Novi radarji na AC

VanZ

Guru
1. feb 2008
2.833
2.107
113
Citat:
Uporabnik testni_voznik pravi:
A to tudi obstaja? Človekova pravica v zvezi hitre vožnje?
Lahko napišeš prosim.

Sodeč po branju odzivov na nove radarje izgleda, da eni res tako mislijo
rolleyes-1.gif

kazamurnik

Fizikalc
3. avg 2008
1.604
5
38
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Ne. Se ti to zdi pereč problem?

Na AC me niti ne muči to...bolj me jezi ker po lokalnih cestah slika tisti bel fokus pa me zanima zakaj se kaznuje vedno tiste prehitre pa tudi če je samo 10km več kot bi moralo bit......zakaj se ne kaznuje tudi tiste ki ovirajo promet,delajo kolono brez potrebe ker bi se lahko že davno umaknili s ceste za par sekund da gre promet mimo njih,pa tisti ki drgnejo 50-60km/h kjer je omejitev 90?

To me jezi.

Schumi

Fizikalc
2. avg 2007
4.128
12
38
A ni bila objavljena ena novica, da bo tudi na LJ ringu na vsakem kraku ena skatla? Pa kaksne lokacije bi bile dobrodosle, da jih damo v gps.
smile-1.gif

Sicer pa vsem, ki se peljete proti obali. Pri Uncu al kje, kjer so cestna dela je na zacetku pri izvozu z AC priklenjena kanta z radarjem. In to ze lep cas, glede na to, da sem jo v 14 dneh 2x srecal.

eXHair

Fizikalc
12. sep 2007
2.697
0
36
www.facebook.com
radarjitajerskiodsek.jpg

štajerski odsek(6 radarjev)

radarjiljubljanskaobvoz.jpg

ljubljanska obvoznica(1 radar)

radarjigorenjskiodsek.jpg

gorenjski odsek(3 radarji)

radarjidolenjskiodsek.jpg

dolenjski odsek(2 radarja)

radarjiprimorskiodsek.jpg

primorski odsek(6 radarjev)

Nazadnje urejeno:

blaz_opc

Pripravnik
27. apr 2008
91
0
6
41
Obišči stran
tle na primorskem koncu k so 4 rdeče pike..proti portorožu..te so že prej tm bli. K piše nove lokacije. To so pol sam une ta visoke škatle dal?

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Kokr vem je bistvo, da se sedaj radarji ne bodo rotirali ampak bodo skos notri. Popravte me. če sm zajb.. 100% pa jih bo več, torej manj praznih gajb
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Ampak ti radarji, ob AC, morajo onesnaževat okolico, saj se laserski žarek ne "zgubi" kr tak in se mora fajn "odbijat" naokoli?

Mi je pa dejansko zelo zanimivo, da toliko ljudi tu bemti kako vozijo prehitro in jih radarji dobivajo, etc...dejansko pa ni enega uporabnika, ki bi tole nabavil in že enkrat dokončno podal mnenje glede tega, da dobimo enkrat dokončen podatek če zadeva deluje ali ne.

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Stacionarni radarji pri nas ne uporabljajo laserskih zarkov. Detektorji so pa bolj svoh, ker ti zazna radar sele 50-80m prej. Na AC pa tako razdaljo kar hitro prevozis in moras imeti res dobre reflekse, da zabremzas.

Sam sem nabavil detektor, a bolj iz firbca. Verjetno ga bom kmalu prodal, ker ga zdajle bolj redko uporabljam.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
KSZ: sej sm že stokrat rekel, tist ki ima užitke gont po AC, precej bolj konkretno (da lahko dobi visoko kazen) nej enostavno predno tablco dol da
smirk-1.gif
In pred, po AC nazaj gor.

Tako ali tako pa imaš tudi zadeve ki prekrijejo tablco (roletke) samo ko te s tem dobijo, najbrš tut lepo plačaš
grin1.gif

SouthPark

Jas da nea vem?! Ka te je...
5. sep 2007
24.570
5
38
Klobukarjev dol
Po moje manj kot če plačaš kazen za prehitro vožnjo (če res pelješ 200+). Kaj pa da rečeš, da ti je tablico med vožnjo dol vtrgalo?
grin1.gif

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Če ne uporabljajo, pa imajo "doppler efekt" sistem, kar se še toliko prej mora zaznati?

Katerega pa imaš?

darjan

Vulkanizer
13. sep 2007
52.940
6.984
113
Sploh se ne gre o konkretnem gonjenju, tisto itak ni problem..ko si rekel, pač tablico dol pa gremo.

Gre se o vožnji 150, 160, 170kmh...enkrattna kazen res ni dosti, a če se vsak dan voziš se lahko fajn nebere točk, pol pa [censored].

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Tud meni ni jasno, kje maš užitek gonit po AC, al pa delat kamikaze manevre skozi cestninske. Jaz dam lepo na 140-145 tempomat in se peljem. Realno je to ravno okoli 130km/h.

Blesavi so mi le odseki, kjer se menjajo pasovi ali kaj podobnega in je omejitev 40km/h. Ce smo sposobni po ozkih in razsutih magistralkah vozit 90km/h, bi to na AC moralo bit dejansko dosti lazje. A ocitno odgovorni mislijo drugace.

AvtoFun

Guru
29. dec 2007
18.412
2.425
113
A mogoče ve kdo na Štajerskem odseku, kje je radar (tista zadnja pikica) pred Mariborom? Sem včeraj peljal iz odseka Fram proti Mariboru in razen stare stacionarne kište nisem opazil nič posebnega?

Lp

creep

Fizikalc
19. jul 2007
1.306
50
48
42
www.lampret.net
Citat:
Uporabnik darjan pravi:
Če ne uporabljajo, pa imajo "doppler efekt" sistem, kar se še toliko prej mora zaznati?
Katerega pa imaš?
Sem ze razlagal, da imajo radarji pri nas horizontalno polarizirano oddajanje signala in ga je tezje zaznati. Pomaga, ce detektor obrnes v navpicno lego. Pa tudi sicer imajo zelo sibak signal. Nikoli se ti ne bo zgodilo, da ga bo zaznalo cez hrib ali pa kakih 500m prej, tako kot je to prikazano v ZDA.

Imam pa Quintezz detektor, ki ga dela ena evropska firma (so pomagali razviti sistem Spectre, ce ga poznas) in dejansko lovi samo evropske frekvence na X, K, Ka in Ku bandih. Vklopljeno sicer imam le K in Ka in se to je na "narrow" nastavitvi.