Novi radarji ki merijo povprečno hitrost

Telefunken

Fizikalc
23. jul 2007
1.909
0
36
Koliko je pa kazen za vožnjo brez tablic?
Pač rečeš, da nisi vedu da so ti jih ukradli, pa prijaviš kot ukradene, nakar spet javiš, da si jih našel na cesti.

synthman

Fizikalc
22. avg 2007
7.226
0
36
Citat:
Uporabnik raketa pravi:
čemu radarji pa vse to na AC, če je več hujših nesreč na regionalnih cestah. Tm nj postavlajo take stvari
Saj se radarji ne postavljajo zaradi zmanjševanja nesreč ampak zaradi denarja, ki ga pokasirajo.
Kolk si pa star da tega ne veš?

timecop

Fizikalc
22. jul 2007
1.312
0
36
Kolk si pa ti star, da ne veš, da so to prostovoljni prispevki vsakega posameznika?
Ko vas takole berem, koliko enega balkanskega nerazvitega mutenja, pa tablice dol pobirat, pa ugovori, pa sodišča, pa..., ja porkamadona, a za to brezvezno delo in letanje pa imate čas, na cesti se pa ne boš 20kmh počasneje peljal, pa si vse to prihranil, denar in čas.

miha013

Fizikalc
20. jul 2007
5.204
0
36
42
lj
Citat:
Uporabnik keber pravi:
Saj bo slej ko prej tudi tam. Čeprav je res izbira odseka malo sfaljena, saj je vmes tudi cestninska, kar bo močno znižalo povprečno hitrost, zaradi velike gužve pa je povprečno hitrost 130 km/h čez dan težko doseči.

konc naslednjega meseca ne bo več cestninske da bi močno zmanjšala povprečno hitrost...

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Pa kaj te radarje bodo prestavljali al bodo vedno na istem mestu ? Ker če bodo na istem mestu bo treba pač par km počasi vozit, ze zdaj točno vem kje so stacionarni radarji da moram bremzat. JE pa to katastrofa kaj potem pomaga hiter avto če lahko vozim 130 km/h ko neki polž in sem kontroliran na vsakem koraku. Zakaj delajo avtoceste če itak lahko vozim samo kot neki polž in časovno se vozim MB - KP kot včasih ko ni blo AC in radarov.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Konec naslednjega meseca BO cestninska, ki bo močno zmanjšala hitrost.
grims-1.gif

No saj zdaj sem prečital bolj točno (kolikor gre verjeti tem kuram), gre se za 4 km dolg odsek, torej verjetno nekje med glavno cestninsko in Vrhniko.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Je, če ti rata sploh doseči 130. Se hitro kak šlepar najde na prehitevalnem.
evil.gif

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
ksz
Odlična poteza tile radaji!
aplauz.gif

Kot vidite dragi dinamiki, boste vi tisti, ki boste na koncu morali odnehat, saj bo vaš tošelj kmalu prazen. In prav je tako.
Se pa lepo vidi kakšne neumnosti vam gredo takoj po glavi, saj že študirate kako bi goljufali in delali pizdarije še naprej.
Samo vozili nebi po predpisih. Ampak boste brez skrbi. In sami ste krivi za to, da bo represije zmeraj več.
Prekrškarji, kar pomagajte si med sabo, to bo samo še zaostrilo režim na cesti.
Ampak na koncu boste odnehali vi, če se ne boste zaradi svoje primitivnosti in tupoglavosti prej ubili.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:
Pač rečeš, da nisi vedu da so ti jih ukradli, pa prijaviš kot ukradene, nakar spet javiš, da si jih našel na cesti.
Kazen za voznjo brez tablic je 83€.

Ontopic: Ta radar je samo se eden izmed mnogih, ki drzavi predstavljajo zanesljiv vir dohodkov.
Zakaj je le ta na avtocestnem odseku, je jasno. Ravna cesta, pregledna in v se dokaj ohranjenem stanju.
Zakaj pa tega radarja nepostavijo tako kot je ze bilo receno na kriticne tocke, pa vemo vsi, ker tam se vsi peljejo dokaj po predpisih, le enkrat tedensko ali enkrat dnevno dobis anomalijo, ko nek ekstremist zge v konicah in takrat poci. Seveda kasirati od enega ali od tisocih pa ni enako, vendar tistih 999 jih je bilo v prekrsku sorazmerno nizjemu kot tisti eden ki je v naselju zgal.

CupraR

Majstr
21. sep 2007
5.639
146
63
Citat:
Uporabnik Telefunken pravi:

Preden greš na AC snameš, ko greš z AC daš gor. Tam te itak patrulja ne bo ustavla..
Seveda če imaš "potrebo" oz razlog da bi norel po AC..
Boli te k..

