Citat:
Uporabnik Jest pravi:
??? Meni nikoli ni bilo treba "nalozit" na racun za uporabo v tujini ... Pa imam mobilnik ze od daljnega leta 1997 se mi zdi... To je mogoce veljalo samo za prepaid... pri teh pa tako v zacetku sploh ni bilo mozno normalno uproabljati roaminga... Cisto na zacetku sploh ne... kasneje pa so uvedli preko povratnega klica... sele kasneje je bil prepaid sistem normalno uporaben... Glede visokih racunov pa jih je bilo pred kaksnim letom ali dvema kar nekaj... in kot si omenil, najveckrat zaradi mobilnega interneta... ker so recimo uproabljali Mobitelov Instant Internet v enaki meri kot doma... Sedaj so itak nekateri operaterji tudi na Hrvaskem omejili ... po vzoru EU udredbe, ki velja od lani ... se mi zdi da od 1.7. dalje ...
Saj sem napisal, da si kot
Mobi uporabnik moral naložiti 10.000 SIT, torej kot prepaid user. Takrat je bil roaming še prek povratnega klica, ja. Moj point je v tem, da ljudje, ki veliko koristijo mobilni internet, ne bodo šli k Bobu ... in danes imamo praktično 2 ekstrema - ljudi, ki mobilni internet sploh ne uporabljajo ter ljudi, ki ga veliko uporabljajo. Prva skupina se danes praktično ne bo več "opekla" v tujini, ker so govorne storitve v tujini precej cenejše, kot so bile recimo desetletje nazaj, zato se mi zdi Bob prepaid paket skoraj nesmiselen proti ponudbi Bob postpaid.
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
V bistvu niti ni tako vazno, kaksna terminologija se uporablja... Pri bob-u je tako, da za 14,90€ kupis paket... in dokler ga ne aktiviras, je samo navadna skatla, v kateri je malo papirja in plastike s čipom
...
Sej teh 14,9€ pri Bobu nima nobene veze z naročnino, prej s priključnino, kot je že nekdo prej navedel. Skratka, od Boba sem pričakoval zapolnitev vrzeli za ljudi, ki telefon uporabljajo kot - telefon, torej skoraj izključno za telefoniranje ter kak SMS mogoče (naprednejših storitev ne potrebujejo) ... in takih ljudi je v SLO še vedno kar veliko ... še veliko samostojnih podjetnikov bi verjetno spadalo v to kategorijo. Tole vrzel bi zapolnili s ponudbo, podobno kot je BigBob 8,8€ v Avstriji ... pa tudi, če bi za enako količino zahtevali 15€, bi bil za marsikoga še vedno ugoden. Tako pa je ponudba praktično "deja vu" oz. pri tehnični podpori za 1€/min nič posebnega, kar bi lahko oznanjali kot "7. novembra boš spregovoril".
Mojih 50 centov.