Novo pri Mobitelu II.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
Avtorske pravice so itak največja ovira pri razvoju sodobnih medijskih storitev. Tipičen primer je mobilna TV. TV postaje praviloma nimajo pravice dovoliti uporabe svojega programa drugim medijem, razen za lastne vsebine. Skratka, žalostno. Tehnološko mobilna TV ni nikakršen čudež, deluje podobno kot streming video na Planetu, le da tam ne gre za TV program v živo temveč razne posnetke.

Itak pa bo prej ali slej razvoj šel tako daleč, da bodo ljudje na mobilnikih gledali video streame enako, kot na PCjih. Torej ne boš rabil dedicated storive ali mobilnega portala.

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ko sem poizkusil na puncini Nokii 6280, je imela v tistem trenutku le EDGE signal in je delovalo brez problema.

Ne verjamem, že na UMTS signalu zna občasno zmrzovati, bo res HDSPA optimum za gledanje TV.

Toncek

Pripravnik
10. nov 2007
159
0
16
Citat:
Uporabnik Viper_XxL pravi:
Citat:
Uporabnik AndY1 pravi:
Ko sem poizkusil na puncini Nokii 6280, je imela v tistem trenutku le EDGE signal in je delovalo brez problema.

Ne verjamem, že na UMTS signalu zna občasno zmrzovati, bo res HDSPA optimum za gledanje TV.

Vkolikor se vsi naenkrat ne spravijo gledat in celo omrežje krepne.
smile-1.gif

SyncMaster

Pripravnik
6. sep 2007
231
0
16
ha. kolk folka kej uporablja ta feature, me kar zanima. videti je, da je kar divje
smile-1.gif

kaj pa vem, meni je do zdaj še vedno fino delalo. mogoče imam srečo, ker izbiram same bizarne ure ...

Viper_XxL

Guru
20. avg 2007
9.592
1.122
113
Titograd
Odkar sem porihtal da mi dela sem poskusil 5 krat n 2 krat je bilo omrežje prezasedeno. Sicer pa sem bolj preizkusil, ne bom kaj preveč uporabljal tega. Mam TV zato dooh
smile-1.gif

coolpower

Fizikalc
17. sep 2007
4.218
0
36
To ni omrežje temveč media server. Ta ima kapacitete omejene in lahko se zgodi, da je v določenem trenutko v celoti zabasan s streami. Omrežje zmore ohoho več kot media server.

Radirko

Fizikalc
18. avg 2007
6.242
0
36
Ja prosim.

Par let nazaj nisem imel telefona, ki bi zmogel HSxPA, pa zato danes kljub temu nisem se vedno na GPRS.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
DVB-H bo verjetno furala predvsem RTVSLO. M@ se je pa s tem igral že davno.
Po mojem tudi DVB-H ne bo nek killer app. Nismo na Japonskem, kjer bi se folk dve uri dnevno fural v službo z vlakom in bi vmes koristil take vsebine ter bil pripravljen odcolat neke denarje, da bi se sploh splačalo.
wink-1.gif

AfterEight

Fizikalc
16. sep 2007
1.217
0
36
Jaz tudi rahlo dvomim v megalomanski uspeh DVB-H. Je pa mobilna TV vseeno zelo vredu dodana vrednost v ponudbi kateregakoli operaterja.

Dr_Strangelove

Fizikalc
1. nov 2007
3.073
2
36
www.pentagon.gov
Tudi MMS je vredu dodana vrednost, samo ko pogledaš kalkulacije marsikaterega slovenskega operaterja vidiš, da z njimi ne pokrijejo niti licenc za MMSC ter štroma za strežnik, kaj šele milijone EUR, ki so jih nekateri vrgli za "konzultante". Je pač zato, ker je to kul imet, denarja pa ne nosi.

Pakul

Fizikalc
18. sep 2007
3.306
46
48
Citat:
Uporabnik Dr_Strangelove pravi:
Tudi MMS je vredu dodana vrednost, samo ko pogledaš kalkulacije marsikaterega slovenskega operaterja vidiš, da z njimi ne pokrijejo niti licenc za MMSC ter štroma za strežnik, kaj šele milijone EUR, ki so jih nekateri vrgli za "konzultante". Je pač zato, ker je to kul imet, denarja pa ne nosi.

Takih zadev je oh in sploh preveč ampak folk še zmeri hoče vse kar [censored] ven pride, pa čeprav bo zadevo uporabljalo mogoče 10 userjev
rolleyes-1.gif
[censored] ga, mamo zelo zahteven trg.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Novo za povezane 33 in 55

UMTS Samsung SGH-U700 1€
UMTS Sony Ericsson K850i 19 €
UMTS LG KU990 Viewty 99 €

pozdrav.gif

grube386

Geek pohotnež
20. jul 2007
2.174
0
36
40
Za vogalom
Sedajle sem za hec šel pogledat cene pri Tušu

U700 - 1€ v T25
K850 - 1€ v T30
Viewty - 1€ v T30

Saj vem da operaterji prodajajo storitve in ne telefonov, samo zanimiva se mi je zdela primejava.

darinkoman

Pripravnik
29. feb 2008
319
0
16
Citat:
Uporabnik grube386 pravi:
Sedajle sem za hec šel pogledat cene pri Tušu

U700 - 1€ v T25
K850 - 1€ v T30
Viewty - 1€ v T30

Saj vem da operaterji prodajajo storitve in ne telefonov, samo zanimiva se mi je zdela primejava.

Pozabil še dopisat, da je pri mobitelu možen še nakup GSM aparata ob 1 letni vezavi!

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.