Novi E (W214)

Hanzi

Guru
27. jul 2007
47.645
6.704
113
pri taščici
Najbolj mi je smešno ko se je 10 let tako govorilo čez teslin S monitor danes imajo pa vsepremijske znamke že pol avtomobila v monitorjih, še modela ali dva pa boš sedel na njem.
Tesla ima v modelih za rajo (3/Y) samo se osrednji zaslon. "Stevce" lahko dokupis na AE. V obliki cca 10" tablice
Zna biti za nekatere kar problem se navadit gledati vse tja desno. Vsaj nek HUD bi lahko imel z osnovnimi info pred nosom

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
pač avti za generacijo after 2000...

nas ki poznamo prejšnji svet boli, in se bo pač potrebno navadit ali pa kolo...peš in podobno.. .sicer pa ti bi šel nazaj na G28 ericksona???? realno ne.

• Všeč mi je
Reactions: BornSkeptic

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Sicer pa pubeci , ne se sekirat,. novo tak ne bomo mogli kupit, ker bo 100k€ solidno opremeljeno..bomo pa potem napraskali za zgonjeno par let staro. Sosedi (in na alterju) bodo vseeno zavidali, neodvisno od ikon, kmjev in podobno. :evil:

hermann

Guru
19. mar 2014
9.648
6.513
113
pač avti za generacijo after 2000...
Kar je zanimivo glede na povprečno starost kupcev mercedesov...

Ne dvomim, da je tole rezultat truda za nagovarjanje mlajših kupcev, se mi pa poraja vprašanje od kje najstnikom denar, da bojo na hitro zamenjali stare ate?

Jaz enostavno mislim, da premalo f*kamo in je tole logična posledica proizvajanja avtov za Kitajce. BMW je že šel po tej poti s kitovskimi dizajni, ki so Evropejcem večinoma odurni.

Samo Svoj

Guru
27. jan 2022
6.154
2.471
113
Pri stvari za nekih 100 jurjev (?) se gleda tudi na estetiko in drugačnost od konfekcije. Vsaj domnevam, no. (Ali pa so tudi to sf*kali?)
Hotel sem povedat, da so ikone za posamezne stvari že v naši podzavesti in se jih enostavno ne spreminja.

Glede zaslona na sredini (Tesla), pač počasi nas silijo v avtonomno vožnjo in tam je prav vseeno, če je zaslon za prvimi sedeži, itak ne boš rabil na cesto gledat.

• Všeč mi je
Reactions: Bakki33

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Kar je zanimivo glede na povprečno starost kupcev mercedesov...

Ne dvomim, da je tole rezultat truda za nagovarjanje mlajših kupcev, se mi pa poraja vprašanje od kje najstnikom denar, da bojo na hitro zamenjali stare ate?

Jaz enostavno mislim, da premalo f*kamo in je tole logična posledica proizvajanja avtov za Kitajce. BMW je že šel po tej poti s kitovskimi dizajni, ki so Evropejcem večinoma odurni.
ja, se strinjam, ampak ta generacija se stara, sej tole 2000 je okvirna cifra, ampak trendi gredo v tej smeri, in ko te povsod bomardirajo z zasloni...zdaj si zamisli, da nekdo ponudi avto brez zaslona.... hudo nišna zadeva-na konc se noben neb zato odločil, na konc je izdelava še dražja, zdaj nabijejjo zaslon za 200€, pa ne rabiš kup stvari več, ki so prej stali dosti več.

sicer pa, verjetno bo še plebejski model, ki ne bo imel vseh teh zaslonov, in bo kakšnem manj (samo sredinska tablica)... kot EQE in EQS.

vincent

Guru
Osebje foruma
31. avg 2007
13.260
1.894
113
Fantje...je pa nekaj...stari smo, to nas hebe :evil:

Sajkek...v premijah, če bi ponudili analogne števce oz. zgolj števec (tudi v e-avtih), sem siguren, da bi se marsikateri kupec (starejši, se ve) odločil za tovrsten 'prikaz' hitrosti in ter kakega vrtljivega gumba na armaturni plošči.

