Novi radarji na AC

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
..dejansko pa ni enega uporabnika, ki bi tole nabavil in že enkrat dokončno podal mnenje glede tega, da dobimo enkrat dokončen podatek če zadeva deluje ali ne.

Mislim, da sem že dal v en drug topic.

Z AC imam zelo malo izkušenj. Tam itak kruzam do 120km\h. Kar sem 1x probal proti sežani ga zazna prepozno, kot je povedal Cupra. Za stacionarne radarje, kangooje, forde in ostali crap je pa, po dosedaj zbranih podatkih, čista zmaga. Sem se kar ustavil pri kangoojo in zastavil par vprašanj.
smile-1.gif

Za orožne vaje policista je pa problem. Pištola te zmeri v manj kot sekundi. Ko detektor piska si merjen. Če te je prvič falil, imaš mogoče še kakšno šanso, da se izogneš. To imam v mislih hitrost 120km\h, omejitev 90km\h in stara cesta na morje. Za stacionarne radarje maš pa veliko časa da upočasniš na dovoljenih 90 in je
zmaga.gif

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik creep pravi:
Tud meni ni jasno, kje maš užitek gonit po AC, al pa delat kamikaze manevre skozi cestninske. Jaz dam lepo na 140-145 tempomat in se peljem. Realno je to ravno okoli 130km/h.

Blesavi so mi le odseki, kjer se menjajo pasovi ali kaj podobnega in je omejitev 40km/h. Ce smo sposobni po ozkih in razsutih magistralkah vozit 90km/h, bi to na AC moralo bit dejansko dosti lazje. A ocitno odgovorni mislijo drugace.

Točno jo, radar pa itak dajo na tak odsek
bonk.gif

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Gre se o vožnji 150, 160, 170kmh...enkrattna kazen res ni dosti, a če se vsak dan voziš se lahko fajn nebere točk, pol pa [censored].

V tem primeru si nisi ( po dosedanjih izkušnjah ) z detektorjem nič na boljšem. Bom začel več kruzat po AC, pa sporočim
grin1.gif
Banda ko mate veze, kje so trenutno nastavljeni, da malo potestiramo. Dobrodošli predeli, primorski, gorenjski in vipavski krak.

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
A mogoče ve kdo na Štajerskem odseku, kje je radar (tista zadnja pikica) pred Mariborom? Sem včeraj peljal iz odseka Fram proti Mariboru in razen stare stacionarne kište nisem opazil nič posebnega?

Lp

Sej te pike so po moje vsi radarji, ki so.

Nightcrawler

Pripravnik
22. avg 2007
196
0
16
A ni škoda davkoplačevalskega denarja za te škatle, bi dali ta denar meni in bi bilo za vse bolš :D V bistvu mi dol visi za te radarje. Zarad mene jih je lahko 5000, če mislijo, da bodo s tem kaj dosegli.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Nightcrawler pravi:
A ni škoda davkoplačevalskega denarja za te škatle, bi dali ta denar meni in bi bilo za vse bolš :D V bistvu mi dol visi za te radarje. Zarad mene jih je lahko 5000, če mislijo, da bodo s tem kaj dosegli.

Raj bi za ta denar une k. cestninske rampe odtsranl
smirk-1.gif

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Citat:
Uporabnik SouthPark pravi:
Citat:
Uporabnik AvtoFun pravi:
A mogoče ve kdo na Štajerskem odseku, kje je radar (tista zadnja pikica) pred Mariborom? Sem včeraj peljal iz odseka Fram proti Mariboru in razen stare stacionarne kište nisem opazil nič posebnega?

Lp

Sej te pike so po moje vsi radarji, ki so.

Že že ampak mene zanima kje so ti radarji? Vem da te pikice predstavljajo radarje ampak mene zanima kje je zadnji radar? A je v Slovenski Bistrici ali je v Framu ali... ker iz tistega zemljevida s pikicami mi razvidno..

Lp

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
A potem nima te kište enakih radarjev, kot kangooji?

No..dejansko mene itak zanima samo za kagooje. Izven AC ne "divjam", da bi me bilo strah laserje, pri škatlah se itak upočasni, le občasno postavijo nekam kangooja, kateri me speče.

Kaj pa za tale novi "moblni" radar, so že podatki? A ti imaš potem cobro?

zajbel

Pripravnik
17. dec 2008
859
1
18
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Sploh se ne gre o konkretnem gonjenju, tisto itak ni problem..ko si rekel, pač tablico dol pa gremo.

Gre se o vožnji 150, 160, 170kmh...enkrattna kazen res ni dosti, a če se vsak dan voziš se lahko fajn nebere točk, pol pa [censored].

A spet mal nakladaš? Na enem drugem emstu si napisal, da prekoračiš omejitev za največ 13%.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
Ja v Framu je že od vedno tista prazna kišta, tudi danes je bila prazna.. Mene predvsem zanima kje so nastavili te nove radarje na odseku recimo od Celja do Maribora!

Lp

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
A potem nima te kište enakih radarjev, kot kangooji?

No..dejansko mene itak zanima samo za kagooje. Izven AC ne "divjam", da bi me bilo strah laserje, pri škatlah se itak upočasni, le občasno postavijo nekam kangooja, kateri me speče.

Kaj pa za tale novi "moblni" radar, so že podatki? A ti imaš potem cobro?

Kište oddajajo drug spekter. Za točen podatek še ne vem, ker nisem še prišel do tja. Imam trenutno preveč dela s kangujčki, predvsem pa z laserskimi pištolami.

Za tvoja občasna pečenja bi bil kar dobro orožje ( moje mišljenje po dosedaj zbranih podatkih in izkušnjah ). In ravno tele hitrosti do 30% prekoračitve so najbolj na udaru. Na zgornjem posnetku bi bil rešen tudi pri večji prekoračitvi, ker piska takoj ko prideš okol ovinka. Seveda ne podpiram tega ampak dajem primer. Dela tudi v rikverc. So fantje pekli v Postojni. Že prej neki piska, gledam,
confused-1.gif

Za mobilni radar ne vem še nič in ga tudi še nisem srečal. Sem v lovu za njim. Imam Beltronics RX-65.

Stupo

Fizikalc
28. mar 2009
1.334
0
36
Ljubljana
Kako je pa sedaj z motilci radarjev, se jih sploh še da kupiti?
smile-1.gif

Drugače pa velikokrat vidim srebrnega audija A8 z eno čudno tablico JB 007, prekrito s folijo ki se blešči.

Nazadnje urejeno:
I

Izbrisan uporabnik #488

Tu je slika z radarji pri nas.
Točne gps lokacije najdete v oddelku GPS, POI.

Po novem so tudi na nekateri "cestninskih" postajah, kjer je hitrsot omejena na 40.