Vidiš jaz pa nisem za ta davek, ker v Slo še nikoli ni bil naslednji davek nižji od prejšnjega ali, da si zanj dobil kaj več.mislil sem na to, če imaš deset stanovanj, boš plačal 10x. če ti ni všeč, pa prodaj. nekomu, ki nima (še) lastnine. in bo on plačal davek zase. ja, tujina je res bolj najemniška a vseeno, če si lastnik, moraš plačati "nekaj" državi. seveda v razvitih državah (demokracijah ipd) od tega "nekaj" dobiš tudi nekaj nazaj...
ja, sem za ta davek, vendar ne na balkanski način, da je ena baraka vredna 100 jurjev, lepa graščina tik poleg nje pa 20 jurjev. že stokrat videno, žal. in se bojim, da bo tudi tokrat tale ocenjevanje šlo v podobni smeri...
Koliko držav ima POLEG tega davka še Nadomestilo za uporabo stavbnega zemljišča? Hvala za odgovor od vseh socialnih ugodnosti navajenega slovenceljna.skoraj vse države imajo nepremičninski davek. že dolgo let. ampak ja, slovenceljni smo pač navajeni vseh mogočih socialnih ugodnosti
Če je nepremicnina v najemu bo davek itak plačal najemnik. (dokler vladajoča opcija ne omeji višin najemnine)Morda bi sprejel kot smiselno le v primeru, ko je nepremicnina bivalna in ni v najemu
Hočejo, da si celo življenje v odvisnem podrejenem položaju. Da te je strah zgubiti službo, ker pristaneš na cesti. Da lahko blokirajo TRR so že pokazali, še gotovino prepovejo pa smo tam.Saj sem napisal, da so lastniki tisti, ki že v osnovi imajo ogromno, torej so lastniki veliko nepremičnin + podjetja seveda in država. Vedno manj je lastnikov, ki zmorejo kupiti eno svojo lastno nepremičnino. Ogromno jih ostane doživljenjsko v najemu. V tujini je to že čisto normalno in tudi mi gremo v to smer. Ali je to dobro, da si lastnik ničesar, pa nisem preveč prepričan. Zelo ranljivo stanje celo življenje. Enako kot, če si lastnik, pa ti nabijejo kup stroškov in davkov na lastnino. Več bo šlo tistim, ki imajo že dovolj. Ko boš še en obubožan prisiljen prodati nepremičnino in iti v najem, itd.
A to si spet neke cifre iz riti potegnil? Razumem, da je najbrž sarkazem, pa vseeno. Zanimivo mi je, da je "kazen" predlagana poleg odvzema.v bistvu bi morali samo naredit tako, da če nekaj na črno oddajaš, je pač kazen 35kilo€ in odvzem stanovanja, za najemojemalca pa 2000€ , denacionalizacija.
davek od najemnin pa na nek higienksi minimum pa rešeno.
Predsednica države se zasebno vozi v v tujini registriranem avtu.Dokler bo pri nas tako, da bo vsak, ki državi ne plača davka v gostilniški al pa tudi negostilniški debati frajer in največji jack, se bo pač treba navadit, da bodo davki rasli.
Pa saj zdaj ji ja že pripada predsedniški avto. Se mu je iz solidarnosti odpovedala ali ji ga ne privoščijo?Predsednica države se zasebno vozi v v tujini registriranem avtu.
Ne plačevanje davkov in davčna optimizacija je ena taka tanka linija +/-. Zdaj sem bil pri neplačevanju davkov, ki je v državi veliko večji problem kot davčna optimizacija.Predsednica države se zasebno vozi v v tujini registriranem avtu.
Malo sem popravil glede na dejansko stanje kot ga poznam iz D. Dejansko je večina najemnikov in si niti ne želijo kupiti lastno nepremičnino. Vzroki so različni, sigurno pa k takemu razmišljanju in stanju pripomore urejen trg najemniških stanovanj in urejena najemniška razmerja, ter seveda to, da določen (majhen) % ljudi "živi" od oddajanja v najem. Takim je interes imet najemnika na dolgi rok in ga ne "ven metat" vsake pol leta - k temu spadajo tudi vzdržne najemnine.Saj sem napisal, da so lastniki tisti, ki že v osnovi imajo ogromno, torej so lastniki veliko nepremičnin + podjetja seveda in država.Vednomanj je lastnikov, kizmorejokupiti eno svojo lastno nepremičnino. Ogromno jih ostane doživljenjsko v najemu. V tujini je tožečisto normalno in tudi mi gremo v to smer. Ali je to dobro, da si lastnik ničesar, pa nisem preveč prepričan.Zelo ranljivo stanje celo življenje. Enako kot, če si lastnik, pa ti nabijejo kup stroškov in davkov na lastnino. Več bo šlo tistim, ki imajo že dovolj. Ko boš še en obubožan prisiljen prodati nepremičnino in iti v najem, itd.