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
Fantje...je pa nekaj...stari smo, to nas hebe :evil:

Sajkek...v premijah, če bi ponudili analogne števce oz. zgolj števec (tudi v e-avtih), sem siguren, da bi se marsikateri kupec (starejši, se ve) odločil za tovrsten 'prikaz' hitrosti in ter kakega vrtljivega gumba na armaturni plošči.
analog system - bi moral stat 10 kilo več, kot doplačilo, potem bi to bilo še bolj premium od premium in bi folk skakal v bazen.

2. okt 2007
3.791
2.266
113
če p kaj pogrešam so to vrtlijhivi gumbi za temperaturo in radio, sedaj pa je vse v nekem XZ podmeniju touch zaslona. Za vklop ogrevanja sedežev pa je itak bolje, da ustaviš, preden to nekje naklikaš.
KLikanje po telefonih je nevarno za promet, a klikanje po teh 10 in več colskih touch zaslonih z XZ podmenuji med vožnjo pa ni težav. Sam opazim, da ti touch zaslon kar lepo pozornost za 1-2sek odnese...

Matey

AlterZavarovalničar
6. sep 2007
33.716
15.767
113
če p kaj pogrešam so to vrtlijhivi gumbi za temperaturo in radio, sedaj pa je vse v nekem XZ podmeniju touch zaslona. Za vklop ogrevanja sedežev pa je itak bolje, da ustaviš, preden to nekje naklikaš.
KLikanje po telefonih je nevarno za promet, a klikanje po teh 10 in več colskih touch zaslonih z XZ podmenuji med vožnjo pa ni težav. Sam opazim, da ti touch zaslon kar lepo pozornost za 1-2sek odnese...
Take zgoraj opisane fore so eden od redkih razlogov, da se mi dopade vozit malo starejše vozilo (7 let) in imam tako prav vse preko klasičnih ali vrljivih gumbov, praktično nič na touch.

mr_

Guru
20. sep 2007
9.355
2.730
113
Cela klobasa pritožb, MB and Co. vas le želi navadit, da se vsedeš, pozdraviš avto in mu poveš kaj, kako in kam. Hey Mercedes.

• Všeč mi je
Reactions: sajkek

sajkek

Guru
16. mar 2008
35.437
10.680
113
to je res, je pa tudi res, da vsaj pri premijah, lahko prideš do tega ogrevanja, ali radia preko , gesturee, screena, volana, in glasovno... v 2023 se pač meniš z avtom kot z alekso. V to smer gre vse skupaj. Grdo pač je, če slučajno Baba v avtu vstala z levo nogo, in ti za vsako kontrira. Potem si pač na hladnem.

Guinness

Guru
2. jul 2008
4.074
2.846
113
Ma s temi voice komandami nej grejo v k.urac. Ne vem, men se zdi totalno sfaljen že ta klinčev daljinc od telekom neo-ta. Me vpraša bejba v telekomu zadnjič. Kako vam je pa všeč ta nov daljinc, sem reku da je v p33sdi, ker nima številčnce gor in morš po programih gor/dol (vem, da lahko dokupiš takega, ki ima številčnco). Pa mi reče, ja pa sej lahko prtisnete gumb za govor pa rečete npr. POP TV in on prešalta. Sem reku ja, ker to je res bl simpl kot da na navadnmu daljincu prtisneš številko :zavijazocmi: Isto v avtu, Hey mercedes....čakaš... temperature up.... pa a so fu.kjeni, dej gumb za vrtet in to je to.

hdx

Guru
1. jun 2011
1.548
2.262
113
Ni čudno, da imajo rekordne dobičke. Avto se bo prodajal za 100K, notri pa tri tablice v vrednosti 1000 eur, z digitalizacijo še dodatno prišparajo, led trakove verjetno naročijo pri kitajcih za drobiž.

• Všeč mi je
Reactions: tony

Jabe

Guru
1. okt 2007
13.843
6.506
113
Kaki jurja za tablice... Eno nulo orec vzami. Upajo, da se bodo kitajci palili na to, pa berem, da gre evropejskim proizvajalcem vseeno precek slabo

• Všeč mi je
Reactions: tony