Novo pri A1

Tenforest

Guru
3. sep 2007
6.219
777
113
43
povsod malo
A nimajo nobene rezerve na drugi lokaciji?
Ja vem stane

Kot so za STA zapisali na A1, je prišlo do napake v delovanju omrežnih elementov v podatkovnem centru. Vse storitve ponovno nemoteno delujejo od 19.30 dalje.

"V naslednjih dneh bomo naredili podrobno analizo vzrokov nedelovanja, da preprečimo podobne situacije v prihodnje. Vsem uporabnikom se za nastalo situacijo iskreno opravičujemo," so še zapisali.

Težave so obenem imeli tudi uporabniki ponudnikov storitev mobilne telefonije, ki ponujajo storitve prek omrežja A1, kot sta Bob in Hot. V manjšem obsegu tudi uporabniki operaterja T-2, ker ta gostuje v omrežju A1 tam, kjer nima svojega signala oz. omrežja, je bilo še mogoče razbrati iz spletnih objav uporabnikov.

Lord_Raiden

Majstr
2. nov 2007
4.616
320
83
Posnetek zaslona 2026-02-27 222052.png

vir: https://www.a1.si/

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.482
6.779
113
Ai vajb coding udaril nazaj?
na kratko

na dolgo

profi securiti

Tl;dr

neka povezava je z T-Mobile, glej kdaj jim je včeraj vrglo ven

Ytbnd

Guru
2. mar 2010
18.482
6.779
113
Danes dobil sms, da bo po novem (privzeto) račun samo v e-obliki (na email).

Če vam način sprejemanja ne ustreza, ga enostavno spremenite v moj a1 ali z obiskom prodajnega mesta.

Ob web prijavi na moj.a1.si mi javi, da je portal od 5/2025 (nekaj takega) samo za poslovne uporabnike in da naj uporabim app iz g/apple stora.
Naložim app, tam so skrili pod Plačila (spodaj na sredini), nastavitve plačil, vrsta računa.

Kjer so opcije:
  • tiskani račun
  • e-račun
  • le v Moj A1
  • sms račun
opcija (da/ne): sms opomnik o poslanem računu

Recimo dosedaj sem imel tiskani račun in je bil račun takoj viden tudi na moj.a1.si , sedaj kot kaže tega ne bo več.
Vsakič ko spreminjajo, gre na slabše.

hermann

Guru
19. mar 2014
10.084
7.103
113
Jaz sem takoj spremenil nazaj v tiskano obliko. Nisem jaz tisti, ki plačuje račun in nimajo kaj meni spamat inboxa oz. povzročat dodatno delo.

22. jul 2007
14.989
2.559
113
125
Se vidi da marsikaj pri A1 ne štima, že skoraj 9 let ni več Simobila, pa še vedno imajo postavko pri računu pod njihovim imenom.
Zajeta slika.JPG

• Haha
Reactions: Valhalla

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
10.383
4.892
113
Ja bolj ali manj. V bistvu je takratni Mobilkom iz Avstrije najprej kupil manjšinski delež, potem pa še celoten Si.mobil. Kasneje po več lastniških spremembah in preprodajah/prevzemih lastništva je Si.mobil pristal v lasti A1 - Telekom Austrija, ki je sedaj v lasti bogsigavedi koga - sem zgubil nit par let nazaj, oz. me ne zanima več.
Verjetno so osnovne roaming pogodbe še vedno na Si.mobil in s tem ni nič narobe.

Vadim

Guru
2. jul 2020
6.863
8.894
113
Do nedavnega je poslovna telefonija imela Amis web portal. Novi A1 portal pa par mesecev po nadgradnji ni deloval :valjamse:

Breyton

Majstr
2. avg 2007
1.535
127
63
42
Malo tu,malo tam :)
https://www.a1.si/a1-mojster

A1 Mojster je storitev pomoči na domu za nujne primere, ki omogoča organizacijo in izvedbo popravil pri nenadnih okvarah v stanovanju ali hiši. Med nujne primere štejemo:

preprečevanje nadaljnje škode,
ogrožena varnost ali zdravje in
onemogočeno bivanje.

Preizkus brez obveznosti:
A1 mobilni in fiksni uporabniki 6 mesecev brezplačno, ostali A1 uporabniki 3 mesece.