Citat:
Uporabnik Hanzi pravi:
Appolo?Najblizji zdravstveni dom opravi odvzem krvi sredi noci ce je dezurni zdravnik nekje na urgenci na terenu?
Kako dolgo si najdlje cakal na odvzem? Ker verjamem da se najdejo obmocja ki imajo do najbilzjega ZD vsaj pol ure voznje. Hkrati pa verjamem da vi zelo redko zaidete tja in imamo mi ponavadi mir pred kontrolami.
Am ok bom skusal cimbolj jasno ker nisem ziher a se norca delas al res ne stekas.
P: Zivjo, frulo mam sabo, a bi pihnil not?
V: Ne ne bi.
P: Daj pihni v frulo da vidiva ce si kakega prevec stisno
V: Ne maram frule
P: Pustiva custva ob strani (ko sem bil majhen so me pretepali, waaaaaahahaahhaaaaaa), smrk, pihni v frulo, daj no prosim te.
V: Nena bom.
P: Ce neos bomo ti kri spuscali.
V: ok bom pihnil v frulo
V: pfrrrrrrrr
FRULA: piiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiiuiuiuiuuiiiiiiiiiiiiiiiiii 0,77
P:vlil si se ga poloznico dobis
V: Nisn se ga tak fejst
P: odrejen ti je strokovni pregled trol.
Potem pa zavisi kje se ta nasa zgodba odvija. Ce se na obmocju enega vecjih slovenskih mest, kjer je urgenca, ga lahko odpeljeta tja. Ce je to v Ljubljani gre direktno na ISM (institut sodne medicine).
Ce pa je to nekje 10km stran od table "bogu za hrbtom", potem pa policist poklice na 112 in operaterju pove da hoce dezurnega zdravnika iz ZD 15 km stran od table "bogu za hrbtom". In potem se zmenita, a je dohtar not al na terenu al kje je. Strokovni pregled lahko zdravnik teoreticno opravi tudi na policijski postaji ali pa na terenu. Namrec loncki in epruvetke so na policiji in jih policist s seboj prinese na strokovni pregled. kar pomeni, da lahko zdravnik tud na PP pride. Ampak tega v praksi skoraj ni.
Tudi ce je zdravnik na terenu, na ozemlju slovenije mas vedno bolnico do 50km stran... Se ga pac pelje tja.
In tam pol kri, urin in pa ocenjevanje ali je pijan ali ne... Hoja po crti, ugibanje kdaj je mimo ena minuta, z zaprtimi ocmi se nosa dotaknit itd...
In potem je odvisno ce zdravnik rece da si pod vplivom alkohola, pol je prpeoved voznje. Ce pa rece da se mu zdis sposoben peljat pa gres lahko dalje. na podlagi rezultata analize krvi pa pride cez par dni poloznica ce je zadeva prekoracena.