla, bla...
uf-1.gif
V 12 letih pri Mobitelu nisem nikoli doživel "nedosegljivosti" ob polnem signalu. Zamenjajte telefone...

Pojdi na Tržaško 25 v Ljubljani, nova stanovanja, 1. nadstropje na notranji strani dvorišča, v celem stanovanju signal Mobitel-a o-1 črtice (nedosegljiv) testirano z dvema telefonoma, stanje isto. Težave s katerimi se sooča prijatelj.

Rešuje pa jih tako, da ima še Tušmobil in Simobil, kjer ima pri obeh vsaj 1-2 črtici in je kolikor toliko dosegljiv. Torej njemu bi njabrž svetoval, da zamenja operaterja v tem primeru?

govora je o polnem signalu, ti pa neki nabijaš o 0, 1 in 2 črticah??
preberi kaj kdo napiše, prej ko napišeš neki, kr nima povezave s tistim postom
wink-1.gif

sole

Fizikalc
20. jul 2007
1.452
24
38
Citat:
Uporabnik schalko pravi:
Bla, bla...
uf-1.gif

sem zapriseženi Mobitelaš ampak zaradi tega sem zamenjal E71, ker sem velikokrat dobival sms o nedosegljivosti, pa sem mislil, da je telefon, sedaj kupil sedaj Bolda pa je isto sranje, tako da
cry12bpy.gif

jonny77

Guru
16. sep 2007
11.604
2.419
113
Pomurje
Tudi meni pošilja SMS prej pri N6230, sedaj pri E52. Oddajnik je vstran cca 50 metrov.
Očitno je problem pri M@

Lp

S57BMU

Pripravnik
7. sep 2007
643
10
18
Citat:
Uporabnik Narodnjak pravi:
Prezasedenost centrale?

Lahko, vendar: če se poklicani nahaja na lokaciji kjer pokriva le ena bazna postaja (kar je v večjih mestih zelo malo verjetno) lahko tisti ki kliče takega uporabnika sliši kot da je zasedeno. Načeloma je govorna zveza mogoča tudi če je le ena črtica signala.
Sam sem gsm uporabnik od prvega leta ko smo dobili omrežje,vsa leta imam primarno številko pri mobitelu,pretestiral sem pa vse kar je v sloveniji "online".Trenutno imam 4 simke,splošna ugotovitev pa je: najmanj problemov je v mobitelovem omrežju, največ pa pri simobilu v smislu nedosegljivost kljub temu da je poklicani "na polnem signalu" in da ni govoril.

Lp.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
morda le to da za nedosegljivost pri Mobitelu ni kriv operater temveč aparati,...pri ostalih pa seveda operater,..
b

Alan

Fizikalc
22. jul 2007
2.031
19
38
42
Ljubljana
Je že kupil kdo SE Satio? Me malo zanima kako ste zadovoljni. Sam grem iz SEp1i na nov telefon, pa me zanima če je tipkovnica zelo pogrešana zadeva?

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Borovnica dobro ve da v Sloveniji le Mobitel testira mobilnike preden dobijo soglasje za začetek prodaje. Ogromen odstotek moblnikov je zavrnjenih in jih mora proizvajalec popraviti. Testira se prav radijski del mobilnikov in spoštovanje standardov. Razlog je v tem, da bolj kot se spoštujejo standardi, manjši je negativni vpliv na zanesljivost omrežja, storitev.

Kolikor vem, Tušmobil in Simobil tega ne izvajata ali vsaj ne v približno primerljivem obsegu. Tukaj se skriva tudi razlog, zakaj včasih kakšen mobilnik pri Mobitelu malce zamuja. Nekateri drugi operaterji jih poknejo v ponudbo in jih kaj veliko ne zanimajo napake aparatov.

Tega je precej in pri napakah so vsi proizvajaci mobilnikov ustrezno zastopani. Samo toliko, da ne bo kdo rekel, da je npr Nokia brezhibna...

Borovnica tudi dobro ve, da je nedosegljivost ali prekinitev aktivne zveze lahko posledica mnogih razlogov, med njimi je eden aparat, potem pa jih je še nekaj na strani operaterja, omrežja.

Po mojem najboljšem vedenju Mobitel nikoli ne krivi proizvajalcev mobilnikov za nedosegljivost ipd. Opozarja pa, da je lahko razlog tudi v tem. Vedeti moramo, da operater po prodaji ne more vče nadzirati, kaj se dogaja z mobilnikom oziroma kaj kupec z njim počne. Mogoče ne skrbi za nadgradnje programske opreme. Mogoče počne prav to in nabaše na nadgradnjo, ki delovanje telefona kvečjemu poslabša in je v trenutku prodaje aparata sploh ni bilo. praviloma operater ve, kakšno je stanje v omrežju in ima to pod nadzorom 24/7.

Pravzaprav je nesmiselno secirati, zakaj je nekdo nedosegljiv ipd. Pomembno je, da do tega prihaja in pomemben je % neuspelih in prekinjenih zvez.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
coolpower strinjam se s tabo,... hotel sem le opozoriti da goreči uporabniki Mobitela za vsako stvar krivijo mobilne aparate, pa oba veva da je dejavnikov mnogo več,...
,.. moram pa priznati da vam kakšen aparat kljub testiranju uide v prodajo čeprav nepopoln,... a to je že druga zgodba,..
b

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik tratnjak pravi:
coolpower glede na zamujanje E52 bi clovek pomislil, da so malo boljsi test naredili :D

Jah, pa ni to vse. Je imel se kaksen drug operater podoben fiasko kot je bil z Samsungom L700 z dobavljenim (nenadgrajenim) FW ?

Dekster

MOBITEL PR
8. apr 2009
995
0
16
Ljubljana
Citat:
Uporabnik borovnica pravi:
,.. moram pa priznati da vam kakšen aparat kljub testiranju uide v prodajo čeprav nepopoln,... a to je že druga zgodba,..
b

Uide, ker operater običajno testira posamezni model aparata in ne celotne serije
grims-1.gif
.

Tako, da......

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Operater dobi prej testne telefone. Jih stestira. Če jih potrdi testna ekipa se izpelje naročilo aparatov. Ti morajo biti enaki kot tisti, ki so bili na testu. Če jih testna ekipa zavrne se to javi uvozniku in se mora napaka odpraviti, to pa lahko zamakne predviden datum dobave.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik Alan pravi:
Je že kupil kdo SE Satio? Me malo zanima kako ste zadovoljni. Sam grem iz SEp1i na nov telefon, pa me zanima če je tipkovnica zelo pogrešana zadeva?

Aino in Satio sta umaknjena s prodaje...vsaj v VB!:)
nabavi si raje Samsung Omnio HD, vendar jo kupi v ITA!
Aino in Satio umaknjena s prodaje

Nazadnje urejeno:
Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.