Citat:
Uporabnik Slovenet pravi:
Citat:
Uporabnik Apollo8 pravi:
Ti lahk tud orkester na kraj zahtevas. Ker so tvoje zahteve irelevantne. A ves k si si tok zelel odlocnega policista ki ti odreja stvari? No v primeru tvojih zahtev, bi ti vsak (oz ti bo ce do tega pride) jasno odredil da cicaj v avtu (vmes zahtevaj pri milem bogu kar zelis, slisal te ne bo nihce), ko bo poloznica spisana ti jo bo prisel pa vrocit. Ne bi podpisal? "Odklonil podpis - ne navaja razloga"...al pa "odklonil podpis - izraza zahteve nepovezane s postopkom". Pol bi dobil poloznico in srecno dalje.
Ne vem od kje ideja, da si ti tisti, ki med postopkom narekuje tempo in to kaj se bo zgodilo.
Ampak samo par strani teme smo rabili, da se je hrabri moz, ki zahteva jasne ukaze in odredbe, prelevil v jokico, ki bi zahtevala potrdila, podatke o rocni zavori itd....
Prov titulo "requester" bi ti lahko dali
Tukaj si pa precej zgrešil point. Če me policist na podlagi meritve oglobi, imam pravico zahtevati vse podatke, ki izkazujejo pravilnost izvedbe uradne meritve. Sem po mojem mnenju spada tudi podatek ali je bila v policijskem vozilu zategnjena ročna zavora, če me policist meri z laserjem nameščenim na stransko šipo vozila. Sem spadajo tudi podatki o usposobljenosti policista za izvedbo meritve, kalibracije,... To so podatki povezani s postopkom. Seveda bi navedel, da zavračam podpis, ker na zapisniku ni vseh podatkov o izvedeni meritvi. Ne gre za nobeno jokcanje. Vse naštete zadeve so lahko predmet pritožbe na izrečeno globo. Če karkoli ni bilo pravilno izvedeno, je izrečena globa neupravičena, pa če 100km/h peljem čez naselje.
Pa če delate pošteno, bi morali imeti kopije vseh aktualnih papirjev o usposabljanju in kalibracij na licu mesta. Tega ni veliko.