Novo pri HoT mobil

I

Izbrisan uporabnik #488

na androidi moraš naredit za mms poseben apn, vrsta mms
pri internet apn pa vrsta default,supl

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Vse to imam nastavljeno točno tako. Tisti pri internetu default,supl...a to se v eno vrstico oboje vpiše pri vrsti APN?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Ja tudi to sem probal in ne dela. Problem so Simobilovi APN-ji katerih ne morem zbrisati. Sem klical na Helpdesk pa pričakovano ne vedo kaj narediti.

Screenshot_20181105-210300_Settings.jpg

I

Izbrisan uporabnik #488

poglej če se nisi kje zmotil, če maš ok, gre zbrisat simobil
jaz sem se isto na bobu zezal

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pazi zdaj to. Kartico sem vstavil v en star android in GRE POBRISATI Simobilove APN-je in nastaviti svoje!!!!! Na dveh drugih androidih pa ne gre. WTF.
Zdaj edino da še ponastavim telefon in probam. A se da kako backupat telefon da ga potem spet restoram?

jozo

Fizikalc
29. sep 2007
459
28
28
Sodišinci
Pazi zdaj to. Kartico sem vstavil v en star android in GRE POBRISATI Simobilove APN-je in nastaviti svoje!!!!! Na dveh drugih androidih pa ne gre. WTF.
Zdaj edino da še ponastavim telefon in probam. A se da kako backupat telefon da ga potem spet restoram?

Če v ta telefon vstaviš naprimer Telekomovo oz Telemachovo kartico imaš še vedno na voljo simobilovo dostopno točko?

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Če v ta telefon vstaviš naprimer Telekomovo oz Telemachovo kartico imaš še vedno na voljo simobilovo dostopno točko?
Ne. Sedaj sem vstavil Telemachovo kartico in imam samo Telemachove APN-je. Ampak zanimivo je, da sem na tistem telefonu ko sem lahko pobrisal, pobrisal vse in naredil svoje APN-je, kateri pa niso bili vidni na telefonu kateri me zafrkava in tudi tisti "pobrisani" so bili vidni.

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Pazi zdaj to majstori kaj so naredili. Včeraj sem prenesel številko iz Telemacha na Hot, naknadno prekinil naročnino na Telemachu in sedaj imam ISTO številko na HOT in Telemach kartici????? Številka je normalno prenesena na Hot vendar je ta ista številka še vedno aktivna na Telemachu???? Kako je to sploh mogoče?

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Pazi zdaj to majstori kaj so naredili. Včeraj sem prenesel številko iz Telemacha na Hot, naknadno prekinil naročnino na Telemachu in sedaj imam ISTO številko na HOT in Telemach kartici????? Številka je normalno prenesena na Hot vendar je ta ista številka še vedno aktivna na Telemachu???? Kako je to sploh mogoče?

Kaj to pomeni "se vedno aktivna"? Kaj se zgodi, ce to stevilko poklices iz neke tretje stevilke? Pomoje je samo navzven vidno, da gre za enako stevilko... ce pa poklices, pa zvoni verjetno samo eden (predvidevam, da tisti, ki ima vstavljeno HoT kartico na katero je bila prenesena stevilka ... )

Jodlarcek

Fizikalc
16. avg 2007
3.304
18
38
MB
Kaj to pomeni "se vedno aktivna"? Kaj se zgodi, ce to stevilko poklices iz neke tretje stevilke? Pomoje je samo navzven vidno, da gre za enako stevilko... ce pa poklices, pa zvoni verjetno samo eden (predvidevam, da tisti, ki ima vstavljeno HoT kartico na katero je bila prenesena stevilka ... )
Pravkar kličem iz obeh kartic na tretjo številko in na obeh karticah mi prikaže enako številko o_Oo_O

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.495
761
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Kličem lahko iz obeh kartic in na obeh karticah mi prikaže enako številko o_Oo_O

Ampak ce poklices to stevilko, pa verjetno zvoni samo na enem...Najbolje, ce poklices na Telemach, ker so oni ocitno nekaj zasustrali in niso pobrisali stevilke iz Caller ID na tvoji kartici. Ce si pa prekinil pri Telemachu je pa itak vseeno... saj bo kartica tako slej ko prej prenehala delovati :) ... Problem je edino, ce pri dohodnem klicu zvoni tisti telefon, ki ima vstavljeno Telemachovo kartico ... :p

I

Izbrisan uporabnik #488

To pri internetu ali MMS nastavitvah?

pri internetu

s temi nastavitvami se moraš igrat, pa bo, razen če res ni kaj narobe pri operaterju, da so kaj tam pozabili kliknit

ker jaz sem se tudi s svojim moral igrati (sony), z uradnimi nastavitvami ni šlo pošiljat MMS

isto je blo že v preteklosti na kitajcih, ko si moral dodatno odkljukat te protokole, da je delalo (mms)