glasovno upravljanje v škodi je smeh... tam je zgolj zato, ker se je nekdo od vodilnih spomnil, da bi bilo to dobro ponujati. nihče pa se ni ukvarjal s tem, da bi to naredil uporabno.
v slovenščini sploh ni na voljo (niti ni na voljo, če imaš nastavljen slovenski vmesnik, čeprav nastavitve glasovnega upravljanja pa so prevedene v slovenščino). prepoznavanje besed je bistveno slabše od googlevega asistenta, funkcionalnost pa je sama sebi namen. npr. v navodilih je med predlogi glasovnih ukazov našteto tudi ogrevanje volana. ampak ne vem, kdo bi to uporabljal, ker imaš dejansko zraven tipke za glasovno upravljanje še tipko za ogrevanje volana.
ali pa mu recimo rečem "play metallica on youtube" in mi odgovori, da ni razumel ukaza, nato pa mi začne naštevati primere uporabe, kjer je tudi "play some music online". mu rečem "play metallica online" in mi odgovori "sorry, this function is not supported"
na splošno ergonomija pri škodah ni ravno premišljena. tempomat na levi obvolanski ročici je štorast za uporabo, po drugi strani pa je več kot pol tipk na volanu neuporabnih. nastavljanje temperature preko touch screena je na ovinkasti ali luknjasti cesti tudi izziv, tako da raje rečem sovozniku, naj to naredi namesto mene.