Novo pri Mobitelu III.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
na glavni postaji v Ljubljani lahko s kartico plačaš. Sem upala, da zdaj na splošno že lahko v Meku s kartico plačaš.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Storitev je vključena po "default" tako pri Mobitelu kot tudi Simobilu. Lahko pa jo izključiš. Tudi vroče linije imaš recimo po defaultu
smile-1.gif

Za hec enkrat poskusi, ne zahteva intelektualnega napora vtipkati številko 180 in prisloniti telefon za nekaj sekund na tisti terminal, ki ti ga pred nos pomoli natakar. Ali pa probaj na parkomatu, recimo v LJ. Tam je tudi možno plačat z Moneto.

Jabe

Guru
1. okt 2007
14.482
6.991
113
Moneto upporabljam zgolj na parkiriščih in v parkirnih hišah po Ljubljani, pa še to ne bi, če bi imela pri sebi kdaj kaki kovanec. Sploh ne, da bi bila storitev slaba, vendar se me nekako ni prijela.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Radirko pravi:
Vi ste pa mojstri cisto posebne sorte, da predno pozabljate denatrnico, ne pa telefona
smile-1.gif
Meni se telefon kdaj polni in ga nimam pri sebi, denarnice pa ni treba prikljuciti na elektriko, tako da gre vedno z mano. Komplikacij je tudi manj pri placevanju s kartico, tako da raje izberem lazjo moznost tudi takrat, ko imam oboje pri sebi - torej ne zaradi 4 centov, ampak zaradi tega, ker nimam interesa spoznavati se ene nepotrebne novotarije in tega nisem nikoli niti preizkusil, kaj sele da bi se zanasal na to, da me bo to resevalo pred pozabljivostjo.

Imam pa eno vprasanje: kaksna je tukaj zascita, ce ti telefon slucajno ukradejo ? Pri BA kartici je to PIN in po treh poskusih kartico bankomat zapleni. Domnevam, da je tudi tukaj nekaksen PIN (svojega sicer nisem videl nikjer napisanega, na nobenem izpisku ali pogodbi ?!) oz. je storitev izkljucena by default in jo Mobitel vkljuci samo na eksplicitno zeljo, tako da uproabniki Mobitela, ki je ne potrebujemo, nismo po nepotrebnem se dodatno izpostavljeni ?

Saj ne gre za pozabljivost. Jaz sem pač tako organiziran da imam pri sebi vedno minimalno vsoto gotovine in mi Moneta na mnogih korakih pride zelo zelo prov. Pa naj bo to za parking, čokoladico v službi ali pa hiter pregrizek v meku.
Kar se pa tiče zaščite lahko uporabljaš moneto s pinom, tako da je zadeva varna.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Citat:
Uporabnik ArmanI pravi:
Pa plačaj v Mc'donaldsu s kartico,...

Ni me bilo v McDonaldsu vsaj kakih 5 let, tako da ne vem ali sprejemajo kartice ali ne. Takrat sem placal z gotovino.

@Pakul: tudi jaz imam pri sebi najraje minimalno gotovine (slabe izkusnje - ce je denarja v zepu prevec, ga zelo hitro ni vec prevec
grin1.gif
), a pijaca in hrana ne stane vec kot 10-20 EUR, ce gres pa v kaksno restavracijo ali po nakupih,kjer so stvari drazje, pa vzamejo kartice, tudi ce nimas denarja pri sebi.

Sicer se najraje izognem vsem odlozenim placilom, ce se le da. Tudi limit na BA kartici sem zato dal ukiniti po nekaj priloznostih, ko sem malce nabasan sredi noci na bankomatu obcudoval svoje bogastvo, ki ga ni bilo nikjer (razpolozljivo stanje previsoko za znesek limita)
nahrung002.gif
Ce denarja ni, potem tudi ni dodatne skusnjave, da ga zapravis ...

vellno

Pripravnik
10. jan 2009
383
0
16
Moneta je definitivno dobrodošla storitev, ki jo posameznik lahko uporabi skoraj povsod in ki lahko pomeni dodaten način plačevanja če ni druge možnosti v tistem momentu.

Cawo

Fizikalc
Osebje foruma
25. jul 2007
2.867
19
38
Moneta je za moje pojme super stvar. Sam jo uporabljam predvsem na aparatih za pijačo, parking, tam kjer bi sicer potreboval kovančke.

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
Če te zanima, ti jo jaz prodam, ker bom N97 kupil..
Ja pa bela, brez praskice, vsi dokumenti, nikoli zaklenjena, slovenska seveda.

rocky9

Fizikalc
3. feb 2009
2.837
9
38
Citat:
Uporabnik lost1 pravi:
Če te zanima, ti jo jaz prodam, ker bom N97 kupil..
Ja pa bela, brez praskice, vsi dokumenti, nikoli zaklenjena, slovenska seveda.

a ni Samsung Omnia HD bolši telefon kot N97, cena pa je mislim da ista oz. je Omnia še bol poceni?
smile-1.gif

lost1

mnz
19. jul 2007
8.461
147
63
A nima omnia samo touch vmesnika? brez tipkovnice? ( govorim na pamet,modela na poznam točno)

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Omnia HD ima po mojih izkušnjah največjo težavo z baterijo, ki žal ni dorasla vsemu multimedijskemu razkošju, ki si ga je mogoče privoščiti s tem telefonom. En dan resne uporabe in je konec. Ob umirjeni, phone centric uporabi pa zdrži dlje.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.