Novo pri bobu IV.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.

XXXL

Guru
9. sep 2007
7.348
766
113
Toliko tehnologije pa spet ne uporablja. To pride cez 5 let na vrsto, takrat bo teženje z Viber, FB, itd... Sedaj je MMS top.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
No pa rešite mojo težavo: službeno moram poslat SMS 10 osebam od katerih dva ne uporabljata prenosa podatkov - torej ne sprejemata MMS.
Ker so sporočila po navadi malo daljša in ker sem navajen pisati v slovenščini - torej čšž - se mi iz iPhone-a po defoltu pošljejo kot MMS in tudi če izklopim data nič ne pomaga, potem sploh noče poslat.
Rešitev?

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Službeno uporabljaš bob?
Bob je samo za rezidente,.. in v tvojem primeru pač pošlješ 10mmsjev po 0,04€,..

b

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
No pa rešite mojo težavo: službeno moram poslat SMS 10 osebam od katerih dva ne uporabljata prenosa podatkov - torej ne sprejemata MMS.
Ker so sporočila po navadi malo daljša in ker sem navajen pisati v slovenščini - torej čšž - se mi iz iPhone-a po defoltu pošljejo kot MMS in tudi če izklopim data nič ne pomaga, potem sploh noče poslat.
Rešitev?

Rešitev je, da pač izklopiš MMS ...
smile-1.gif

IMG_7150-20151028-095832.png

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik Cawo pravi:
MMS kompresira sliko, ki jo tvoj dober fotkič naredi, v "skropucalo".
Jaz recimo pošiljal kar e-maile namesto tega in sam določam, koliko mi "pokvari" sliko.

Če pošlješ MMS na email, ti ravno tako stisne slikco.

Tistim, ki ne uporabljajo računalnika žal ne morem poslati slike na kak strežnik, da bi jo lahko videli.

Smisel MMSa je v tem, da v trenutku lahko pošljem slikco recimo z vrha Triglava in vsi takoj vidijo kje sem
evil.gif

Slabost MMSov pa je, da velikokrat prihajajo z ogromno zamudo, tistim, ki nimajo pravilnih nastavitev ali pa imajo blokiran prenos podatkov pa sploh ne pridejo.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik fikus pravi:

Če pošlješ MMS na email, ti ravno tako stisne slikco.
Saj če pošlješ MMS na mail še vedno pošlješ MMS
smile-1.gif
...

Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Tistim, ki ne uporabljajo računalnika žal ne morem poslati slike na kak strežnik, da bi jo lahko videli.
Tistim, ki imajo mobilnik, kateri ne podpira MMS tudi ne moreš poslati MMSa
smile-1.gif
...

Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Smisel MMSa je v tem, da v trenutku lahko pošljem slikco recimo z vrha Triglava in vsi takoj vidijo kje sem
evil.gif
Za to maš pa Facebok
hysterical-1.gif

Citat:
Uporabnik fikus pravi:
Slabost MMSov pa je, da velikokrat prihajajo z ogromno zamudo, tistim, ki nimajo pravilnih nastavitev ali pa imajo blokiran prenos podatkov pa sploh ne pridejo.
no to je tisto, zaradi česar jaz ne maram MMSov... dostava je zelo nezanesljiva... včasih pride, včasih ne pride ... tako kot vreme
grims-1.gif

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Mobilnik imajo nimajo pa računalnika niti ne emaila...
Kvaliteta slikce za večino niti ni tako bistvena, pa kljub stiskanju se vseeno ohrani še za silo lepa slikca.

Na FB zelo nerad dajem kakšne osebne slike. FB imam v glavnem za zajebancijo, podobno tudi twitter.
Preko MMSa jih pa nekaterim rad pošiljam.

Nezanesljivost je pa žal daleč največji problem MMSov, na srečo pa obstoja informacija o dostavi in pri nekaterih, ki imajo to omogočeno še informacija o branju kar imam pa še posebej rad, ker vem, da so MMS zares videli...

To, da lahko pri nekaterih vidiš tudi kdaj so prebrali je celo velika prednost MMSov pred SMSi.

McGiver

Guru
14. avg 2009
14.439
4.312
113
Citat:
Uporabnik Jest pravi:
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
Rešitev?

Rešitev je, da pač izklopiš MMS ...
smile-1.gif

IMG_7150-20151028-095832.png

In kaj s tem narediš? iPhone 4S ne pošlje potem nič! Mi sploh ni jasno kaj ga zajebava - dolžina teksta ali čšž ali kaj tretjega.

@borovnica: in kaj če uporabljam "residentni" telefon v službene namene? Kake veze ima to z mojim problemom in vašim zaračunavanjem MMS. Sicer pa od danes hasta la vista BOB.

borovnica

Fizikalc
22. jul 2007
4.617
1
38
Kot službeni telefon smatram telefon, ki ti ga da in plačuje oz subvencionira služba...ker je bob namenjen fizičnim osebam na racunu ni davčne in to daš težko med stroške. Druga varianta je "šparavni" privatnik ki je ugotovil da je zadeva dosti poceni da tega niti ne rabi dajati med stroške...eno in drugo je meni čisto sprejemljivo...
Bolj me moti da jamraš nad plačljivimi mmsji...ker to si vedel že od začetka... kot bi jaz kupil avto brez usnjenih zicev ali ksenona in jamral da moram to doplačati... Pač lahko imam sam je treba do plačat...
Lahko da bo bob kdaj imel vključene mmsje, zdaj jih pač nima in jamranje be pomaga...
B

fikus

kaktus
23. apr 2008
2.528
14
38
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:
In kaj s tem narediš? iPhone 4S ne pošlje potem nič! Mi sploh ni jasno kaj ga zajebava - dolžina teksta ali čšž ali kaj tretjega.

Prepameten telefon imaš.

Z mojo pet let staro Nokio C7 ni nobenih problemov, pa z novim kitajskim Mlaisom M7 za 150 evrov tudi nobenih.

Jest

iPhone Guru
26. jul 2007
15.498
762
113
Medvode / Slovenija
www.mobile.si
Citat:
Uporabnik McGiver pravi:

.

Ali ni dovolj jasno? S tem izklopis MMS... in se sporocilo vedno poslje kot navadno SMS sporocilo... Logicno pa je, da potem ne mores vstavljati slik ali drugih vecpredstavnostnih vsebin...

urby20

Majstr
14. jul 2010
3.148
357
83
Goriska
Ja to ze, samo za nove narocnike me zanima.

Zgoraj se je omenjal carski bob 3000/3000/3000 in me zanima, ce bo to res in kaksna bo cena, ce ima kdo info.

Status
Tema ni odprta za nadaljno razpravo.