Drugače pa, sm se že vozil brez tablce po LJ (lenoba-na novo štrihan odbijač) pa ko me je policaj ustavil, sm mu samo rekel da mi je dol padla (sm jo mel na tleh pr sovoziku), pa je rekel samo da naj doma gor dam in srečno
smirk-1.gif

Torej maš v avtu in se delaš glupega če te ustavi
grin1.gif

vaginko

Fizikalc
2. sep 2007
10.870
36
48
Zato ker obira take poštenjake kot si ti in boš enkrat priletel na mino! Plačal pa boš zaradi nas ki delamo policiji in sodiščem sive lase nad poštenim pa se bo treba znašat to bo še edini vir zaslužka!
evil.gif

jetamp

Fizikalc
5. sep 2007
3.532
68
48
Kranj
Pred kratkim sem bral da ima na Kitajskem mislim da 40% voznikov avtomatsko obračanje tablic. Dinamiki hitro na ebay.

stardec

AlterTroll 2015
19. nov 2007
11.382
2.028
113
Ne skrbi zame. Jaz vozim po omejitvah, ti se boš pa tudi navadil, saj če maš vsaj toliko možganov kot ena turška kokoš, boš pogruntal, da noret ni pametno, ni zdravo, predvsem pa je drago. Tvoj prazni tošelj te bo naučil reda.

PiLLLe

stranger
18. dec 2007
2.068
0
36
Ljubljana/Novo Mesto
Citat:
Uporabnik stardec pravi:
Citat:
Ta radar je samo se eden izmed mnogih, ki drzavi predstavljajo zanesljiv vir dohodkov.
Zakaj že?

Poglej stardec. Ti si lahko tukaj pameten, pa nevem kaj se vse, a vsi vemo kdo se skriva na oni strani zice. Nek zafrustriranec ki nima lajfa, in vrjemi, da ta represija, ki jo drzava zdaj izvaja, se bo dotaknila tudi tebe, ce se te ze ni. Takrat nebos jokal po forumu, ker to tebi ni podobno oz igras drug lik na tem forumu, a sam v sebi bos vedel kako te bo zrlo znotraj. Ko bos placal 1000€ kazni in odvzem vozniske, zato ker bos slucajno na parkingu vozil namesto 10km/h 25 ali celo 30, potem bos videl kaj je to, ko drzava sluzi.

Danes ce hoces se kaj imeti od dneva, se nemores voziti po omejitvah. Kot prvo so vsi pocasnejsi od omejitev, poleg tega je pa tudi promet bolj zgoscen, in ko prides izven naselja, na avtocesto, hitrocesto bilo kaj, hoces profitirati tisto kar si izgubil v naseljih, takrat stisnes cca 15 20 vec kot je omejitev, in smo spet tam, ko drzava lupi folk.
Sam bi se strinjal z kaznimi, ce bi oni ta denar vlagali nazaj v ceste, v izobrazbo ipd, ampak glede na to, da se ta denar potrosi nevemo kje, mi je pa malo muka dati ta denar drzavi, ker vem da sem samo jaz v minusu. To da pa moram letno menjati koncnike, bremze, gume pa se kak sestavni del podvozja, na racun slabih cest pa nobenega nezanima.
Prometne nesrece se bodo nehale dogajati ko bodo eliminirali edini sibki clen v tej enacbi in sicer voznika. Znanstveniki celo napovedujejo zvisanje hitrosti v naseljih za 50% seveda od pogoju da vozi racunalnik, in da je v cesto integrirana pametna aktivna mreza, ki komunicira z vsemi avtomobili v okolici.
Ampak ker smo si ljudje razlicni, in tako kot imam jaz npr hitrejsi reakcijski cas kot npr nek stardec oz stariata, in ceprav imam voznisko bistveno manj let kot doticni osebek, a sem vsak dan na cestah minimalno 250+km imam vec izkusenj kot on, boljse bolj frisno znanje o cpp se pocutim diskriminiranega ker spadam v isti kos kot nek nesposobnes.
Ali ti ki si ze tako pameten ves cemu sluzi pospesevalni pas? Neves tako kot ne 75% voznikov, in veleslovenski sport je ta, da se ljudje prikljucujejo na avtocesto na zacetku pospresevalnega pasu, z hitrostjo cirka 50 do 65km/h, to predstavlja bistveno vecjo nevarnost kot, jaz ki se prisebno vozim 160 ali celo vec. Ampak taki smo na udaru teh sistemov, tega oderuskega sistema. To prometnih nesrec nebo zmanjsalo!!!

xXx

Pripravnik
30. avg 2007
997
0
16
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
Citat:
Uporabnik keber pravi:
V Avstriji majo tega polno (Section Control, se reče temu). Pogosto tudi na daljših gradbiščih. Kar se zelo pozna.
evil.gif

S zem, da imajo v Avstriji na primerljivih odsekih običajno hitrost omejeno za 20 km/h višje kot pri nas.
confused-1.gif

Jaz bi naredu tri pase. Na desnem pasu naj bodo razni starideci (tisti ki se še vozjo in čakajo na sprejem v dom opokojencev , seveda vozit morajo v pravo smer in ne kontra kot je v njihovi navadi) in ostali polžeki ki vozjo do 100 km/h. Na sredinskem pasu naj bodo normalni vozniki ki vozjo 130 km/h. Na levem pasu pa ljudje ki čas pomeni denar in bi dal brez omejitve. Tak bi blo manj naletov in vsi bi bli zadovoljno. Edino država nebi kasirala od kazni, to pa je glavni minus.

Očitno bo res treba najt neki mehanizem za obračanje sprednje tablice, ker 130 km/h se jaz ne mislim vozit ko neki polž.

keber

majski hrošč
28. jul 2007
13.240
44
48
Citat:
Uporabnik NigelM pravi:
S zem, da imajo v Avstriji na primerljivih odsekih običajno hitrost omejeno za 20 km/h višje kot pri nas.
confused-1.gif

Kje?
confused-1.gif

Na turski avtocesti zihr ne.