Citat:
Uporabnik predator pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
Citat:
Uporabnik SJTV1 pravi:
Citat:
Uporabnik Matey pravi:
ksz...
no pa še en moj prispevek, glede na to, da se s podobnimi zadevami na nek način srečujem skoraj vsak mesec....
avtu poteče registracija, zaradi respiro roka si lahko kljub temu v kritju zavarovalnice še nadaljni 1 mesec, če potem obnoviš zavarovanje pri isti zavarovalnici, kjer si imel zavarovan avto preteklo zavarovalno leto, torej tudi ni neke panike, če si takrat udeležen v prometni nesreči. velikokrat se zgodi, da ljudje ne podaljšajo prometne že samo zaradi tega, ker še urejajo zavarovanja ali pa so enostavno nekako zasedeni (npr. službena pot, avto stoji doma..). v takem primeru ti en mesec po poteku prometne (oz. še par dni prej) pošljejo tako lepo obvestilo iz upravne enote, da te opomnijo na podaljšanje registracije. v tem času, torej 1 mesec po poteku oz. manj, policisti velikokrat samo opozorijo voznika na podaljšanje, ni pa nujno, je to zgolj stvar presoje posameznega policista torej je veliko odvisno od tega kakšen dan ima tip...anyway, možna je sta oba ukrepa, opomin in kazen. več kot 1 mesec po poteku pa ti policisti, če te srečajo na cesti ter po nekem naključju ali pač med običajno kontrolo ustavijo 10000% vzamejo tablice in prepovejo nadaljno vožnjo (saj avto ne ustreza zakonom in ni izpraven)
AMpak: dosti službenih avtov (tam, kjer so večje flote) ni zavarovanih za 1 leto (od registracije do registracije) ampak (lahko) za precej več časa, pač pod krovno pogodbo, ki zavaruje vse avte v floti. To pa pomeni, da je avto zavarovan avtomatsko, dokler je v lasti pravne osebe in torej zavarovanje velja tudi mesec, dva pet ... po poteku registracije. Dokler je pač pogodba veljavna in avto na sposku vozil, ki jih poogdba pokriva. Vsaj včasih je bilo tako. Ali tega pač ni več?
na to opcijo sem pa totalno pozabil, res je možen tudi ta scenarij, ne ve se pa ali imajo res takšno zavarovalno pogodbo ali pa so zadeve le bolj individualne.... pa tudi če gre za kolektivno zavarovalno pogodbo je to še vedno samo en del stvari, ki so potrebne, da je avto registriran in da je posledično lahko na cesti, še vedno ostane pod vprašajem plačilo cestnine in tehnična ustreznost vozila oz. dejanski tehnični pregled.
Absolutno. Hotel se le poudarit, da policist avto z pred kratkim poteklo registracijo zna spustit z opominom prav zato, ker zavarovanje še vedno velja, še posebej če gre za mlajši avto (kar tale od GDP je verjetno bil), ki itak nima tehničnega predpisanega. V takem primeru mi je to logično: avto v resnici je zavarova in je tehnično izpraven, le cestnina&papirologija ni urejena. Meni se to zdi dovolj, da se policist odloči za opomin. Če je pa ali nezavarovan ali pa s poteklim tehničnim, pa opomin zame ne pride v poštev.
In ugibam, da je šlo pri GDP za to varianto (v enem postu v tej temi sem vmes prebral, da imajo pogodbo do konca 2013, ugibam pa tudi, da je avto mlajši od 4 let ...). Če temu ni tako, bi temu, da ga niso kaznovali, rekel svinjarija.
SJTV1 tvoje ugibanje je pravilno.
Kot sem že napisal, so vsa vozila oz. prevozna sredstva Policije, MNZ-ja in Inšpektorata, zavarovana do 31.12.2013.
Vozila Policije so oproščena plačila nadomestila za uporabo cest, t.i. cestnine.
Vozilo GDP ni novejšega letnika je pa takega, da leta 2011 ni potrebovalo tehničnega pregleda. Za vozilo dam roko v ognej, da je tehnično brezhibno.
Napaka je bila ta, da iz Službe generalnega direktorja niso pravočasno šli na MNZ Urad za logistiko-Avtopark, podaljšat veljavnost prometnega dovoljenja.
@Matej, registracija vozil Policije je v pristojnosti MNZ ( kar je tudi zakonsko določeno - 30.člen 5.točka ZMV - zakon o motornih vozilih) in ne upravnih enot ali strokovnih organizacij.