Novi Merkur v Vižmarjih

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36

... a je že odprt?

Enkrat pred časom sem se peljal mimo pa so še gradili.

Jernej

Fizikalc
18. avg 2007
7.124
0
36
confused-1.gif

OK, torej bom zgleda v časopisu prebral, ko bo znova odprt
smile-1.gif
. Kaj pa je blo sploh?

asko

Fizikalc
22. jul 2007
2.565
3
38
Nimajo uporabnega dovoljenja, saj so nekaj baje dolžni enemu podizvajalcu in le ta ne da enega podpisa, ki je nujen za izdajo uporabnega dovoljenja.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
Ni čisto tako. Gradil je Gradis G, ki je dobil vse plačano ampak je dolžan podizvajalcu. Ker podizvajalec ni dobil denarja zadržuje potrdilo o odlaganju na deponijo, brez katerega pa objekt ne dobi uporabnega dovoljenja in ga je zato inšpektor hladnokrvno zaprl.

Gradbeni mafijabiznis. O Gradisu bi se lahko knjige pisale...

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Tudi ni čisto tako, kot si ti napisal. Posel je vodil Gradis G, izkop je delal Betonal, gradil je pa SCT. Zataknilo se je pri Betonalu, ker izgleda niso izkopanega materiala vozili na neko predvideno deponijo, pač pa kar nekam. Zato nimajo papirjev in to je razlog, da je inšpektor zaprl Merkurjevo trgovino.

Benady

Fizikalc
20. jul 2007
6.825
1
38
No prav. Ampak zakaj vraga se pri teh gradbenih poslih vedno nekaj muti z nekimi podizvajalci od podizvajalca? Zakaj se vedno nekoga nategne z neplačilom? Zakaj ti posli niso jasni in transparentni? Se ne da narediti reda na tem področju?

Yogi

Guru
1. sep 2007
4.561
1.159
113
Podpiram podizvajalca, če se je tako zaščitil... Naj mu pošteno plačajo, pa bo...

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
Citat:
Uporabnik franci pravi:
Tudi ni čisto tako, kot si ti napisal. Posel je vodil Gradis G, izkop je delal Betonal, gradil je pa SCT. Zataknilo se je pri Betonalu, ker izgleda niso izkopanega materiala vozili na neko predvideno deponijo, pač pa kar nekam. Zato nimajo papirjev in to je razlog, da je inšpektor zaprl Merkurjevo trgovino.
Tudi to ni čisto tako.
grin1.gif
glej kaj ti pjratu prav...
Citat:
Uporabnik prjatu pravi:
No ja, tud Betonal je imel podizvajalca
grin1.gif
Kumini

Pa kje si videl, "da izgleda, da niso izkopanega materiala vozili na neko predvideno deponijo"?

franci

Fizikalc
19. jul 2007
1.797
1
38
49
LJ
Citat:
Uporabnik Rikolus pravi:Pa kje si videl, "da izgleda, da niso izkopanega materiala vozili na neko predvideno deponijo"?

Mah, dol mi visi. Jaz sem za to gradbišče kontroliral beton. Kaj so pa drugi palamudili, me niti ne zanima. Jaz sem svoje oddelal.

Sem pa slišal, da so marsikam razvozili material od izkopa. Pomoje je glih tu problem.

Rikolus

Fizikalc
19. jul 2007
2.369
89
48
sprašujem zato, ker v medijih se je govorilo, da imajo evidenčne liste....

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.566
477
83
Dobra brezplačna reklama je bila tole. Se je veliko več govorilo o prodajalni kot bi se sicer!
je sedaj že odprt?

Dacho

Fizikalc
5. sep 2007
1.872
1
38
45
Ljubljana
Včeraj je bil še zaprt. Mislim, da bi bilo ceneje, če bi plačali reklamo v medijih kot pa da so zaprti toliko časa.

Hanzi

Guru
27. jul 2007
48.209
6.993
113
pri taščici
Če pravemu stisnejo nekaj v džep, sem prepričan da dobijo vse papirje.
Štos je v tem da mogoče tega niso naredili?!

a ni bil tam šuder, odvoz katerga so recimolepo zaračunal, hkrati pa ga nekomu lepo prodal.
Mogoče gre to komu v nos.

ne bi bilo pa nič čudnega da zadeve niso plačane. Že tako se nekaj meecev kregajo koliko je narejeno, potem pa so še roki plačilaxyz dni. (vsaj včasih je bilo tako, predvidevam pa da sedaj ni veliko drugače)

Fe3

Thinc
13. avg 2007
1.054
16
38
55
Vzhodna Gorenjska
Nihče pa se ne vpraša, če je res tako strašno potreben še en velik Merkur, ker v Ljubljani sta nekaj kilometrov stran samo dva ogromna in še nekaj manjših.

roCkY

Majstr
2. sep 2007
2.566
477
83
Hofer, Lidel, Mercator, Špar, Tuš,... vsakih par kilometrov v naključnem vrstnem redu drug ob drugem pa so potrebni?

Bistvene škode zaradi kasnejšega odprtja verjetno ne bo. Marsikdo se je pač zapeljal v enega zgoraj naštetih.