Novi Nuviji - serija 1200 in 1300

Zgaga

Guru
25. jul 2007
10.578
4.504
113
49
Na sončni strani ALP
Sedaj mi je jasna "čudna" politika uvoznika glede naročanja 2x5 serije...
rolleyes-1.gif

NAVI_boy

Fizikalc
29. nov 2007
2.368
0
36
Na Garmin.si strani pise, da bodo ti novi modeli dobavljivi 3. četrtletje, nekatere trgovine jih pa ze imajo. Sam gledam za modelom 1300 brez kart.

afroC

Majstr
6. jun 2009
2.771
351
83
Hm, glede na to, da sem pri nas pred 14 dnevi dobil 255w za 135 € (seveda novo z 2 leti garancije), bom prihajajočo/novo serijo 13XX mirno preskočil, ker je predraga za to, kar ponuja novega glede na 2XXW.
cheer.gif

yanik

gps navigator
18. avg 2007
652
0
16
Šmartno ob Paki
V roke sem dobil Nuvija 1250. Naj bi bila zamenjava za model 255. Ima naloženo CN 2010.1.
Ko sem preko USB priklopil napravo in pobrskal po njej, nikjer ne najdem datoteko z zemljevidi. ??
Notranji pomnilnik je velik 4GB (3,68 GB) od tega je 2,1 GB zasedenega. Kam pri vragu so skrili torej datoteke. Ne vidi se niti basemap.

Drugače je naprava malo tanjša in lažja od predhonika, ter ima prenovljen vmesnik. Večjih razlik zaenkrat nisem opazil.
Aja, ko poiščeš naslov, ti takoj vrže na zemljevid, kjer pokaže iskano lokacijo in od tam lahko rečeš pojdi.

Nazadnje urejeno:

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
gmapbmap.img in gmapprom.img sta v skriti mapi ".System"
gmapsupp.img pa je v mapi Garmin

Jaz pa imam z Nuviju 1300 težave pri POI. Ko se približujem radarju mi piskne... in če peljem pod omejitvijo je vse ok. V kolikor se peljem nad omejitvijo, pa se mi naprava resetira. Poizkusil sem zmanjšati število POIjev, ampak zadevo mi še vedno resetira. Karte imam na kartici, POI-je pa na napravi. Zdaj bom še karte dal na napravo, pa bom jutri preveril, če je kaj bolje. Probal sem tudi izklopiti cn2010.10 in pustiti samo ar 2.30 in obratno, ampak stvar je enaka.
Napravo sem skušal posodobiti, ampak novejše sw opreme ni na voljo.
Ima kdo kakšno idejo kaj še storiti?

mmc

Pripravnik
10. mar 2009
281
0
16
Karte sem dal na napravo, izklapljal določene karte, spreminjal jezike-govor, text, nastavitve zvokov, različni pogledi kart... vedno ko prekoračim hitrost, napravo resetira.
Pravzaprav vedno ko javlja alarm (prekoračana dovoljena hitrost, nevarni odseki, alarm pri določenih semaforjih, kjer te posname, če greš skozi rdečo,...)...
Vsaj nisem edini s takšno napravo.
Drugače je pa super odzivna napravca kar se mene tiče; ko se peljem ne gledam diapozitivov (izpuščeni frejmi v filmi), ampak dokaj tekoč film
grin1.gif
. Hitro se najde s sateliti - hladen zagon. Všeč mi je tudi, če vozim na ruti, v križiščih samodejno pozumira, ko pa odpeljem skozi križišče pa spet odzumira (kljub majhni hitrosti).

ac64

Zelenc'
10. nov 2007
10
0
1
Pobrisal naložene POI radarje, zadeva zopet lepo dela. Moti me edino ceneno stojalo za pritrditev in skromna embalaža.